Zahit Büyükişliyen Ekol Sanat’ta

Ekol Sanat Galerisi sezonun üçüncü sergisinde Türk resminin ustalarından Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zahit Büyükişliyen’in “İvriz’den Kantaron Çiçekleri ve Don Kişot’a…” adlı sergisine ev sahipliği yapmaya başladı.

  • 0
  • 726
Zahit Büyükişliyen Ekol Sanat’ta
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ekol Sanat Galerisi sezonun üçüncü sergisinde Türk resminin ustalarından Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zahit Büyükişliyen’in “İvriz’den Kantaron Çiçekleri ve Don Kişot’a…” adlı sergisine ev sahipliği yapmaya başladı.

Açılışta konuşan Ekol Hastaneleri ve Ekol Sanat Galerisi Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Mehmet Baz “Türk resim sanatının ustalarından Prof. Dr. Zahit Büyükişliyen’i Ekol Sanat Galerisi’nde ağırlamaktan dolayı mutluyuz.  Doğa ile manzara arasındaki tercih hakkını kullanmayan Prof. Dr. Zahit Büyükişliyen, açık havayı bunların ortak paydasına çevirir. Bu yüzden kapalı mekânı dışlayan resimlerin peşindedir.  Prof. Dr. Büyükişliyen’in resimlerine baktıkça hep aynı duyguya kapılırız. Zahit Büyükişliyen’in resmini görmek, çoğu zaman bakış sona erdikten sonra başlar; görülen şeyin dış dünyadaki karşılığını bulmak, seyir süreciyle eşzamanlı değildir.” dedi.

İZMİR’DE FARKINDALIK YARATTI
İzmir’de yıllar önce birkaç sergi daha açtığını kaydeden Prof. Dr. Zahit Büyükişliyen Ekol Sanat Galerisi’nde olmaktan dolayı mutluyum. Öncelikle Dr. Mehmet Baz ve eşi Figen Baz’a böyle bir sanat galerisini İzmir’e kazandırdıkları için teşekkür ediyorum. Sanatçının yanında onları destekleyen ve koruyan birileri vardır. Bu Rönesans döneminde de böyleydi. Bir sanatçının gelişmesi için kendi gücü yetmez. Büyük ustaların arkasında hep önemli aileler olmuş, imkanlarıyla destek vermişlerdir. Mehmet Bey ve Figen Hanım’ın sanat anlamında yaptıkları da böyle bir şey.  Bu galeride usta sanatçıların bir çoğu sergi yaptılar. Bu güzel kurum inşallah İzmir’e ileride bir sanat müzesi kazandırır.” dedi.

 “Sanat eğitimini aldıktan sonra o serüvene nerde ve nasıl başlayacağınız önemlidir.” diyen Prof. Dr. Büyükişliyen “ Ben 20 yaşında genç bir resim öğretmeni olarak Konya’da bir  öğretmen okulunda başladım bu serüvene. Burada bir atölye kurduk. Öğrencilerimi eğitirken aynı zamanda kendimde bu atölyede çalışıyordum. Burada yalnız kaldığımda doğada kahverengi ile mavinin ilişkisini gördüm.  Bu etki benim hala resimlerimde vardır. Kış geldi kar yağdı ve renkler değişti. Yer bembeyaz, gök gri. Bahar geldi, yer yemyeşil, gök masmavi oldu. Ben bu etkileri resmime ekledim ve iki renk ilişkisi benim resimlerimde soyuta giden yol oldu.” dedi.

KİMLER KATILDI
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Ünlü modacı Neslihan Yargıcı, Şarkıcı Pınar Aylin, Ege Kop Genel Başkanı Hüseyin Aslan gibi İzmirli birçok tanınmış işadamı ve sanatseverin katılımıyla açılış gerçekleşti. 

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv