EFEM’lileri Sosyal Medya buluşturdu

Zaman zaman rahatsızlığından söz edilen sosyal medya yine bir işe yaradı ve kimisi 20, kimisi 30 yıla ulaşan zamandır buluşamayan (EFEM) Ege Folklor Eğitim Merkezi Derneğinde halk oyunları oynayan 40 civarında folklör gönüllüsünü bir araya getirdi.

  • 2
  • 4.016
EFEM’lileri Sosyal Medya buluşturdu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Zaman zaman rahatsızlığından söz edilen sosyal medya yine bir işe yaradı ve kimisi 20, kimisi 30 yıla ulaşan zamandır buluşamayan (EFEM) Ege Folklor Eğitim Merkezi Derneğinde halk oyunları oynayan 40 civarında folklör gönüllüsünü bir araya getirdi.

Uzun yıllar EFEM Derneği başkanlığını yürüten İlhan Edik ile Güler Edik Hoca’nın kızları Meltem Edik’in kurduğu “EFEMLİCANLAR” WhatsApp grubunun organizasyonuyla 40 civarında folklörcü ilk buluşmasını Alsancak’ta bir eğlence merkezi’nde yaptı. çok uzun yıllar işleri nedeniyle görüşemeyen dostlar hem hasret giderdi hemde yıllar sonra bir araya gelmenin heyecan ve mutluluğuyla doyasıya eğlendi.

 Grup ile ilgili bilgi veren Meltem Edik, 1970’li yılların ikinci yarısından başlayarak öğrencilik dönemleri başta olmak üzere bir dönemlerini EFEM’DE Ege, Adıyaman, Kars ve daha bir çok yöreyi oynayan, Yurt içindeki festivaller başta, yurt dışındaki festivallerde de yöre oyunlarıyla ülkemizi temsil eden  sergileyerek geçiren folklorcü arkadaşlarımızla görkemli geçecek buluşmalarımızın ilkini yaşıyoruz. Bu Çok kısa bir sürede 40 civarına ulaştık, üye sayımızın 100’ü aşacağını umuyoruz. Grup kurma konusunda beni teşvik eden folklör gönüllüsü arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Buluşmalarımız belirli zaman dilimlerinde zaman zaman eğlencede, zaman zaman folklörün ülkemizde geldiği durumun kritiğinin yapıldığı buluşmalar olacak. Herkes, özellikle Türk oyunlarına gönül vermiş olanlar sürprizlerimize hazır olsun” dedi.
 

Yorumlar (2)
  • Meltem Erşen

    Meltem Erşen

    Sevgili Saim amca, Yorumunuz beni çok duygulandırdı, Necatibey ile ilgili çalışmanızda sizlere yardımcı olmaktan onur duyarım. Babamla ilgili size hazırlamam gerekenleri bir ara bana yazabilirseniz, elimden geldiğince toparlarım. Size iletişim bilgilerimi içeren bir mail attım, görüşmek dileğiyle. Sevgi ve saygılarımla, Meltem Edik Erşen

    08 Ekim 2022 12:21
  • Saim Açıkgöz

    Saim Açıkgöz

    EFEM'lilerle ilgili yazınızı okudum. Beğendim. Sizden bir ricam var. EFEM'in kurucusu öğrendiğim Cumaovası Lisesi'nde müdürlük yapan İlhan Edik'in Balıkesir Necati Eğitim Enstitüsü'nden okul arkadaşıyım. Bir süredir bu okulumuzun tarihçesi üzerinde çalışıyorum. Bu kapsamda okulumuzun müdürlerinin, öğretmenlerinin ve bu okul çıkışlı arkadaşlarımın yaşamöykülerini elde etmeye çalışıyorum. İlhan Edik arkadaşımı yitirmiş olduğumu biliyorum. Kızı Meltem Edik'in EFEM'le bağlantısını öğrendim. Kendisinden babasının yaşamöyküsünü göndermesinde ya da kendisine ulaşmamda yardımcı olmanızı rica ediyorum. Yapacağınız yardım için şimdiden teşekkür ediyor, iyilik dileklerimi sunuyorum.

    07 Ekim 2022 17:12
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Oyuncak Hastanesi açıldı

Karnaval Havasında

Arşiv