Annesinin Kızı'nı imzaladı

  • 0
  • 929
Yazı Boyutu:

Yazar Güler Sarıgöl Köymen Gourmand Awards Winners 2013 Cookbok yarışmasında birinciliğe layık görülen“Annesinin Kızı” yemek kitabının hemşehrilerine imzaladı. Karşıyaka Belediyesinin organizasyonuyla Kristal Yağları’nın sponsorluğunda Latife Hanım Köşkü’nde gerçekleştirilen imza gününde okurlarının yoğun ilgisini gördü. 

Kaybetmekte olduğumuz, belki de hiç tatmadığınız yöresel anne tariflerini ve anne kız hikayelerini geçmişten gelen anılarımızla biraraya getiren, sıradan yemek kitaplarından ayrılan “Annesinin Kızı “ yemek kitabı hala anne lezzetlerinin geleneksel tatlarına dikkat çekiyor. Hepimizin vazgeçilmezi anne yemeklerinin,her bir yemekte ayrı sohbetlerimizin, anılarımızın olduğu ve bunun bir tarif kitabında toplandığı “Annesinin Kızı“kitabı 10 Mayıs Cuma günü okuyucularıyla imza gününde buluştu.
 
Karşıyaka Latife Hanım Köşkü’nde saat 14.00’da başlayan söyleşide Köymen duygularını “Kitapla başlayan ve anne üretimi ürünlerle devam eden bu hikaye Karşıyaka’da yazıldı. Bu yüzden bugünkü imza gününün benim için ayrı önemi var.Proje aslında tek kelimeyle “Annelere Vefa“ duygusuyla ilerliyor. Proje yerelden ulusala dikkat çekti ve basının önderliğinde herkes sahiplendi. Anneler günü dolayısıyla bugünkü söyleşimiz ayrı bir anlama sahip. Ayrıca sponsorumuz olan Kristal Yağları’na gerek kitabın basım aşamasında gerekse sonrasındaki destekleri için teşekkür ediyorum.” diyerek aktardı.
 
İzmir’de anne ve kızlarıyla yola çıkılarak anne-kız mutfak sohbetleri anlatan ve unutulmaya yüz tutan tariflere yeniden can veren “Annesinin Kızı” kitabına, 75 yıldır İzmir markası olan ve sofralara lezzet katan Kristal Yağları da sponsorluğuyla destek oldu. Lezzet zanaatkarlığı ve geleneğine büyük önem veren Kristal Yağları böyle bir projenin destekçisi olarak değerlerimize sahip çıkıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv