Canlar Karşıyaka'da buluştu

  • 0
  • 756
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi İzmir’de bulunun ikisi vakıf, ikisi federasyon olmak üzere 27 sivil toplum örgütü işbirliğiyle Aşure Günü düzenledi. Karşıyaka İskele yanındaki meydana kurulan sahnede deyişler okundu, kazan kaynatıldı, 10 bin kişiye aşure dağıtıldı.  Toplumun her kesimini buluşturarak kaynaşmayı sağladıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Yaşamlarına barışı, sevgiyi,  hoşgörüyü koyanlarla birlikteyiz. Bu birlikteliğin bundan sonrada devam edeceğine inanıyorum” dedi. Başkan Durak, konuşmasının ardından, 27 sivil toplum örgütü başkanıyla birlikte aşure kazanını karıştırdı.
        
Karşıyaka Vapur İskelesi meydanında binlerce kişiyi buluşturan “Karşıyaka Belediyesi Aşure Günü” etkinliği, 27 sivil toplum örgütünü bir araya getirmesiyle de İzmir’de bir ilk olma özelliğini taşıyor. İskele meydanında kurulan sahnede tüm sivil toplum örgütlerini temsilen ekipler semah dönüp, deyişler okudu.
Binlerce kişinin katıldığı etkinlikte sivil toplum kuruluşları adına Çorum Dernekleri Federasyonu Başkanı Veli Karakurt konuştu. Karakurt konuşmasında Muharrem orucu ve aşure gününün anlamını anlatarak, “Alevi toplumu tarih içinde büyük sıkıntılar yaşadı, baskılar gördü. Ama başı hep dik durdu. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, bizlere kapılarını açarak kol kanat gerdi. Bizler toplumun parçalarıyız, hep birlikte bu bütünlüğü oluşturuyoruz. Barışı, sevgiyi, hoşgörüyü kendi içimizde yaşatıyoruz. Bizlere kol kanat geren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Etkinliğe destek veren tüm sivil toplum örgütlerinin başkanlarını yanına alarak sahneye çıkan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak da, Aleviliğin barışı, sevgiyi ve hoşgörüyü eksenine alan bir kültür sistemi olduğuna vurgu yaparak, “Karşıyaka özgürlüğün doyasıya yaşandığı bir kent olarak, bu anlamlı günde Alevi hemşerilerimizin matem gününe ortak oldu. Ülkemizin böylesi bir birlikteliğe ihtiyacı olduğu bir dönemden geçiyoruz. Biliyorum ki, bugün burada sağladığımız birliktelik, bundan sonrada devam edecek” diye konuştu.
 
Konuşmalardan ardından, sivil toplum örgütlerinin başkanlarıyla aşure kazanının başına geçen Başkan Durak, bir Alevi dedesinin okuduğu dua eşliğinde aşure kazanını karıştırdı. Daha sonra üç ayrı yerden aşure dağıtımı başlatıldı. Aşure için uzun kuyruklar oluşturan Karşıyakalılar emeği geçenlere teşekkür etti.  
 
 Karşıyaka özgürlüğün doyasıya yaşandığı bir yer. Toplumumuzun önemli bir kesimini oluşturan Alevi hemşerilerimizle matem günlerine bir arada olup yas günlerine ortak oluyoruz.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Maratonu'nda ÇYDD İzmir Şubesi, Koşu ve Bağışta Zirvede!

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Arşiv