Çeşme İçin Ayağı Yere Basan Projeler

  • 0
  • 965
Yazı Boyutu:

CHP Çeşme Belediye Başkan Aday Adayı M. Ekrem Oran, ‘sıkılmadık el, dinlenmedik dert bırakmayacağız’anlayışıyla Çeşmelilerle buluşmalarını sürdürüyor.  

Pazar ve esnaf ziyaretlerinin yanısıra Çeşme ve Alaçatı’damuhtarları ziyaret ederen Ekrem Oran; vatandaşların yaşadıkları bölgeye yöneliksıkıntılarını herkesten önce muhtarlarla paylaştığını belirterek; “Vatandaşıngözü kulağı mahalle muhtarlarımız, onların çok daha aktif rol aldığı biryönetim anlayışının belediyecilik anlamında, sorunları çok daha hızlıçözeceğine inanıyoruz. Çeşmelilerle daha yakın bir diyaloğu muhtarlar olmadankuramazsınız. Çeşme’yi Çeşmelilerle birlikte yarınlara taşımak için mahallemahalle, sokak sokak dolaşıp herkese kulak vereceğiz.” dedi. On yıldır sürdürdüğüBelediye Meclis üyeliği görevinin kendisi için çok önemli olduğunu vurgulayanOran, Başkan Faik Tütüncüoğlu’ndan çok şey öğrendiğini ve Belediyecilikkonusunda Çeşme Belediyesi’nden diploma aldığını” söyledi. 

H
içbir yönetim hizmetinin makam odasından sürdürülmesinin mümkünolmadığına inandığını belirten Ekrem Oran; “Çeşmeliler beni ‘Eko’ olarakbilirler. Biz Çeşme’de çok büyük bir aileyiz. Adaylığım söz konusu değilken debiz hepbirlikteydik. Acı ve tatlı günleri, kederi ve neşeyi daima paylaştık.Ben, Çeşmeli’nin, Alaçatılı’nın, Ilıcalı’nın, Reisdereli’nin, Çiftlikli’nin, Ovacıklı’nın,Ildırılı’nın, Dalyanlı’nın, Germiyanlı’nın sıkıntılarını ve beklentilerinibiliyorum. Bu nedenle de diğer adayların aksine somut projelerle onlardanteveccüh bekliyorum.” dedi. 

Yıldızburnu:
Çeşme’nin tanınmasında en eski, enetkili bölgelerden biri olan Ilıca ve Yıldızburnu’nun 1950’li yıllardaki renkligünlerine geri dönmesini sağlayacaklarını belirten Ekrem Oran’ın, açıkladığıilk projelerden birisi Ilıca’nın kallbinin attığı Yıldızburnu’nda 1950’liyıllarda var olan ahşap seyir teraslarını yeniden yapılması idi. Oran, görevegelmeleri halinde tamamı tahta kazıklar üzerine oturtulan, konser alanları,seyir terasları, hediyelik çarşısı ve termal banyosu ile Ilıca’yı eskigünlerine döndürecek projeyi mutlaka hayata geçireceklerini belirtti. 

Sanayi Sitesi;

Hızla gelişen Çeşme ve Alaçatı’yaayak uydurabikecek mermer, demircilik işleri, marangozluk, matbaa, inşaat,otomotiv gibi sektörlerde kendi artıma sistemini içinde barındıran, çevredostu, teknolojik donanıma sahip bir sanayi sitesi kurulmasının zorunlu halegeldiğinin altını çizen Oran; “Çeşme bir turizm cennetidir fakat, ekonomiklokomotifiniz ne olursa olsun, küçük esnaf olmaksızın bırakın gelişmeyi,yaşamınızı dahi sürdüremezsiniz. 12 ay, 365 gün yaşayan Çeşme hedefinin enönemli kollarından biri esnafın ayakta kalabilmesini sağlamaktır.” dedi. 

Çeşme Kendi EtiniÜretecek;

Çeşme, Alaçatı, Ildır, Ovacık,Karaköy, Germiyan gibi bir çok bölgede büyükbaş, küçükbaş hayvanyetiştiriciliği yapılmakta olduğunu ve Sakız Koyunu gibi Çeşme’ye has hayvanlarınyanısıra keçi besiciliğinin de Çeşme yarımadasının iklimsel özellikleri ilebaşarılı sonuçlar verdiğinin altını çizen Ekrem Oran; “Hayvancılıkla uğraşanhemşerilerimiz ve bölge kasaplarımız yetiştirdikleri hayvanların kesimi içinmezbaha bulunmadığından, hayvanlarını Urla’daki mezbahaya taşımak zorundakalıyorlar. Kesim için hayvanların taşınmasından  kaynaklanan ekstramaliyeti ve bazen de başka yollarla hayvan kesimlerine başvurulmak durumundakalınmasının yaratacağı hijyen, sağlık problemlerinin önüne geçilmesi içinÇeşme’ye hayvanların teknik ve hijyenik şartlara uygun olarak veterinernezaretinde kesilmesini sağlayacak modern bir mezbaha yapacağız.” dedi. 

HayatıPaylaşmamıza  Hiçbirşey Engel Değil

Çeşme’nin; yüzü gülen, mutluinsanların şehri olması için yedi gün yirmidört saat çalışmaya hazır olduğunubelirten CHP Çeşme Belediye Başkan Aday Adayı Ekrem Oran, sokak, kaldırım,bina ve tesislerin tamamıyla engelsiz hale getirileceğini vurgulayarak;“Aslında temel engelimiz iletişim, ilk önce bu engeli kaldırarak engellivatandaşlarımızla birinci elden temas kuracak bir engelliler bürosunuivedilikle faaliyete geçireceğiz. Bu büro sorunları birinci elden ve en kısasürede çözüme ulaştıracak. Eş zamanlı olarak, yaşlı ve engelli vatandaşlarımıztahsis edilecek araçlar ile Çeşme sınırları içerisindeki her türlü kültürel vesportif faaliyete ücretsiz olarak ulaştırılacak. Çeşmemiz’de ikamet eden engellilerin, kimseye muhtaç olmadanyaşamlarını sürdürebilmeleri kültürel, sportif faaliyetlerle mutlu bir yaşamsürmeleri için belediyemizin tüm imkanlarını seferber edeceğiz.” dedi. Çeşme’de atılacak her adımınön şartının kesinlikle Çeşme’nin doğasını ve mimarisini korumak olduğunubelirten Ekrem Oran; “Kısa vadeli, ranta dönük yatırımlarla atılacak heryanlış adımda bindiğimiz dalı keseriz. Rant vurguncularına imkan vermeden,bugüne kadar sergilenen doğru tutumu sürdüreceğiz. Çeşme mevcut dinamiklerinikoruyarak, hızla büyüyecektir. Sahip olduğumuz, tarihi ve doğal zenginliklerimize gözümüz gibi bakmak durumundayız,diyerek, plajlar müdürlüğü kuracaklarının müjdesini verdi. 

Plajlar MüdürlüğüKurulacak

Belediye bünyesindekurulacak Plajlar Müdürlüğü ile Çeşme’nin göz bebeği plajlarını 24 saat korumaaltına alacakları müjdesini veren Ekrem Oran; “Çeşme, denizi, güneşi ve kumuile isim yapmış bir bölge. Altınkum’un, Ilıca Plajı’nın, güzelliği dünyanın çokaz şehrine nasip olmuştur. Çeşme bu zenginliklerine sahip çıkmak zorunda.Belediye bünyesinde kurulacak Plajlar Müdürlüğü, plajlarımızın, temizliği,düzeni ve cankurtaran koordinasyonunu sağlayacak. 
K
urulacak temizliktimleri, Plaj temizliği için özel araçlarla desteklenerek, Ilıca Büyük, IlıcaKüçük, Yıldızburnu, Boyalık, Tekke, Altınkum, Kocakarı, Pırlanta, Paşalimanı,Vekamp, Ovacık Azmak ve diğer plajlar yedi gün yirmidört saat çöpleri ve diğeratıkları temizleyerek kumsalı düzenleyecekler. Güzelliğiyleefsaneleşen Çeşme plajları, temizliği ile de ülkemize ve dünyaya örnek olacak.”dedi. 

ProfesyonelCankurtaran Ekipleri

Üç tarafı denizlerleçevrili bir ülkede denizden faydalanma kültürünü yerleştirmekte  çokgecikildiğinin altını çizen Oran; Ülke genelinde her yıl onlarca güneş çarpmasıve boğulma vakalarının yaşandığını, Çeşme’de bu tür üzücü olaylarlakarşılaşmamak için modern donanımlı cankurtaran ekipleri ile Çeşmemizinmisafirlerine güvenli bir tatil sağlayacaklarını, söyledi.  

Gelecek Kuşaklar Bilinçlendirilecek
28 Ağustos 2011 günü‘Başka Ilıca yok’ sloganıyla gerçekleştirdikleri plaj temizleme etkinliğineduayen gazeteci yazar Uğur Dündar’ın yanı sıra yüzlerce gönüllü vatandaşınkatıldığını hatırlatan Ekrem Oran; Doğa harikası plajlarımızın gelecekkuşaklara da aynı güzellikleri ile aktarabilmek için, “doğal hayata saygı”bilincini çocuklarımıza aşılamanın en büyük görevleri olduğunu belirterek;“Çevre bilincini oluşturacak etkinliklere de devam edeceğiz. Bunun yanı sıra,yılın oniki ayı aktif görev yapacak olan Belediye Plajlar Müdürlüğü bünyesindekuracağımız ekipler, başta ilçemizin okulları olmak üzere, Milli EğitimMüdürlükleri ile işbirliği içerisinde, kış sezonu boyunca da çevre ilçeler veİzmir Merkez’deki okullarda, çevre bilincini oluşturacak seminerlerdüzenleyecek.” dedi.  

Gerçek AnlamdaSosyal Belediyecilik Anlayışını HayataGeçirmek İçin Hazırız 
Çeşme’ninsorunlarını bildiklerini ve Çeşmeli’nin yüzünü güldürecek samimi projelerleyola çıktıklarının altını çizen Ekrem Oran; “Gerçek anlamda SosyalBelediyecilik anlayışı ile Çeşmelilerin, tatil için Çeşme’yi seçen misafirlerimizinhuzur ve rahatı için var gücümüzle yedi gün yirmidört saat aktif birbelediyecilik hizmetini hayata geçirmek için hazırız.” dedi.  
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv