ESHOT’tan üniversite öğrencilerine “ekspres hat” müjdesi

  • 0
  • 676
 ESHOT’tan üniversite öğrencilerine  “ekspres hat” müjdesi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin toplu ulaşımdandaha rahat yararlanabilmesi amacıyla bazı yeni düzenlemelere gitti. F.Altay ileÜçyol arasında çalışan 581 numaralı hattın güzergahını Halkapınar’a kadaruzatan ESHOT, Pazartesi’den itibaren de 145 ilave otobüsle hizmet verecek.ESHOT ayrıca, Bornova ve Fahrettin Altay’dan Buca’daki Tınaztepe Kampüsü’ne ikiyeni “ekspres” hat açıyor.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2014-2015 eğitim-öğretim yılınagireceğimiz gelecek haftadan itibaren artması beklenen yolculuk taleplerineparalel bir dizi önlem alındı. “Ücret toplama sistemi ayrıntılı binişverileri”nden elde edilen istatistikler, sahada yapılan incelemeler ve gelenvatandaş talepleri üzerine, özellikle öğrencilere yönelik yeni hatlar devreyealınırken, Pazartesi gününden itibaren 145 ilave otobüsün daha sefere çıkacağıbildirildi.

 

Tınaztepe Kampüsü’ne iki yeni hat

ESHOT Genel Müdürlüğü, Dokuz Eylül Üniversitesi TınaztepeKampüsü’nde eğitim gören öğrencilerin mağdur olmaması için Bornova-Bucaarasında yeni bir hat açacak. Bornova Metro Aktarma ile Tınaztepe Kampüsühattında otoyol güzergahını kullanarak “ekspres” hizmet verecek otobüsler 390numara altında sefer yapacak.

Yine öğrencilerin yoğun olarak kullandığı Fahrettin Altay -Buca arasında ise Fahrettin Altay Aktarma Merkezi’nden Tınaztepe Kampüs’e, yineotoyol güzergahını kullanarak “ekspres” çalışacak 690 numaralı yeni hat hizmetegirecek.

 

581 numara Halkapınar’a uzatıldı

ESHOT, metronun yıl sonuna kadar hizmete girmesi planlananyeni tren setleri devreye girinceye kadarki süreçte yolcuların mağduriyetyaşamaması için de F.Altay Aktarma Merkezi ile Üçyol Aktarma Merkezi arasındaçalışmakta olan 581 numaralı hattın güzergahını Halkapınar Metro AktarmaMerkezi’ne kadar uzattı. Hattın sefer aralıkları da yolcu yoğunluğu göz önünealınarak yeniden düzenlendi.


 

Metro’da seferler artırıldı

İzmir Metro A.Ş. yeni eğitim yılının başlamasını dikkatealarak 8 Eylül Pazartesi gününden itibaren kış dönemi sefer planını uygulamayageçirdi. Yeni sefer planıyla pik saat uygulaması tüm güne yayıldı. Buna göreartık hafta içi her gün 06.30 ile 20.30 saatleri arasında İzmir Metrosu, 4,5dakika sefer aralığı ile işletim yapacak. Böylece, günün 9 saatinde yolcularkısa süreli aralıklarla gelen trenlerle hızlı erişim imkanı bulacak. 4,5dakikalık sefer aralıklarıyla yapılan işletimde İzmir Metrosu’nun 77 vagonlukaraç filosunun tamamı, ağırlıklı olarak 5 vagonluk tren setleriyle seferdeolacak. İmalatı devam eden 5 vagonlu iki yeni tren seti ise bu yıl içindetamamlanarak işletime girecek.

 

İZBAN’a yeni setler geliyor

Okulların açılmasına kısa bir süre kala yeni treni KörfezYunusu’nun ilk setini işletmeye alan İZBAN, özellikle sabah ve akşamsaatlerindeki yoğunluğu gidermeye yönelik önemli bir adım attı. Tek seferde 2bin 250 yolcu taşıyan ve 3 dizi halinde sefer yapan yeni set, günde 6 kezraylara çıkıyor. İZBAN, İzmir’deki testleri devam eden diğer setleri deokulların açılmasıyla başlayacak süreçte işletmeye alacak. Diğer yandan,özellikle Halkapınar İstasyonu’ndaki yoğunluğa yön vermek amacıyla yürüyen merdivenlimevcut aktarma köprüsünü tek yönlü hale getiren İZBAN, İzmir Metrosu’na olanaktarmaları istasyonun çıkış yönüne kaydırdı.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv