“GENÇ CUMHURİYET’İN KADINLARI DEFİLESİ” AKM’DE

  • 0
  • 690
 “GENÇ CUMHURİYET’İN KADINLARI DEFİLESİ” AKM’DE
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve önemli günleri bünyesinde barındıran “Cumhuriyet ve Atatürk Günleri” kapsamında; Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde, “Genç Cumhuriyet’in Kadınları Defilesi” gerçekleştirildi.
 
Tekstil teknolojisi, giyim üretimi ve moda tasarımı konularında eğitim veren Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu ile Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı’nın işbirliğiyle hazırlanan “Genç Cumhuriyet’in Kadınları Defilesi” 4.kez beğeniye sunuldu. Ege Üniversitesi Rektör Yardımcıları ile öğretim üyelerinin yanı sıra, birçok kişinin katılımının gerçekleştiği defile yoğun bir ilgiyle karşılandı.
 
Türk kadınının giydiği kıyafetlerin tarihsel serüveninin anlatıldığı defilede 1920’li ve 1930’lu yıllarda kadınların giyim tarzının; Cumhuriyet’le beraber nasıl bir değişime uğradığını ve tüm bunların kadınların, daha doğrusu Türk toplumunun hayatına ve yaşamına nasıl yansıdığı sunuldu. Defilenin açılış konuşmasını yapan Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Arzu Marmaralı; “Sergilediğimiz bu defileyi hazırlamak için, öğrencilerimiz büyük çaba harcadılar ve kendi tasarımlarını ortaya çıkardılar” dedi. Defileyi görsel ve işitsel açıdan daha fazla zenginleştirip, geniş bir kitleyle buluşturma amacıyla Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı ile işbirliği içine girdiklerini belirten Prof. Dr. Marmaralı; “Konservatuarımızın müdürü Prof. Dr. Mehmet Öcal Özbilgin ve ekibi bizlere çok destek oldu. Bu konuda onlara teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.İZMİR(Ege Ajans/Sinan Kızıltuğ-Yıldırım Zorlu-Mert Kafkas)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv