İş bitiren değil ipi göğüsleyen aday olacağım

  • 0
  • 701
Yazı Boyutu:

Herkes için Demokrasi Derneği'nin çiğli gelincik düğünsalonunda düzenlemiş olduğu etkinliğe katılan CHP Çiğli Belediye Başkan adayadayı Birol Soylu, iddialı açıklamalarda bulundu.  

Herkes için Demokrasi Derneği'nin düzenlemiş olduğuetkinliğe katılan CHP Çiğli Belediye Başkan aday adayı Birol Soylu, “ İşbitiren değil ipi göğüsleyen aday olacağım” dedi. Çok yoğun bir kalabalığın olduğu toplantıda konuşmasını sürdürenSoylu’nun sözleri salonu dolduran davetlilerin alkışlarıyla süreklikesildi.Düzenlenen etkinliğe birçok sivil toplum örgütü, İzmir Görme EngellilerKültür ve Dayanışma vakfı Derneği, İzmir Güvenlikçiler ve yardımlaşma Derneği,Evka5 Spor kulübü, Herkes İçin Demokrasi Derneği yönetim kurulu üyeleriAbdülkadir Özdemir, Cemal erdem, Halil Çivi, Ali Dost Gündüz, MuhittinGündeşli’nin yanı sıra çok sayıda partili ve çiğli halkı katıldı. 

“Çiğli marka değeri olacak” 
Çalışmalarının bir buçuk yıl önce başladığını söyleyenSoylu, Çiğli'yi marka değeri olan bir ilçe yapacaklarını belirtti. Şuana kadaryapılamayanları Çiğli için şanssızlık olarak değerlendiren Soylu, “ Çiğli'ninbugüne kadar yeterince hizmet almadığını gördük. Az ya da çok hizmet veren tüminsanlara saygılar duyuyoruz teşekkür ediyoruz. Şuana kadar yapılmayanlar Çiğliiçin bir şanssızlık olarak düşünülebilir. Ama biz yapılacak olanları bizeverilen şans olarak görüyoruz. Çiğli'de uzun yıllar unutulmayacak eserlerbırakmak istiyoruz. Hepimiz gelip geçiciyiz. İnsanlar geride bıraktıklarıylahatırlanır. Biz sizlerin huzuruna kazandıracağımız eserler bırakmak istiyoruz”dedi. 

“Taahütname sözümüzdür” 
Adaylık kampanyasına minibüslere verdiği reklamlarlabaşladğını ifade eden Soylu, bu reklamların Türkiye'de ve ulusalda çok dikkatçektiğini söyledi. 40 bin taahhütname ile yapacaklarını ve gerçekleştirmek istediklerini halka durrduklarınıbelirten Soylu, “Dedik ki bu taahütname bizim sözümüzdür. Biz kendimiz toplantıorganize etmiyoruz, halkımızn düzenlediği toplantılara yetişmeye çalışıyoruz.Sosyal medyayı kullanmaya özen gösterdik. Çiğli'nin sorunlarını her ortamdadile getirdik. Bundan kim rahatsız olur diye düşünmedik, sorunları hep gündemegetirdik. Çiğli'deki harmandalı çöplüğü sorununu her ortamda dile getirdik.Çiğli'deki amatör spor kulüplerinin tüm branşlarıyla içinde bulunduğu sorunuhep tartıştık. Bu sorunların çözümü için arayışlara girdik. Balatçık'ta Dağmahallesinde arsa mağduru vatandaşlarımızın sorunu için arayışlara girdik. Adayadayı olmak sadece vaad vermek, aday olduğunda neler yapacaklarınıanlatmasından ibaret değildir. İnsanların yaptıkları yapacaklarınınteminatıdır. Biz dedik ki bu ipi göğüsleyeceğimize inanıyoruz, bunda hibirzaman süpheye düşmedik ve bu inancımız giderek katlanmıştır. Kampanyamızısadece insanları ikna etmek için yapmadık. İnsanların sorunlarını da elimizdengeldiğince, gücümüz yettiğince çözmeye çalıştık” ifadelerini kullandı. “Amatör kulüplerimizi destekliyoruz” Çiğli'deki amatör kuluplerin desteklenmesi gerektiğinisöyleyen Soylu, “Güzeltepe kulübümüzün sahası bakıma alınıyor. Gezdik gördük,duşlarıyla akan çatısıyla bakıma muhtaç durumda. Evka5 toprak sahadankurtulacak. Bunun olurları alındı, imzaları atıldı. Bu iki kulübümüz banamüracatta bulundular. Bizde Büyükşehir Belediyesine gittik bu sorunlarıanlattık. Küçükçiğli cem evinin yanındaki sahayı biliyorsunuz, burası içinkimse bana müracaata bulunmadı ama biz gittik burarın da düzeltilmesi için  Büyükşehir'den oluru aldık. Tabi dört yılboyunca Büyükşehir Belediyesinde genel müdür olarak  hizmet vermiş olmanın da kolaylıkları veavantajları vardı.” siye konuştu. 

“Büyükşehir abi belediyedir” 
İlçe belediyeleri ve büyükşehir belediyesinin birlik içindeolması gerektiğini belirten Soylu, Büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleriarasında kardeşlik ilişkisi olduğunu, kardeş belediyelerin abi belediyelerlekavga etmemesine, birlik ve dayanışma içeresinde olması gerektiğine vurguyaptı. Çiğli'nin ekonomik sorunlarından da bahseden Soylu konuşmasına şöyledevam etti: “ Biliyoruz Çiğli Belediyesi'nin ekonomik sorunları var. belediyeçalışanlarına maaşlarını ödemekte zorlanıyor. Önemli olan Büyükşehir Belediyesikaynaklarından, devletin kaynaklarından faydalanmak, kaynak yaratmaktır.” 

“Çiğli'de her şey şeffaf olacak”
 
Çiğli Belediyesi'nde yapılacak olan ihalelerin vetoplantıların Çiğli Televizyonu'nundan halka duyurulacağını belirten Soylu,belediye içerisinde gerçeklesen herseyin şeffaf olacağını söyledi. CumhuriyetHalk Partisi içerisinde birlik ve beraberlik olgusuna dikkat çeken Soylusözlerini söyle noktaladı: “İlk defa Çiğli'de seviyeli, kavgasız, dövüşsüz adayadaylığı süreci yaşanıyor.  Ben inanıyorumki bizim ekip oalrak bunda çok büyük bir payımız var. zaman bir olma zamanıdiyerek, birliği söyleye söyleye bütün arkadaşlar da aynı armoniyi yakalamışdurumda. Tabi biz işi bitiren Belediye Başkanı arkadaşlardan değiliz, biz ipigöğüsleyen olacağız . Biz taahhütnamemizi hazırladık. Bakış açımızı belliettik, projelerimiz orada açıkladık. Ama nasıl bir belediye bekliyorbiliyormusunuz Çiğli, insana insan değeri veren, insan odaklı bir belediyecilikanlayışı. Sosyal demokrat belediyeler gerçekten gücünü hakltan almışbelediyelerdir. Sayısız belediye başkanımız yaptıklarıyla efsane olmuştur,bizde onlardan olmak istiyoruz. Bu inançla Çiğli'yi en güzel günleretaşıyacağız.” 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv