İzmir’den Kars’a Umut Dolu Yolculuk

  • 0
  • 644
 İzmir’den Kars’a Umut Dolu Yolculuk
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu'nun öncülüğünde birleşen Ege Üniversitesi Toplulukları, Kars'ın Kağızman ilçesindeki Şaban Köyü İlkokulu öğrencilerine umut olmak için birleşti. Toplulukların güçlerini birleştirerek topladıkları yardımlar, İzmir’den Kars’a çocukların yüzlerini güldürmek üzere yola çıktı.

Ege Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu'nun öncülük ettiği, 'Kars'a Umut Yolluyoruz'  adlı yardım kampanyasına, Ege Bilim ve Teknoloji Topluluğu, Ege Latin Dansları Topluluğu, Ege Genç Tema Topluluğu, Ege Capoeira Topluluğu , Ege Havacılık Topluluğu, Ege Resim Topluluğu, Ege Can Arama Kurtarma Topluluğu, Ege Toplum Gönüllüleri, Ege Su Altı Topluluğu, Ege Viyana Valsi Topluluğu'da destek verdi. Hafta boyunca yürütülen yoğun çalışmayla, kitap, kırtasiye ve giyecek olmak üzere kolilerce yardım toplandı. Yardımların toplanmasından, kolilenmesine kadar bütün topluluklar omuz omuza vererek yoğun bir çalışma sürdürdü.

“Gençlik Umuttur”
Yardım kampanyası ile lgili düşüncelerini dile getiren E.Ü Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı Ali Erdem Köz, ”Ülkemizin bir ucundan bir diğer ucuna Ege Üniversitesi Öğrenci Toplulukları olarak umut yolluyoruz.  Ülkemizde birçok köyde bu şekilde yardıma muhtaç olan okullar var. Biz bunlardan birine dokunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biz başkanı olduğum Atatürkçü Düşünce Topluluğu’muzun önderliğinde birleştik ve birlikteliğimiz sayesinde önümüzde ki sorunu kolay bir şekilde çözdük. Üniversitede birleştikçe her sorunu çözeriz. Bugün ülkemizin bulunduğu bu kaos ortamını da birleşerek yıkacağız. Barışın özü birlikteliktedir. İzmir’den Kars'a ülkemizin her karış toprağında birliğin, kardeşliğin olması dileklerimizle bu yardıma destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Gençlik umuttur, daima umut saçacağız ve ülkemizi saran bu kara bulutları yok edeceğiz” dedi.

E.Ü Motor Sporları Topluluğu Başkanı Ayşegül Topay yardım kampanyasına öncülük eden Atatürkçü Düşünce Topluluuğuna teşekkür ederek,”Son günlerde ülke genelindeki kaos ortamında, hâlâ umut edeceğimizi ve etmemiz gerektiğini düşünüyoruz. O umudu ufak yardımlarla da olsa ihtiyacı olan kardeşlerimize yollamamıza vesile olan, yardım eden, destekleyen, öncü olan herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.

“Bir Çağrıya Ses Verdik”
Bir çağrıya ses verdik diyen E.Ü Su Altı Topluluğu Başkan Yardımcısı Ege Aktay ise, “Kars ilinden üniversitemize kadar ulaşmış bir yardım çağrısına ses verdik. Topluluklar arası bu yardımlaşmadan elde edilen tüm yardım ve ihtiyaç malzemelerinin Kağızman ilçesine bağlı Şaban köyüne gitmiş olması Ege Üniversitesi Topluluklarının ne kadar yardımsever olduğunun bir kanıtıdır. Ege Üniversitesi Sualtı Topluluğu olarak bu çağrıya ufakta olsa destek olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv