Şantajlı oy, geri teper

  • 0
  • 715
Yazı Boyutu:

CHP Urla Belediye Başkan aday adayı Burak Oğuz,  AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın Urla ziyaretinde yaptığı açıklamaları sert dille eleştirdi.  

Geçtiğimiz günlerde Urla’yı ziyaret eden AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım burada yaptığı konuşmada söylediği sözler CHP Urla Belediye Başkan aday adayı Burak Oğuz tarafından eleştirildi. Oğuz, Binali Yıldırım’ın, “Sizi kendimize benzetmeyeceğiz. Eğer bizimle aynı yönde giden İlçe Belediye Başkanını seçerseniz her dediğinizi yaparız” sözlerinin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, “Bu açıkça vatandaşa şantajdır. AKP’yi seçersen hizmet alırsın demektir. Onurlu Urlalılar bu şantaja da boyun eğmeyecektir. İzmir, demokrasinin ve özgürlüğün kalesi oldukça vatandaşa şantaj yapanlara da ihtiyacı olmayacaktır. ‘Sizi kendimize benzetmeyeceğiz’ demiş Binali bey. Merak etmesin; istese de Urlalıları kendilerine benzetemezler. İçleri rahat olsun. Seçimlerde de zaten bu söyleminin karşılığını sandıklardan fazlasıyla alacaktır” ifadelerini kulandı. 

‘Dokunmuş olmalı’
 Binali Yıldırım’ın vatandaşlara atfen söylediği, “Bize gelip, İzmir’i hizmetsizlikten kurtarın” sözünün de hiç inandırıcı bulmadığını açıklayan Oğuz, “Herhalde hükümet için söylenenler Binali beye çok dokunmuş olmalı ki, bunu kabullenemeyip sanki CHP yapıyormuş izlenimi yaratmaya çalışıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşa hizmet etmesi için elini kolunu bağlayan, izinleri vermeyen veya yıllarca sümenaltı eden yine Binali Bey ve bağlı olduğu hükümettir. Amaçları ise sanki belediye iş yapmıyormuş havası yaratmaktır. Sırf seçimlerde koz olarak kullansınlar diye bu engellemeleri yapıp, vatandaşa hizmet götürülmesinini önüne set çekiyorlar. İzmirliler yapılanları görüyor ve gerçeği tüm açıklığıyla biliyor” dedi. 

‘Önce aynaya baksın’


Urla’nın 1/1000 ve 1/25000’lik planların olmadığı da dile getiren Yıldırım’ın bu açıklamasını da “iftira” olarak değerlendiren Burak Oğuz, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’nun da söylediği gibi Urla’nın beş binlik, binlik planları vardır. Bunun haricindeki söylemeler koskoca bir yalandır. Hem 25 hem de binlik planlar mevcuttur.Urla’da ahbap çavuş ilişkisiyle iş yapıldığını söyleyen Binali Beyin aynaya bakmasını öneriyorum. Belki o zaman bacanağını, villa tapelerini, haksız ihaleleri görür. İzmir için “Böyle devlet yönetimi, belediyecilik olmaz” demiş. Haklı; Çünkü kendileri böyle tarafsız, hak, hukuk gözeten, kanunları uygulayan belediyelere, yönetimlere yabancı oldukları için şaşırmış olmalı” diye konuştu. Zeytineli Köyü Hacılar Koyu’nun sit alanı olmasına karşın Başbakanın talimatıyla kendisi ve yakınları için villalar yaptırıldığını da vurgulayan Oğuz, devlet imkanlarının şahsi çıkarlar için kullanılmasının etik ve yasal olmadığını da kaydetti. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da bu konuyla ilgili söylediği “Villaları yıktırmak isteyen İzmir Diyarbakır’a tayin edildi” sözleri hatırlatan Oğuz, Urla üzerinden oynanan oyunlara izin vermeyeceklerinin altını çizdi.


‘Hepsi devlet tesisi”

Burak Oğuz, Yıldırım’ın “Urla sahilini Urlalıların hizmetine sunacağız. Vatandaş sahile inecek. Buradaki yapılaşmayı düzenleyeceğiz. Adamına göre değil hak edene göre muamele var” sözlerini de inandırıcı bulmadığının altını çizdi. Oğuz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Urla’da vatandaşa kapalı çeşitli devlet kampları var. Bunlar belediyelere değil tam tersine hükümete bağlı. Hatta TCDD Dinlenme ve Sosyal Tesisleri doğrudan doğruya bu açıklamaları yapan Binali beyin bakanlığına bağlı. Bunun haricinde Polis Dinlenme Tesisi ve Sağlık Bakanlığı Dinlenme Tesisleri gibi tesisler de yine vatandaşa kapalı alanlar. Benim nacizane tavsiyem Binali Beyin açıklama yapmadan önce bir kere düşünmesidir.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv