Sokak Hayvanlarına sıcak yuva

  • 0
  • 524
 Sokak Hayvanlarına sıcak yuva
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çiğli Belediyesi tarafından Atatürk Mahallesi’nde yapılan “Çiğli Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi çok yakında tam kapasiteyle hizmete giriyor. Çiğli’de yaşayan sokak hayvanlarını daha konforlu bir ortamda ağırlayacak olan barınak çok sayıda hayvana sıcak yuva olacak.

Belediyesi tarafından Atatürk Mahallesi’nde, 3 bin 700 metrekarelik arazi üzerinde yapılan geçici hayvan barınağı çok yakında tam kapasiteyle hizmete açılacak. Sokak hayvanlarına yönelik çalışmalar kapsamında yepyeni ve modern tasarımlanmış olan hayvan barınağını bu alandaki önemli bir eksikliği giderecek. Kısım kısım sokak hayvanlarının kabul edilmeye başlandığı merkez 3 bin 700 metrekarelik bir alanda; 360 metrekaresi açık, 252 metrekaresi kapalı olmak üzere 6 bölümden oluşuyor. Bakım evinde idari bina, yiyecek hazırlama binası, giriş kontrol binası bulunuyor. Çiğli Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne ait 34 hayvan kapasiteli eski barınağa ek olarak yenisi yapılan 84 hayvan kapasiteli barınak sayesinde artık, 118 hayvanın barınmasına imkan veren ikinci barınak sayesinde hayvanlar daha da rahat edecek. Barınakta eklenmesi planlanan 120 hayvan kapasiteli bölümle birlikte toplamda 238 hayvan barınabilme imkanına kavuşacak.

Sokak hayvanlarına sağlıklı ortam
Belediye olarak sokak hayvanlarına yönelik tanı, tedavi ve cerrahi işlemler başta olmak üzere birçok başarılı çalışmayı yürüttüklerini belirten Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, yeni yapılan barınak sayesinde de en önemli sorunlardan biri olan barınma problemini büyük oranda çözeceklerine dikkat çekti. Başkan Arslan, “Sokak hayvanlarımız için yapılan tesisimizin büyük bir bölümünü tamamladık. Sokaklarda yaşayan  hayvanlar bizim can dostlarımız, onların daha iyi şartlarda yaşayabilmeleri bizim için önemli. Sahipsiz hayvanlarımızın sayısı oldukça fazla. Bu hayvanların iyi koşullarda rehabilite edilmeleri, toplumsal huzursuzluğun giderilmesi için de gerekli. Veterinerlik müdürlüğümüz çalışanları hayvanlara yönelik çok anlamlı işler yapıyorlar. Yaşadığımız kenti daha güzel ve yaşanabilir bir yer yapmak için sokak hayvanlarını koruyucu projeler ve hizmetler yapma peşindeyiz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına kostüm şampiyonu

Festivalde muhteşem final

Başkan Tugay'dan İzmir Valisi Elban'a ziyaret

Aytaç Sefiloğlu anıldı

Bayraklı’da 23 Nisan coşkusu

Sendromlu kardeşlerin helikopteri için seferber oldu

Arşiv