Taekwondoya görkemli açılış seremonisi

  • 0
  • 818
Yazı Boyutu:

Çiğli Belediyesi ve Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Taekwondo Turnuvası’nın açılışı görkemli bir seremoniyle yapıldı. Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’ın ev sahipliği yaptığı turnuvada, 3 gün boyunca kara kuşakların taekwondo şöleni yaşandı.
 
Özel turnuvalar içinde katılımcı sporcu ve kulüp sayısı açısından Türkiye’nin en büyük müsabakası olan 2. Uluslararası Taekwondo Turnuvası’nın Halkapınar Spor Salonu’nda düzenlenen açılış seremonisine Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
BANDO EŞLİĞİNDE YÜRÜYÜŞ
Seromoni, Karşıyaka bando takımının marşları eşliğinde yurtiçi ve yurtdışından 174 kulüpten katılan yaklaşık 1000 sporcunun tören geçişiyle başladı. Tören geçişinde önce Danimarka, Bulgaristan, Almanya, Afganistan, Azerbaycan, İran ve Irak’tan gelen sporcu ve antrenörler yürüdü. Ardından Türkiye’nin hemen her bölgesinden müsabakalara katılan sporcular ellerinde geldikleri ilin pankartlarıyla alkışlar eşliğinde yürüdüler. 
 
BAŞKAN SOLAK: ‘DEVAMI GELECEK’
Seremoninin açılış konuşmasını yapan Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, bu yıl geçen yıla oranla iki katı kulüp ve sporcu katıldığına dikkat çekerek, bireysel sporlara katkıda bulunmaya devam edeceklerini söyledi. Başkan Solak, İzmir ve Çiğli’nin dünyaya tanıtımı açısından önem taşıyan turnuvanın önümüzdeki yıllarda da aksamadan devam edeceğini söyledi.
Federasyon Başkanı Metin Şahin ise taekwondonun olimpiyatlarda başarı sağlanan önemli bir branş olduğunu hatırlatarak, “Taekwondoyu izlemeye devam edin. Yeni kabiliyetlerle gelecekte daha başarılı sporcular yetişecektir.  Çiğli Belediyesi de bu anlamda bize önemli katkı sağlamaktadır” dedi.
MADALYALARI BAŞKANLAR TAKTI
Seremoni daha sonra plaket töreni ve bir önceki gün tamamlanan maçlarda dereceye giren sporculara madalya takdimiyle devam etti. Belediye Başkanları ve Federasyon yöneticileri, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde ilk üç dereceye girenlere madalyalarını taktılar. Törende ayrıca yurtdışından katılan kulüplere de birer teşekkür plaketi verildi.  Irak Geçlik Spor Federasyonu Yöneticisi El Hakim Matyn de Başkan Solak ve Başkan Şahin’e plaket verdi. Oldukça renkli geçen seremoni Ege Üniversitesi Anadolu Kartalları Halk Oyunları ekibinin gösterileriyle sona erdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

TSYD ile Altınordu'dan iş birliği

3. Ayak ödülleri sahiplerini buldu

TSYD İzmir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici'yi ziyaret etti

Arşiv