Uluslararası sanat ve tasarım kongresi…

  • 0
  • 1.204
 Uluslararası sanat ve tasarım kongresi…
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 20-25Ekim 2014 tarihleri arasında gerçekleştireceği  “Dönüşüm” temalı “Uluslararası Sanat ve Tasarım Kongresi”, 20 Ekim 2014 Pazartesi günü Saat 10.00’da, GSF Özdemir Nutku Sahnesi’nde (Narlıdere)yapılacak Açılış Töreni ile başlayacak.

“Dönüşüm“ temalı Uluslararası Sanat ve Tasarım Kongresi,  sanat ve tasarımı merkeze alarak irdeleme olanağı sağlamak, daha çok insanı, “Dönüşüm” kavramı üzerine düşünmeye yönlendirmek ve bu tartışmalardan yeni açılımlar türetecek fikirleri geliştirmek için zemin hazırlamayı amaçlamaktadır.

Kongre süresince; Teoriye ve Pratiğe Dair Yeni Yaklaşımlar, Dünyada Kültürel Politikalar ve Ekonomik Uzantılar, Sanat ve Tasarımda Yeni Öğrenme Biçimleri, Zaman Bağlamında Hız, Teknoloji ve Ütopya, Özgünlük, Biçim ve İçerik, Dönüşümün Sürekliliği ve Sürdürülebilirlik ile Kimlik ve Temsilin Güncelliği gibi alt başlıklar tartışılacak. Ayrıca Kongre,  “Tasarım Kenti” olma yolunda ilerleyen İzmir’e bu anlamda çok önemli bir katkı sağlayacaktır.

Bildiriler, makaleler, workshoplar ve sergiler yolu ile  bilim adamı, akademisyen, sanatçı, öğrenci kısaca, “Dönüşüm” kavramı hakkında sözü olan her kesimden katılımcı,  Kongre aracılığıyla fikirlerini paylaşma olanağı bulacak.

 

 

 

“DÖNÜŞÜMܔ TEMALI ULUSLARARASI SANAT VE TASARIM KONGRESİKAPSAMINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK SERGİLER…

 

DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nin “Dönüşüm” temalı, Uluslararası Sanat ve Tasarım Kongresi kapsamında  Jürili Açlış ve Kapanış Sergileri ile Bellek Sergisi/No.1 Sergisi olmak üzere 3 sergi gerçekleştirilecek.

Jürili Açılış Sergisi; bu gün saat. 18.00’de, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi Sanat Galerilerinde, Jürili Kapanış Sergisi ise; 24 Ekim 2014 Cuma günü Saat. 18.00’de, Double Tree By Hilton Kuşadası, Old Town Tanneries Sanat Sokağında açılacak.

Bellek Sergisi/No:1 başlıklı sergi çalışması; DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nin kuruluşundan günümüze kadar gelen sürece ilişkin bir arşiv çalışmasının temelini oluşturmak amacını taşıyan, dokümanter içerikli bir sergi serisi olarak tasarlandı.

Bellek Sergisi/ No:1 Sergisinde, Fakültenin kuruluş yılı olan 1975 yılından 1985 yılına kadar olan ilk 10 yıllık sürece ilişkin çalışmalar yer almaktadır. Güzel Sanatlar Fakültesi’nin kuruluşu, gelişimi, tarihsel ve sosyal önemi, gerçekleştirdiği, öncülük ettiği önemli organizasyonlar, bu süreçte yer alan sanatçı-akademisyenlerin belgeleri eşliğinde kongre kapsamında izleyicilere sunulacaktır.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv