“ Üniversiteye Doğru Tercihim Ege’’

Üniversite adaylarına tercihlerinde yardımcı olmak ve Ege Üniversitesi’ni tanıtmak amacıyla düzenlenen “EÜ 9. Tercih Günleri”  EÜ Merkez Kütüphanede başladı.

  • 0
  • 589
“ Üniversiteye Doğru Tercihim Ege’’
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Üniversite adaylarına tercihlerinde yardımcı olmak ve Ege Üniversitesi’ni tanıtmak amacıyla düzenlenen “EÜ 9. Tercih Günleri”  EÜ Merkez Kütüphanede başladı. Etkinliğe, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Cengiz Metin  ve Genel Sekreter Zafer Gücin katıldı. Öğrencilerle ve ailelerle yakında ilgilenen Prof. Dr. Metin, Ege Üniversiteli olmak isteyen öğrencilerin sorularını cevapladı.

“EÜ 9. Tercih Günleri- Üniversiteye Doğru Tercihim Ege’’ adı altında düzenlenen organizasyon kapsamında öğretim elemanları tarafından, üniversite adaylarına tercih edebilecekleri bölümler ve iş imkânları hakkında bilgiler verildi.
Ege Üniversitesi her yıl olduğu gibi bu yılda LYS sonuçlarının açıklamasının ardından üniversite adayı gençlere Ege Üniversitesi’nin bölümlerini, eğitim ve sosyal imkânlarını tanıtmak, gençlerin bilinçli tercihler yapmasına yardımcı olmak amacı ile tercih günleri düzenliyor.

Üniversite adayı öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte 36 tane stant kuruldu.  Tüm fakülte ve yüksekokulların kendilerini tanıttığı tercih günlerinde öğretim elemanları, üniversite adaylarına tercih edebilecekleri bölümler, konaklama ve kampüste sosyal yaşam hakkında bilgiler verdi. Ayrıca tercih robotu yardımıyla öğrencilerin aldığı puanlara ve alanlarına göre hangi fakülteleri/bölümleri kazanabileceklerine dair yönlendirmeler yapıldı.  Kültür ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü İnanç Ergene, “Aday öğrencilerin tercihlerini belirlemede yol gösterici olmak, geleceklerine ışık tutabilmek adına buradayız ” diye konuştu.
Çocukları ile tercih günlerine katılan veliler en az onlar kadar heyecanlı olduklarını dile getirerek doğru karar verebilmek ve Ege Üniversitesi’ni yakından tanımak için bu etkinliğe katıldıklarını belirtti. Tercih günleri Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’nde yarında devam edecek.
Cansu Çeviker – Mehmet Köse – Selin Toklar – Can Gürtunca
İZMİR(Ege Ajans)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv