“1 Festival İzmir”e muhteşem kapanış

Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 3.sünü düzenlediği “1 Festival İzmir”, funk, soul ve hiphop müziği caz müzikle bir araya getiren “Electro Deluxe” konseri ile sona erdi.

  • 0
  • 272
“1 Festival İzmir”e muhteşem kapanış
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 3.sünü düzenlediği “1 Festival İzmir”,  funk, soul ve hiphop müziği caz müzikle bir araya getiren “Electro Deluxe” konseri ile sona erdi. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ni dolduran İzmirliler,  grubun hareketli şarkılarına 2.5 saat boyunca ayakta eşlik etti. 
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) düzenlediği  “1 Festival İzmir”,  hafta boyunca birbirinden ünlü yabancı ve yerli sanatçıları İzmirlilerle buluşturdu. İzmirli sanatseverlerden tam not alan festival, Nail Yavuzoğlu, Allstar Bigband, Selen Aytekin ve Soner Arıca’nın açılış konseri ile başladı. Festivalde sırasıyla Bas gitarın Bach’ı olarak tanımlanan 5 Grammy ödüllü ABD’li müzisyen, besteci, yazar ve yapımcı Victor Wooten; Naci Özgüç,  Zara,  Okan Yalabık,  Burcu Karadağ ve Su Güneş Mıhladız’ın yer aldığı “Mevlana’dan Anadolu Ozanları”; ünlü perküsyon sanatçısı Burhan Öçal-İstanbul Oriental Ensemble sahne aldı.  

Büyük ilgi gören festivalin kapanış konserinde ise funk, soul ve hiphop müziği caz müzikle bir araya getiren Fransız grup “Electro Deluxe” sahneye çıktı. Müziklerindeki enerji ile dinleyenlere  sıra dışı bir deneyim yaşatan grubun konseri muhteşemdi.  İzmirliler, 2.5 saatlik müzik ziyafeti boyunca yerlerinde hiç oturmayarak şarkılara eşlik etti.

3. kez İzmir’e geldiğini ve bu kenti çok sevdiğini söyleyen James Copley, İzmir’de böyle güzel bir festivale katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi ve Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin 10. kuruluş yılını kutladı.

2001'de kurulan grup 7 başarılı müzisyenden oluşuyor.  Thomas Faure,  Gael Cadoux, Arnaud Renaville tarafından kurulan gruba daha sonra Jeremie Coke, Vincent Payen, Bertrand Luzignant ve James Copley dahil oldu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv