1 yıl 55.36 metre

  • 0
  • 1.023
1 yıl 55.36 metre
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin genç sporcusu Batuhan Hızal,çekiç atma branşında katıldığı ilk turnuvada Türkiye şampiyonu oldu. Henüz biryıl önce bu spora başlayan 16 yaşındaki Batuhan, 55,36 metrelik derecesiyledikkat çekti.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü AtletizmTakımı sporcusu Batuhan Hızal, sadece 1 yıl önce başladığı çekiç atmada yaşkategorisinde zirvenin tek sahibi oldu. Recep Ersayın İlköğretim Okuluöğrencisi 14 yaşındaki sporcu, futbol oyarken keşfedildi. Uzun taç atışları iledikkat çeken Batuhan Hızal, antrenörünün tavsiyesiyle İzmir BüyükşehirBelediyespor Atletizm Takımı ile birlikte çalışmaya başladı. Batuhan, bir yıliçerisinde çekiç atmanın tüm inceliklerini öğrendi ve katıldığı ilk TürkiyeŞampiyonası'nda zirveye çıktı. Mersin'de düzenlenen Uluslararası Seyfi AlanyaAtmalar Kış Şampiyonası'na 16 yaş altı kategorisinde 55.36'lık derece ile altınmadalya kazanan Büyükşehirli sporcu, 16 Yaş Altı Atletizm Ligi 1. KademeYarışmaları'nda da yine birincilik elde etti

Çekiç atma sporunda bir çok atma özelliğinin bir aradabulunduğunu söyleyen Hızal, "Atletizm, futbol oynamaktan çok daha zevkli.Bu sporda bir ekol olmak istiyorum. Kendimi hep dünya şampiyonu olarak hayalediyor ve rekortmen Yuriy Sedykh'in videolarını izliyorum” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyespor Atletizm Antrenörü TurgayÇabukel ise Batuhan Hızal'ın geleceğinin çok parlak olduğunu belirterek,"Kulübümüz eski sporcusu Özkan Baltacı gibi çok çalışkan ve azimli biri.Kulübümüze geldiği ilk günden bugüne kadar hiç bir antrenmanı kaçırmadı.Gelecekte adını sık duyacağımız sporcular arasında yer alıyor. Daha ilkşampiyonasında tüm rakiplerinden çok daha iyi bir derece yaparak altın madalyakazanması da bunun bir işareti. Düzenli ve koordineli bir çalışma ileatletizmde olimpiyat kapasitesine sahip bir sporcu” diye konuştu.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

TSYD ile Altınordu'dan iş birliği

3. Ayak ödülleri sahiplerini buldu

TSYD İzmir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici'yi ziyaret etti

Arşiv