10 bin kişi aşure lokmasını paylaştı

Karşıyaka Belediyesi tarafından Alevi kültür federasyonları, vakıfları ve sivil toplum örgütlerinin iş birliğiyle düzenlenen geleneksel ‘Aşure Günü’ buluşması, Zübeyde Hanım Mahallesi KSK 100. Yıl Meydanı’nda gerçekleştirildi.

  • 0
  • 414
10 bin kişi aşure lokmasını paylaştı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi tarafından Alevi kültür federasyonları, vakıfları ve sivil toplum örgütlerinin iş birliğiyle düzenlenen geleneksel ‘Aşure Günü’ buluşması, Zübeyde Hanım Mahallesi KSK 100. Yıl Meydanı’nda gerçekleştirildi. Milletvekilleri, kent protokolü, meclis üyeleri ile muhtarların da katıldığı organizasyonda, ‘barış ve kardeşlik’ dilekleriyle aşure kazanı karıldı. Etkinlik boyunca şarkı ve türküler söylendi, semah gösterileri sergilendi. İlçenin üç ayrı noktasında toplam 10 bin kişiye aşure ikram edildi.

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU
Konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Bu anlamlı etkinliği düzenlememize katkı sağlayan tüm federasyon, vakıf ve stk temsilcilerine teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıllarda daha da güzel buluşmalara imza atacağımıza inanıyorum. Muharrem ayı; İslam inancında haram ayıdır. Savaşmanın, kavganın haram kabul edildiği bir aydır. Hz. Hüseyin ve yanındaki 72 canın katledilişinin yaşandığı ay olarak Alevi inancındaki canlar için matem ayıdır. O acıyı yüzyıllardır içlerinde taşıyan kardeşlerimizin acılarını paylaşıyorum. İçinde 40 tane değişik ürünün pişirildiği aşure gibi güzel bir aş var. Bunun bir anlamı var. Çeşitlilik güzel şeylere neden olabiliyor. Yeter ki o güzellikleri görelim” dedi.

Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır da “Kerbela şehitlerini, ilk insandan bugüne hak için namus için bayrak için toprağa düşmüş aziz şehitlerimizi, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm büyüklerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Gazilerimize sevgi ve selamlarımı iletiyorum. Allah birlik beraberliğimizi daim eylesin. Aşure aşımız bereketli olsun” diye konuştu.

 “ÖZGÜR VE KARDEŞÇE YAŞAYACAĞIZ”
“Bu topraklarda daima özgür ve kardeşçe yaşayacağız” diyen CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, şunları kaydetti: “Sizleri saygıyla selamlıyorum. Siz Anadolusunuz, Anadolu sizsiniz. Siz tarih boyunca ezilen, zulme uğrayan, yok sayılan ama varlığını hiç kimseyi kırmadan, incitmeden kabul ettirenlersiniz, Anadolu’nun her şeyisiniz. Bu ülkede zulme uğrayanların, bu ülkede ayrıştırılanların, yok sayılanların, ötekileştirilenlerin mücadelesinin mutlaka birlik ve beraberlik içinde başarıya ulaşacağına inanıyorum.”

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ise “Güzel insanlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bu dayanışmamız her zaman devam etsin. Birliğe ve beraberliği çok ihtiyaç duyduğumuz bu süreçte gelin birbirimize sahip çıkalım” dedi.
 
Anlamlı buluşma için Başkan Cemil Tugay’a ve tüm emeği geçenlere teşekkür eden CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, “Kerbela mazlum ile zalimin kavgasıdır. Bu kavga yüzyıllardır devam ediyor. Alevi toplumu da her zaman mazlumun yanında olmaya, Anadolu topraklarında hoşgörünün, sevginin, birliğin, barışın garantisi olmaya devam ediyor ve edecektir” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv