100 metrekareden 1000 metrekareye

İzmirli kadın girişimci Ferda Çiçekçi, 11 yıl önce 100 metrekarelin bir alanda başladığı sanayicilik serüvenini 1000 metrekarelik yeni tesisinde sürdürmeye başladı.

  • 0
  • 2.693
100 metrekareden 1000 metrekareye
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmirli kadın girişimci Ferda Çiçekçi, 11 yıl önce 100 metrekarelin bir alanda başladığı sanayicilik serüvenini 1000 metrekarelik yeni tesisinde sürdürmeye başladı.

2009 yılında 4. Sanayi sitesinde Ferda Çiçekçi Oto Bakım Ürünleri üretimiyle başladığı sanayicilik yaşamındaki azmi, disiplini ve çabası sonucu istikrarlı bir büyüme ile geçtiğimiz aylarda Kemalpaşa’da 1000 metrekarelik yeni tesisine taşıdı ve pandemi sürecinde üretimine ağırlık verdiği el ve yüzey dezenfektan ürünleriyle ülke çapında meydana gelen büyük bir ihtiyacın karşılanmasına katkı koydu.

Kemalpaşa’ya taşınmasıyla birlikte kurumsallaşmayı da unutmayan Çiçekci, ünvanını İsim ve soyadının baş harflerinden oluşan FC Kimyasal Temizlik Hijyen Oto Bakım Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ni kurmasının ardından kadın titizliğini göstererek herşeyini yasallaştırdı.  Bir ürünün Avrupa yönetmeliklerine göre asgari güvenlik seviyesine uygun olduğunu gösteren ve ürünün piyasada satılma ve AB ülkelerinde serbest dolaşım hakkı veren ürün pasaportu olan CE,  ISO 9000 ve Sağlık Bakanlığı onaylı tüm ruhsatlarını alarak hızla üretime geçti. Krom kazanlarda başlayan, etiketleme ve dolum bölümünde şişelenen ürünler, ulusal ve yerel marketlerde tüketiciye ulaşmaya başladı. 

HEYECANI İLK GÜNKİ GİBİ
İlk günki heyecanından hiçbir şey kaybetmediğini, 2009’daki temposuyla koştuğunu söyleyen Ferda Çiçekçi, çok kazanma telaşının olmadığını belirterek, “Bizim için insan sağlığı çok önemli. Bu nedenle bakanlığın belirlediği oranlar bizim vazgeçilmezimizdir. Bizim dezenfektan ürünlerimizde kullandığımız ürün oranı sağlık bakanlığının belirlenendir.  Asla ve asla oranlarla oynanmaz. Ölçümlerimiz süreklidir ve tarafımca da bizzat kontrol edilmektedir” dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI RUHSATI VE NOSU VAR MI YOK MU?
Hijyen ürünlerinin formülünün Hacettepe Üniversitesi ile birlikte geliştirdiklerini ve Hacettepe Üniversitesi’nin yanı sıra Yeditepe Üniversitesi laboratuvarlarında da test edilerek onaylanan ürünlerinin tüm iritasyon testlerinin yapıldığını, virüs, bakteri ve fungus testlerinden de başarılı geçerek tümünü yok ettiğini açıklayan Çiçekçi, tüketiciyi uyarmayı da unutmadı. Piyasada alkol oranı % yüzde 10’lara kadar düşük kullanılan ürünlerin bulunduğuna dikkat çekerek tüketicilerin ürünün etiketini incelemesini, Sağlık Bakanlığı Ruhsatı ve Ruhsat No’sunun olup olmadığını kontrol ederek alıp yapmasını ve fırsatçılara meydan verilmemesinin gereğini de vurguladı.

Hijyen markaları  El+Plus(El ve dezenfektanı) ve FC Biyo(Yüzey Dezenfektanı) olarak hedeflerinin yıllık 1.5 milyon ton hijyen ürünleri olduğunu belirten Çiçekçi, yaz- kış oto bakım markaları olan Çiçekçi, Autobest, Autofresh ile yıllık 1 milyon ton olduğunu açıkladı. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Tekstil’e Platin Ödül

Yeşil Hidrojen'in kamuda tek adresi olmalı

İspanya'ya WindEurope çıkarması

Marka başvurularının yüzde 7’si İzmir’den

Meyve suyu sektörü 2028 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedefine kilitlendi

Batı Anadolu Serbest Bölgesi kapılarını açtı

Arşiv