100. yıl kutlamasına "Ata"nın huzurunda başladılar

İzmir’in turistik İlçesi Foça’da Kent Konseyi Kadın Meclisi 30 Ağustos 1922’de büyük zorluklarla kazanılan Büyük Zafer’i bir yıl boyunca çeşitli etkinliklerle kutlama kararı aldı. Hazırlanan etkinlik programı kapsamında kutlamalara Anıtkabir’e Atatürk’ün huzuruna gidilerek başlandı.

  • 0
  • 330
100. yıl kutlamasına
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi 30 Ağustos Zafer’inin 100.Yılı dolayısıyla aralarında Anıtkabir, Çanakkale Şehitlikleri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu ev ziyaretleri de olmak üzere  bir yıllık bir kutlama etkinlikleri programı düzenledi. Program Ankara’ya bir günlük ziyaret ile Anıtkabir’de Ata’nın huzuruna çıkılarak başlatıldı. Aralarına Foça Kent Konseyi Engelli Meclisinin 14 üyesini de alarak 48 kişilik bir kafileyle başkente ulaştılar. Anıtkabir’de ilgililer tarafından karşılanan kafile törenle Atatürk’ün mozolesine çelenk koydu.  Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Canan Limnili, Zafer’in 100. yılını bir yıl boyunca çeşitli etkinliklerle kutlamak, yakın tarihimizi, kültürümüzü unutturmamak için bu kararı aldıklarını belirtti.

PUSULAMIZ İLKELERİNDİR
Türk Kadınları olarak Atatürk'ün ve şehitlerin emaneti vatanı korumak, geliştirmek ve ileriye taşımak için çok çalışacaklarına onun huzurunda bir kez daha and içtiklerini vurgulayan Canan Limnili Anıtkabir Şeref Defterine şu satırları yazdı; “Sevgili Atam; Huzuruna 9 Eylül 1922’de düşmanı denize döktüğün İzmir’in Foça İlçesi’nden Kent Konseyi kadın Meclisi üyeleri olarak geldik. 1934 yılında tüm dünya kadınlarından önce bizlere kazandırmış olduğunuz seçme ve seçilme hakkıyla başlayan süreçte,  Türk kadını kendini her alanda en iyi şekilde geliştirmeyi başarmıştır. Kadınlar olarak emanet ettiğin bu vatanı korumak, geliştirmek ve ileriye taşımak için pusulamız senin ilkelerindir. Huzurunda Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı olarak Atatürk İlkelerinden vazgeçmeyeceğime ve sahip çıkacağıma and içerim”

Foça’lıların Ankara ziyaretinin ikinci durağı tarihi ilk meclis binası oldu. Kafile ziyaretlerin ardından Foça’ya  döndü. Canan Limnili;  Anıtkabir turunu  düzenleyen İnci Bingöl, iştirak eden Engelli Meclisi Başkanı Nihal Gezgin, engelliler ve refakaçileri ilegeziye destek sağlayan Aytaç Ayhan,  Abdullah Kaçan,  Bilgin Şahin, Ercan Yüksektepe, Fatma Tokmakçı, Halil Yalta, Hatice Yenişehirli, Mahmut Limnili, Murat Küçükdurgun, Mustafa Yesıl, Orhan Kırkpınar, Osman Mert, Simten Cebe, Saadet Solaç, Taner Acar, Zinnur Ulku Göçet , Birsen Dulkadir Çalışkan ve diğer vatandaşlara teşekkür etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv