15 bin 700 Boşnak Çanakkale'de savaştı

İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül, Türk milletinin dünyaya gücünü gösterdiği 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

  • 1
  • 1.201
15 bin 700 Boşnak Çanakkale'de savaştı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül, Türk milletinin dünyaya gücünü gösterdiği 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül Çanakkale Savaşı’nda 106 yıl önce dönemin zor koşullarında adeta imkânsızın başarıldığını belirterek, Çanakkale Zaferi’yle tarihte benzeri görülmemiş, gerçek anlamda bir destan yazıldığını söyledi.

Türk ulusunun yok edilmesi için uğraş verenlerin hayallerinin boşa çıkarıldığını, Türk milletinin gücünü bütün dünyaya Çanakkale Savaşı’yla gösterildiğini hatırlatan Başkan Gül, “Milli mücadelenin ilk ateşinin yakıldığı Çanakkale Zaferi’yle, dünyaya Türk milleti, vatan sevgisini, cesaretini, azmini, kahramanlığını ortaya koydu” dedi.

Ata dedeleriyle gurur duyuyor
Bu zaferin kazanıldığı savaşta Sancak'tan gönüllü gelen 15 bin 700 Boşnak'ın Türk milletinin bağımsızlığı için kanını döktüğünün altını çizen Başkan Gül, Sancak’ın Novipazar kentinde kurulan askeri alım merkezine müracaat ederek Çanakkale Savaşı’na katılan ata dedeleriyle gurur duyduğunu söyledi.

Birlik ve beraberlik gösterildi
Başkan Gül, yalnız Sancak'tan değil bütün Balkan coğrafyasından Boşnak, Arnavut, Pomak ve diğer Balkanlı hemşehrilerinin Çanakkale Savaşı’na katıldığını ifade ederek, “Savaştan önce Türkiye'ye göçürülen Boşnak’lar da cephede yerini aldı. Benim dedem de Çanakkale'de savaşan Boşnak’lardan. Bu da benim gurur vesilemdir. Çanakkale, geçmişimize ait bir zafer olmakla birlikte asıl önemi birlik ve beraberliğimizin gücünü göstermesidir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş kahramanlarımızı ve vatanını kendi canlarından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (1)
  • Sefo Plojovic

    Sefo Plojovic

    Postovani,moj ded rahmetli Sefo Plojovic je ucestvovao u ratovima odbrane Turske. Pitanje je: da li postoji negde pisani trag o ucescu dobrovoljaca iz Sandzaka u ovim ratovima? Nadam se da ce te mi pomoci,i dati odgovor.

    11 Mart 2024 12:59
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv