15 bin kişilik Aşure

  • 0
  • 671
Yazı Boyutu:

KarşıyakaBelediyesi’nin 71 sivil toplum örgütünün işbirliğiyle düzenlediği Aşure Günüetkinliğinde 15 bin kişiye aşure dağıtıldı. Karşıyaka Spor Salonu’ndagerçekleştirilen etkinlikte barış ve hoşgörü vurgusu yapıldı.

Aşure etkinliğine CHP İzmirMilletvekili Aytun Çıray, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, 5 adetfederasyon, bir  vakıf ve 64 dernek  başkan, yönetici, üyeleri ile vatandaşlarkatıldı. Törende dede Yusuf Erdemli aşure duasını yaptırarak birlik veberaberliğin bozulmamasını diledi. Sahnede aşure kazanı hep birlikte karıldı.Başkan Durak ve milletvekili Aytun Çıray ilk aşureleri dağıttı.  Etkinlikte sahne alan Tolga Sağ sazıylaçıktığı sahnede deyişler söyledi.  TolgaSağ, “Kendi kültürümüzü korumak, gelecek kuşaklara aktarmak adına birbirimizesahip çıkmalıyız. Yan yana ve omuz omuza durmayı özellikle bu dönemde olmayadaha çok ihtiyaçlar var. Gençlerimiz üzerinde oynanan kötü oyunlara karşı diriolmalıyız” dedi.

Karşıyaka Sivil ToplumBirliği adına konuşan dönem sözcüsü Veli Karakurt da konuşmasında yaşananacıları hatırlatarak, “Çorum’da, Maraşta, Sivas’ta yakılan, öldürülenleri protestoetmek için bir aradayız. Sadece türkü söylemek için Sivas’a gidip kızgın ateşteyakılanlar adına merhaba. Halkın yanında olmaktan başka suçu olmayanaydınlarımızın, öldürülenlerin adına merhaba. Gezi direnişi sırasında hayatınıkaybedeler adına merhaba. Zalime ve zulmüne asla baş eğmeyen Hazreti Hüseyin inonurlu duruşunu selamlıyoruz” derken, matemin paylaşılmasında herkesi bir arayagetirmesi nedeniyle Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’a da teşekkür etti.

Karşıyaka BelediyeBaşkanı Cevat Durak’ta konuşmasında  birlik ve beraberliğinin önemini vurgulayarak“Toplumumuzun tüm renkleri ile bir aradayız. Bu birliğin korunmasını diliyorum.Etkinliğimize isimsiz kahramanlar emekleriyle katkı koydu. İzmir’de ilk kez budenli birliktelik sağlanan etkinlikte bir aradayız. Barışı, sevgiyi, hoşgörüyüiçinde taşıyan , bizimle birlikte olan herkese teşekküre diyorum. Ayrımgözetmeksizin tüm hemşerilerime şükran duyuyorum. Aşure Etkinliğimiz bizleribir tutkal gibi bir araya getirdi,. Geçtiğimiz yıl 40’a yakın dernek bir aradaydı,bu yıl 71 sivil toplum kuruluşu bir arada. Toplum uyanıyor, karanlığı değilaydınlığı istiyor. Karşıyaka barışın ve hoşgörünün başkenti olacaktır, bunda dasizlerin payı çok büyüktür. Yola çıkarken söylediğimiz insan odaklı çalışmalarımızınyerine geldiğini görüyorum” diye ekledi.

Milletvekili Aytun Çırayise konuşmasında İzmir’deki birlik ve beraberliğin Türkiye’ye örnek olmasıgerektiğini belirterek, “Muharrem ayı, İslam dünyasında kardeşliğin ne denliönemli olduğunu gösterecek, ders alınacak çok şey bulunmaktadır.   Azönceki gösteride Semahtaki o anlamı anlamak için onunla özdeş olmaya çalıştım.Türkiye’nin içinden geçtiği bu günlerde sıkışmışlığın göstergesi gibidir. İzmirseviyenin, Atatürkçülüğün, yüksek ahlakın kalesidir. Buna ihtiyacımız var. İzmirliolmak ayrı bir kavramdır. Buraya nereden gelirseniz gelin 6 ay sonra İzmirliolursunuz. Kimse nereden geldiğinizi, dininizi sormaz.  Türkiye’nin barış vekardeşlik içinde yaşamasının tek şartı budur. İşte Türkiye bu resimdeki ruhuncanlanmasına ihtiyaç var. Belediye başkanımıza, dernek başkanlarına teşekkürediyorum. İzmirlilik ruhunun  inşallah Türkiye’ninher yerine yayacağız” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv