150 yıl yaşamak mümkün

  • 0
  • 924
150 yıl yaşamak mümkün
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde düzenlenen ‘Yaşam Kontrolü ve İletişim' adlı seminer Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sağlık Kalite Derneği (SAĞKAL) Genel Başkanı Op. Dr. Cüneyt Tuğrul'un konuşmacı olarak yer aldığı seminere Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Özgür Duman, Meme Kanseriyle Savaşım Derneği (MEMEKANDER) Genel Başkanı Gülay Oya Çelik ile İzmir Sağırları Koruma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Metin Atak da katıldı. İşaret dili tercümanının da hazır bulunduğu seminere özellikle kanser hastaları ve hasta yakınları da büyük ilgi gösterdi.

Katılımcıların yaşamlarında yeni bir pencere açmalarını hedefleyen ve hastalıklarla mücadelede özgüvenlerini yükseltmeyi amaçlayan seminerde SAĞKAL Genel Başkanı Op. Dr. Cüneyt Tuğrul, insanoğlunun 150 yıllık bir yaşam süresine göre kodlandığını söyledi. Anadolu’nun dünyanın en uzun ömürlü insanlarının yaşadığı yer olduğunu belirten Tuğrul, "Yaşam tadını çıkarabildiğiniz kadar sizindir. İster tadını çıkarın ister çıkarmayın, bu süreç tamamlanacak. Ama bu süreyi mutlu, huzurlu ve tadını çıkararak geçirmek kendi elimizde. DNA'mız diyor ki; ‘Ben sana 150 yıl dayanacak bir bina inşa ediyorum’  ama hangimiz buna inanıyor?  Bizim yanlışımız da buna inanmamakta. Şu an dünyanın en uzun yaşayan insanlarının olduğu memleketteyiz. İçinde olduğumuz için farkında değiliz ama dünya Akdeniz diyetine geçti.  Bakmayın İtalyanlar ve İspanyollar sahip çıkıyor ama çıkış yeri Anadolu'dur" diye konuştu.

DOĞRU BESLENME ÖMRÜ UZATIYOR

Katılanların ilgiyle izlediği seminerde Op. Dr. Cüneyt Tuğrul, sağlıklı yaşamanın formülünü de açıkladı. Uzun ve sağlıklı bir yaşam için doğru ve yeterli beslenme, iyi uyku, yeterli hareket, sigara gibi zehirli maddelerden uzak durma, stres kontrolü, ruhun dengesi ve iyi iletişimin önemini vurgulayan Tuğrul, günlük yaşamda insanların kendisine dert ettiği, öfkelendiği ve üzüldüğü birçok şeyin kendilerine zarar verdiğini ifade etti. Dert edilen şeylerin ciddi bir hastalıkla karşılaşılınca aslında önemsiz olduğunun ortaya çıktığını ancak bunu hastalanmadan önce anlamanın daha mutlu bir hayatı da beraberinde getireceğini söyleyen Tuğrul, "Kanser hastalığına yakalananlar arasında milyon tane duyguyu içinde tutup bununla yaşayanlar var.  Dünyayı değiştirmeye ihtiyacınız yok, çevrenizdekileri değiştiremiyorsanız kendinizi değiştirin, ne olduğunuzu bilin, başkalarını anlamaya çalışın, anladığınızı ifade edin. Herkes sağlıklı olmak ve huzurlu olmak hakkına sahiptir" dedi. Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen seminer sonrası Op. Dr. Cüneyt Tuğrul, izleyicilerin merak ettiği konulardaki sorularını yanıtladı. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv