16. Altın Testi ödülleri sahiplerini buldu

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Kulüplerinden İzmir Rotary Kulübü tarafından düzenlenen 16. Altın Testi Seramik Yarışması ödülleri sahiplerini buldu.

  • 0
  • 821
16. Altın Testi ödülleri sahiplerini buldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Kulüplerinden İzmir Rotary Kulübü tarafından düzenlenen 16. Altın Testi Seramik Yarışması ödülleri sahiplerini buldu.

 
İzmir Resim Heykel Müzesi Kültürpark Sanat Galerisi’nde İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB)’un Müzik Dinletisi ile başlayan ödül törenine Kültür Eski Bakanı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis 2. Başkan Vekili Prof. Dr. Suat Çağlayan, Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Nedim Atilla, İZDOB Müdürü Aydın Uştuk ve İzmir Rotary Kulübü Başkanı M. Erdal Miskioğlu ile birlikte çok sayıda üye ve sanatsever katıldı.

Aylin Alkan, Telat Muşkara, Sevinç Köseoğlu Ulubatlı, M. Erdal Miskioğlu, Ebru Bulut, Halil Yoleri
 
İzmir Rotary Kulübü’nün 1991 yılından bu güne 30 yıldır devam eden iki yılda bir bienal şeklinde düzenlediği 16. Altın Testi Seramik Yarışması sonuçlandı. 30 yıldır aralıksız devam eden fakat geçen yıl pandemi nedeniyle yapılamayan yarışmaya bu yıl 185 eser başvuruda bulundu. İzmir Resim Heykel Müzesi Kültürpark Sanat Galerisi’nde 7-12 Ekim tarihleri arasında açık kalacak olan sergi ulaştığı estetik ve sanatsal değer açısından göz kamaştırdı. İlk yıllarda seramik sanatı ve sanatçılarını desteklemek amacıyla başlayan yarışmaya katılan eserlerin sayısı her yıl giderek artarak 90’lı yıllarda yarışmaya katılanlardan bugün Türkiye’nin her yerinde akademisyen ve ilk defa bu yarışmada 3 öğretim görevlisi jüride yer aldı.
1991 ile 2021 yılları arasında 2655 sanatçının katıldığı, toplam 639 sanatçının ödüle layık görüldüğü ve 1735 sanatçının da eserlerinin sergilendiği yarışma 2014, 2016, ve 2018 yıllarında yabancı katılımcı ve jüri üyeleri ile uluslararası bir boyut kazandı. Bu yıl pandemi nedeniyle uluslararası boyutunun iptal edildiği yarışmanın ödül töreninde konuşan İzmir Rotary Kulübü Başkanı M. Erdal Miskioğlu, “30 yıldır devam eden bu yarışmayı kulübümüze şehrimize ve Türkiye’ye kazandıran değerli dostlarımız Yıldız-Halim Şima çiftine minnetlerimizi sunar teşekkür ederiz. Halim Şima’yı 2014’de kaybettiğimizden beri Yıldız Şima hala bu yarışmanın yaratıcısı ve önderi olarak çalışmaya devam ediyor. Bugün artık sadece ulusal değil uluslararası düzeyde en seçkin seramik yarışmalarından biri olan “Altın Testi” kendisine yarışma katılımcıları, jüri üyeleri ve biz Rotaryenlerden oluşan büyük bir aile yarattı. Altın Testi Ailesi bu yarışmayı yaşatmak için elinden geleni yapacaktır. Geriye dönüp baktığımızda 30 yıl inanılmaz geliyor. Yıldız Şima’nın sevdiği sözcüklerle bitiriyoruz. ”Hayat kısa, Sanat uzun” Rotaryen Sevgi ve Saygılarımızla” diye konuştu.

Mertol Türkbay, Aydın Uştuk, Beste Aslan. Başak Karataş, Barış Yener
“Sanat İyileştirir”
Kuruluşu 1961 yılına dayanan İzmir ve Ege Bölgesi’nin ilk, Türkiye’nin üçüncü en eski Rotary Kulübü olan İzmir Rotary Kulübü’nün bu yıl kuruluşunun 60. yılı olması sebebiyle de ayrı bir anlam ifade ettiğini dile getiren Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Nedim Atilla, “İzmir Rotary Kulübümüz 60 yıllık tarihiyle bizim için bu ayrı bir anlam ifade ediyor. Bu yıl İzmir’deki Rotary’nin 60. Yılı kapsamında bir dizi etkinliklerimiz olacak. 30 yıldır devam eden uluslararası boyuttaki yarışmamızı bugünlere getiren kulübümüze teşekkürlerimi sunuyor ve “Sanat İyileştirir” diyerek her biri birbirinden değerli eserlerin sergilendiği sergi salonuna adımımızı atıyorum.” şeklinde konuştu.

İzmir Resim Heykel Müzesi Kültürpark Sanat Galerisi Fuar Alanı’nda 7 Ekim tarihinde açılan sergi 12 Ekim tarihinde kadar sanat severlerin ziyaretine açık olacak.
       ÖDÜLLER;
I. Ödül (Gülen&Turan Muşkara Ödülü):147-SEVİNÇ KÖSEOĞLU ULUBATLI
II. Ödül (Serra&Telat Muşkara Ödülü):10-EKREM COŞKUN
III. Ödül (Bilun & Galip Fesci Ödülü):55-EBRU BULUT
IV.    I. Mansiyon (Ayşe & Erdoğan Atay Ödülü):12-EDA İLBEYCİ
V.    II. Mansiyon (Naile&Recep Çukurova Ödülü):146-CANAN GÜREL AK
VI.  III. Mansiyon (Gül& Şükrü Kocagöz Ödülü):128-AYLİN ALKAN
Gençlik Ödülü (Yıldız&Halim Şima Ödülü): 152- ŞİMEL BERFİN POLAT

ŞAHIS VE KURULUŞ ÖDÜLLERİ;
1) İzmir Rotary Kulübü Ödülü: 156-HAKAN ERGUN
2) Başkanlar Özel Ödülü:157-NURİYE DEMİR
3) İzmir Inner Wheel Kulübü Ödülü: 11-ÜMİT KÖYMAN
4) Gülen Muşkara Ödülü: 7-SEYFULLAH BÜYÜKÇAPAR
5) Filiz Sarper Ödülü:126-ARZU KANTEMİR
6) Tüzüm Kızılcan Ödülü:112-KENAN TARHAN
7)Gönül Öney Ödülü:159-NURDAN AKBULUT
8) Gündüz Hekimgil Ödülü: 76-EMRE AYDOS
9) Gül Kocagöz Ödülü: 145-LEZGİN KANAT
10) Birsen & Bülent Civelek Ödülü: 110-FERDA FİLİZ
11) Belkıs & Göksen Saran Ödülü: 47-SEVİM ÇINAR
12) Enver Dündar Başar Ödülü:36-FURKAN YÜCE
13) Gürdal & Gürel Özçalık Ödülü: 117-SELİM ÇINAR
14) Şimart Ödülü: 14-FATMA GÜRLE
15) Hasan Ursavaş Ödülü:170-DENİS DİLARA KESİMLİ AYTEPE

ETKİNYİĞİN DİĞER FOTOĞRAFLARI İÇİN AŞAĞIDAKİ BUTONU KULLANABİLİRSİNİZ...

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bonfil'den Bangkok Sokak Lezzetleri

Çocuk Senfoni Orkestrası ‘Bahara Merhaba’ dedi

Öğrencilerle iftar

Moncef Genoud rüzgarı esti

Caz Tarihine Bakmak Embryo Live

Unutulmaz konser

Arşiv