17’nci Kısa Film Festivali Ödül töreniyle sona erdi

Bu yıl 17’cisi gerçekleştirilen İzmir’in uzun soluklu tek uluslararası sinema etkinliği Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen yemekli ödül töreniyle sona erdi.

  • 0
  • 777
17’nci Kısa Film Festivali Ödül töreniyle sona erdi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bu yıl 17’cisi gerçekleştirilen İzmir’in uzun soluklu tek uluslararası sinema etkinliği Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen yemekli ödül töreniyle sona erdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Kısa Film Festivali adına Festival Direktörü Yusuf Saygı ev sahipliğinde düzenlenen yemekli gala gecesine İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Tunçağ, Ünlü oyuncular İrem Altuğ, Bestemsu Özdemir, Yiğit Kirazcı ve Nazlı Tosunoğlu, Türkiye'nin usta yönetmenlerinden Erden Kıral, Türkiye'nin önde gelen görüntü yönetmenlerinden Uğur İçbak başta, finalist yönetmen, yapımcı ve oyuncular ile davetliler katıldı.

Kültür Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sinema Genel Müdürlüğü, Buca, Konak, Bayraklı, Karşıyaka, Bayraklı belediyelerinin destekleri ile gerçekleştirilen Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali kapsamında düzenlenen yarışmada En İyi Deneysel Film Ödülü: Savaş Bölgesi adlı filmle Oğuzhan Kaya’ya En İyi Animasyon Film ödülü:  Arkhe ile  Batuhan Köksal’a, En İyi Belgesel Ödülü: Dağların Oğlu ile Yavuz Selim Taşçıoğlu’na En İyi Yabancı Ödülü 3’ncülüğü Silence İle Farnoosh Samadi, En İyi 2’nciliği Fighting For Death ile Elenora Veninova’ya, Jüri Özel Ödülü Ardak ile Esmail Monsef’e,  En İyi Film Ödülü Time Code ile Juanjo Gimenez, Gelecek Vaad Eden Oyuncu ödülü 7 Santimetre ile Özgür Molla, En İyi Görüntü Ödülü Siyah Çember ile Hasan Can Dağlı’ya, En İyi 2’nci Yerli Filmler, Yeryüzündesin ve Bunun Bir Tedavisi Yok ile Umut Beşkırma, Siyah Çember Adlı Film ile Hasan Can Dağlı Alırken,  Jüri Özel Ödülü ise 2 Parça ile Murat Uğurlu, En İyi Film Ödülü ise Çevirmen Adlı Film ile Emre Kayış’a verildi.

Ünlü oyuncu Hakan Bilgin’in sunuculuğu üstlendiği törende konuşan Festival Direktörü Yusuf Saygı, son derece başarılı geçen bir festivali daha tamamlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu adına geceye katılan Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Tunçağ ise Başkan Kocaoğlu’nun selam ve sevgilerini ileterek başladığı konuşmasında festivale 3 yıldır İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak büyük katkıda bulunduklarını çünkü festivalin Yusuf’un gelmesiyle bambaşka bir kişilik ve nitelik kazanmaya başladığını ve marka olma yolundaki hızını arttırdığını, bunun da belediye olarak çok sevindirdiğini söyledi.

Tunçağ, “İzmir Kısa Film Festivali, gelişigüzel bir festival değil, nitelikli, İzmir’in adına yaraşır bir festival olmaya başladı. Bunda Yusuf Saygı’nın emeği çok büyük, kutluyorum. Diğer bir kutlamam ise özgün Jüriye. Bu kadar kısa sürede bu kadar çok kısa film izleyip değerlendirmek kolay iş değil. Büyük mesai harcadılar. Tebrikler. Ben kendi adına şunu da bekliyorum. Biliyorsunuz Fransa’da her filmden önce kısa bir film gösterme zorunluluğu var. Bunu Türkiye’de de yerleştirirsek, en azından belli başlı bazı sinemalarda esas film başlamadan önce kısa film gösterilmesini de sağlarsak kısa film için de yeni ufuklar açılır” dedi.

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv