"18 tır ulaştı, sıra depremzedelerde"

5 gündür TTO’nun organize ettiği ayni yardım kampanyasında, deprem bölgesine 18 tır malzeme gönderildi. Ayni yardım kampanyasını sonlandırdıkların açıklayan Olgun “Bölgeye yeterinden fazla yardım ulaşmış durumda. Şimdi bölgeden ilçemize gelmeye başlayan depremzedeler için; ev, gıda ve giyim yardımı yapmayı planlıyoruz” dedi.

  • 0
  • 104
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Torbalı Ticaret Odası’nın deprem bölgelerindeki vatandaşlara gönderilmek üzere başlattığı yardım kampanyası, Torbalılardan yoğun bir ilgi gördü. Hafta boyunca toplanan yardım malzemelerini taşıyan 18 tır; Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Osmaniye ve Gaziantep’teki deprem bölgelerine ulaştı. Torbalı Kaymakamı Ercan Öter’in koordine ettiği yardımlar gönüller tarafından ilgililere bizzat iletildi. 250 gönüllü ve 1000’i aşkın hayırseverin katılım sağladığı kampanya büyük yankı uyandırdı. Çadır, yatak, yorgan, battaniye, kışlık kıyafet, soba, bot, bebek bezi, hijyen malzemeleri, medikal malzeme, ekmek, ilaç, konserve, kuru gıda ve odun gibi ayni yardımlar hafta boyunca Torbalı Ticaret Odası’nda tasnif edilerek deprem bölgelerine ulaştırıldı. Ayrıca çok sayıda fabrikada tır bazında bizzat bölgeye yardım gönderdi.

TORBALI TEK YÜREK OLDU
Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, Kahramanmaraş’ta yaşanan ve birçok ilde yıkıma sebep olan deprem felaketi sebebiyle oda tarafından başlatılan yardım kampanyası hakkında açıklamalarda bulundu. Kampanyadaki her şeyin bizzat gönüllerin katılımı ile gerçekleştiğini ifade eden Olgun “Bölgeye gönderdiğimiz tırdan, yardımları istiflediğimiz palete, gönüllerimiz yediği yemekten, paketleme malzemelerine kadar hepsi gönüllülerimizce sağlandı. Gözümüz, kulağımız, yüreğimiz deprem bölgesinde. Genç, kadın, yaşlı, çocuk demeden tek yürek olduk, depremzede kardeşlerimiz için hafta boyunca canla başla çalıştık” dedi.
Torbalıların yardım konusunda büyük duyarlılık gösterdiğini ifade eden TTO Başkanı Abdulvahap Olgun “Deprem olur olmaz ilçemizdeki kurumlarımız ile istişare ederek çalışmalara başladık. Oda üyesi sanayicilerimiz, iş insanları ve vatandaşlarımızın katkılarıyla, 18 tır yardım malzemesini hafta boyunca depremzede kardeşlerimize ulaştırdık. Oyuncak bebeğini getiren yüreği güzel çocuklarımız, yaptığı salçayı, zeytini paylaşan teyzelerimiz, yorulmadan çalışan gençlerimiz. Allah her birinden razı olsun. Sabahın erken saatlerinden gece geç saatlere kadar canla başla çalıştılar. Böyle güzel bir kurumun temsilcisi olduğum için gurur duyuyorum” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv