19. İzmir Kısa Film Festivali’ne muhteşem açılış

19. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen muhteşem açılış gecesi ile başladı. Sinemaseverlerin sabırsızlıkla beklediği, ulusal ve uluslararası dallarda Altın Kedi Ödülleri için yarışacak filmlerin gösterileceği festivalin açılış gecesi renkli görüntülere sahne oldu.

  • 0
  • 314
19. İzmir Kısa Film Festivali’ne muhteşem açılış
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

19. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen muhteşem açılış gecesi ile başladı. Sinemaseverlerin sabırsızlıkla beklediği, ulusal ve uluslararası dallarda Altın Kedi Ödülleri için yarışacak filmlerin gösterileceği festivalin açılış gecesi renkli görüntülere sahne oldu. Ünlü sanatçılar Selda Alkor, Funda Eryiğit, Emel Çölgeçen, Erol Aksoy, Cezmi Baskın, Mazlum Çimen ve ünlü Romen oyuncu Ana Ularu’nun katıldığı açılış gecesinde Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi bahçesine kurulan nostaljik film platosunda kısa film sahneleri canlandırıldı. Festival açılışına
katılan davetliler ünlü sanatçı Suna Yıldızoğlu’nun verdiği muhteşem konserle unutulmaz bir gece yaşadı.

Ülkemizde uluslararası düzeyde ödül veren ilk kısa film festivali olan, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İzmir Film ve Televizyon Yapımcıları Derneği’nin desteğiyle düzenlenen İzmir Kısa Film Festivali, yerli ve yabancı pek çok sanatçının katılımıyla 19’ncu kez start aldı.

Festivalin gala gecesi Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlendi. Muhteşem  geceye ünlü sanatçılar Selda Alkor, Funda Eryiğit, Emel Çölgeçen, Erol Aksoy, Cezmi Baskın, Mazlum Çimen, ünlü Romen oyuncu Ana Ularu, festival filmleri yönetmenleri ve çok sayıda seçkin davetli katıldı. Konuklar, Merkez bahçesinde oluşturulan nostaljik Yeşilçam
film platosu ve Türk sinemasının unutulmaz aktör ve aktrislerinin fotoğraflarının yer aldığı fotoğraf sergiyle karşılandı.

Bu festival sayenizde büyüdü
19. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali’nde Altın Kedi Ödülleri için yarışan filmlerin kısa tanıtımlarının ardından Festival Direktörü Yusuf Saygı, kısa film konusunda uzun yılardır desteğini esirgemeyen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya teşekkür etti, ”Sizin desteğinizle bu festival büyüdü ve bu noktaya geldi” sözleriyle, ilk altın kedi ödülünü Başkan Piriştina’ya verdi.

Piriştina “ Sanatçıların hep yanındayız”
Gala gecesine eşi Ahu Piriştina ile katılan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina,”Bizim tüm gayretimiz kentimizde, ülkemizde sanatı yaymak, içselleştirmek. Bu yolda da imkanlarımızı seferber ediyoruz. Sanatçı olmak, sanatı anlamak ve sanat için fedakarlık yapmak siyaset yapmaktan çok daha zor bir iş. Kendini bu yola adamış, sanat adına ter döken sanatçıların
önünde saygıyla eğiliyorum. İyi ki varsınız! “diye konuştu.
 
Alkor ” Piriştina soyadına hayranlığımız var”
Festivalin açılışında konuşan Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Selda Alkor, 53 yıllık sanat hayatında ilk kez bir kısa filmde rol almaktan büyük keyif aldığını, festivale daha önce neden katılmadım diye kendi kendime kahrolduğunu söylerken, “Piriştina dendiği zaman içimiz açılır, bu soyada karşı bir hayranlığımız var” sözleriyle Başkan Piriştina’ya sanata olan desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Suna Yıldızoğlu’ndan muhteşem performans
Açılış konuşmalarının ardından ünlü sanatçı Suna Yıldızoğlu ve Taylan Erler’in sahne aldığı açılış gecesi, muhteşem atmosferi ile geç saatlere kadar sürdü. Suna Yıldızoğlu, sahne performansı ve büyüleyici sesiyle davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv