2020 İzmir depreminde hayatını kaybedenler anıldı

İzmir’de herkesi yasa boğan 30 Ekim 2020 İzmir depreminde hayatını kaybedenler anısına, Sayra ve Çınar’ın ev sahipliğinde, İzmir Depremi Farkındalık Gecesi düzenlendi.

  • 0
  • 168
2020 İzmir depreminde hayatını kaybedenler anıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için Sayra ve Çınar’ın ev sahipliğinde, İzmir Depremi Farkındalık Gecesi düzenlendi. Rıza Bey Apartmanı`nda yitirdiğimiz 15 yaşındaki ikizler Sayra ve Çınar Alpgündüz’ün anısını yaşatmak için ‘İyilik İkizim’ projesi başlatan ailesi, depremde hayatını kaybedenleri andı.

Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma gecesini ikizlerin annesi Tülin Batmaz’ın kuzeni sanatçı İclal Aydın sundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, CHP İzmir İl Başkan Yardımcıları İpek Onbaşığlu ve Fulya Akçay ve İZDEDA Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Özkan’ın da katıldığı gecede, bir daha benzer acıların yaşanmaması dileğinde bulunuldu.

Anma gecesinin moderatörlüğünü üstlenen İclal Aydın, “Marmara Depremi’nde de büyük acılar yaşamıştık. Deprem gerçeğinin acısını, benim kuzenimin kapısını çalana kadar bu kadar derin hissetmemiştim. Çocuklar gittikten sonra onlar neden gitti, biz neden kaldık sorusuna yanıt aradı Tülin. Aslında benim de her sabah güne başlamama sebep olan bir yanıt vardı: ‘Yaşama anlam katmak gerekiyor.’ Geride kalanlara düşen yaşam ödevini hakkıyla yerine getirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

“ALKIŞLANMAYANLARIN HİKÂYESİ”
İkizlerin annesi Tülin Batmaz, aldığı her nefeste çocukları Sayra ve Çınar’ın yanında olduğunu hissettiğini ifade ederek, “ ‘Bir gün her şey fotoğrafta kalır’ sözünün en canlı örneklerinden biriyim. Anılarımızın fotoğrafta kalmaması için yakınlarınızın ellerini sıkı sıkıya tutun. Bugün ben de aranızda olmayabilirdim. Ben alkışlanmayanların hikâyesini yaşıyorum. Enkazda her çıkan alkışlanmıyormuş. Bunun bir anlamı olduğunu fark ettim ve İyilik İkizim Projesi başlattık. Bugün kocaman bir proje haline gelen İyilik İkizim Projesi, iyilik yapalım ve bunu çoğaltalım anlayışıyla büyümeye devam ediyor” diye konuştu.

Sayra ve Çınar’ın babası Alican Alpgündüz ise “Bu anlamlı geceye emek veren herkese teşekkür ediyorum. 30 Ekim 2020’de toprağın gökyüzünden daha büyük olduğunu acı bir şekilde öğrendik. Bir daha böyle acılar yaşanmamasını diliyorum” açıklamasında bulundu.
“ACILARI SİLEMEYİZ AMA DAYANIŞMAYA DESTEK OLABİLİRİZ”
Gecede bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, deprem üzerine birçok tartışma yapıldığını belirterek, “Bu gece burada insanlık konuşulsun. Nasıl olmuş da bir trajediden İyilik İkizim Projesi doğmuş bunu iyi düşünelim. Biz, yaşanan bu acıyı yakınları kadar bilemeyiz ama bu acılardan ortaya çıkan dayanışma hareketine destek olabiliriz. Bu hareketin kartopu gibi büyüyeceğine ve tüm insanlığa fayda getireceğine inanıyorum” dedi.
“HEP BİRLİKTE İZMİR DURUŞU SERGİLEDİK”
Bir daha aynı acıları yaşamak istemediklerini söyleyen Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ise, “İzmir Depremi, siyasetçiler ve yerel yöneticiler için de bir öğrenme dönemiydi. Bütün kurum ve kuruluşlarımız deprem anında dayanışma örneği sergiledi. Hep birlikte bir İzmir duruşu sergiledik ve depremin yaralarını sarmaya gayret ettik. İzmir Depremi’nde kaybettiğimiz Sayra ve Çınar’a, yitirdiğimiz tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu güzel geceye emek verenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İYİLİK İKİZİM GÖNÜLLÜLERİ SAHNEDEYDİ
Piyanist Oğuz Kasap’ın Sayra ve Çınar'a Özel Bestesi ile başlayan gecede, İyilik İkizim Gönüllüleri ‘Adım Adım Geride Kalmak Dans Devinim Performansı’ gösterisi de gerçekleştirdi. Anadolu Ateşi Westpark Kıvılcım Grubu’nun Sayra&Çınar Özel Koreografisi ile devam eden anma gecesinde, Ahura Ritim Topluluğu da depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı müzikle, şarkılarla andı. İkizlerin annesi Tülin Batmaz ve babası Alican Alpgündüz’ün Sayra ve Çınar’ın sevdiği şarkıları birlikte söylediği anma gecesi kapsamında İyilik İkizim Gönüllüleri’nin açtığı sergi de yer aldı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv