“21. YÜZYILDA YARATICI EKONOMİ BAĞLAMINDA KÜLTÜR, TURİZM, KALKINMA VE ARKEOLOJİ”

  • 0
  • 1.174
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Ortaçağ Arkeolojisi Anabilimdalı Başkanlığı tarafından düzenlenen “21. Yüzyılda Yaratıcı Ekonomi Bağlamında Kültür, Turizm, Kalkınma ve Arkeoloji” konulu konferansı konuğu İngiltere-Manchester Business School of the University of Manchester Öğretim Üyesi Prof. İsmail Ertürk oldu. Prof. Dr. Ertürk, yaratıcı ekonominin oldukça geniş bir alanı kapsadığını belirterek, “Hükümetlerin kültür politikalarının belirlenmesinde arkeologlarda görüş bildirmelidir” dedi.
 
DESEM Mavi Salon’da gerçekleşen konferansta konuşan Prof. Dr. Ertürk, “Türkiye’nin hızlı ekonomik büyümesinde arkeoloji bilimi nasıl kullanılabilir?” sorusuna cevap aradı. Prof. Dr. Ertürk, yaratıcı ve sanatçı insanlara ekonomi çevrelerinin daha çok ilgi göstermeye başladığını belirterek, “Londra dünyanın önde gelen finans merkezi olmasında, kültür ve sanat alanında en iyilerinin de o şehirde yaşamasının büyük rolü vardır. O şehrin marka şehir olmasında, sadece paranın merkezi olması yetmiyor. Aynı zamanda sanat ve kültürde en iyilerinin de orda yaşaması gerekiyor. İzmir’in, sosyal sermayesini bilinçle arttırması gerekir.  Şehirleri yaratıcı politikalar kaldırır. Ekonomik kalkınma ile kültürel ilişkiler doğru orantılıdır” dedi. Sanatçıların, uyanık, bilgili ve hiç olmazsa bir politikacı kadar cesaretli olmak zorunda olduğunu belirten Prof. Dr. Ertürk, “Hükümetin kültür politikası bizi en az bir şiir, bir roman kadar ilgilendirmelidir. Kültür politikalarını özellikle arkeologlarda yakından takip etmelidir” dedi.   
 
Prof. Dr.İsmail Ertürk kimdir?
Aydın-Söke doğumlu olan Prof. İsmail ERTÜRK Robert Kolej’den mezun olduktan sonra Hull ve New York Üniversiteleri’nin ekonomi bölümlerinde yüksek öğrenimini tamamlamıştır. 1987’den beri Manchester’da öğretim üyesi olan Ertürk, aynı zamanda Stockholm School of Economics, St. Petersburg, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Paris’te de konuk öğretim üyeliği yapmıştır. Ayrıca 2010 İstanbul’un Avrupa Kültür Başkentliği Projesi’nde bizzat yer almıştır. Prof. Ertürk Dokuz Eylül Üniversitesi ile İzmir kentinin ekonomik kalkınmasında arkeoloji biliminin nasıl kullanılacağına dair bir proje yapma hazırlığındadır.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv