21.YÜZYIL TEMEL BECERİLERİNİ KAZANARAK OKUL HAYATINA VE YAŞAMA HAZIRLANIYORLAR

  • 0
  • 755
21.YÜZYIL TEMEL BECERİLERİNİ KAZANARAK OKUL HAYATINA VE YAŞAMA HAZIRLANIYORLAR
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Özel Türk Koleji Anaokulları sürekli geliştirip zenginleştirerek yapılandırdığı eğitim-öğretim programıyla okul öncesi yaş grubu çocukları hem okul hayatına hem yaşama hazırlıyor. İTK’nın Mithatpaşa, Bornova, Büyükçiğli, Narlıdere, Mavişehir ve Marmaris Anaokullarında  öğrenci merkezli, düşündüren, sorgulatan, çocukların kendi kendilerine öğrenmeleri için onlara fırsatlar verilen ve çocukların akademik başarıları yanı sıra hayat başarısını da temel alan bir program uygulanıyor.

İzmir Özel Türk Koleji Anaokullarındaki okul öncesi yaş grubu öğrencilerinin sınıf ve kulüp öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları deney, hatırlama oyunları, tasarım ve sergi çalışmaları  kavram ve yabancı dil öğrenimine paralel olarak öğrencilerin görsel hafızalarını ve kelime zenginliğini kuvvetlendirmeye yönelik olarak hazırlanıyor. İTK’lı öğrenciler bu çalışmalar sayesinde, kavramları, olayları, neden ve sonuçları, günlük hayat içinde öğrendikleri bilgileri kendi yaratıcılıkları ile harmanlayarak tekrar edebiliyor.

Çocukların psikomotor becerilerinin, sosyal ve duygusal gelişimleri ile öz bakım becerilerindeki gelişimin ön planda olduğu, bilişsel ve dil gelişimlerinin de desteklendiği İTK Okul Öncesi Eğitim Programında hedef, dünyamızın sürekli değişen ve gelişen dinamiğine çocukları hazır hale getirerek onlara 21.yüzyılın temel becerilerini kazandıracak alt yapıyı sağlamaktır.


İlkokula Hazır Oluş Düzeyini Saptamak İçin “Marmara Hazır Oluş Ölçeği”
İlköğretime hazır oluş, bir çocuğun tüm gelişim aşamalarını kapsayan bir bütündür. Her çocuğun hazır oluş düzeyi birbirinden farklıdır ve hazır oluş düzeyinin belirlenmesinde tek bir alandaki başarı değil, bütün alanlardaki becerilerin ve başarıların eşit ölçüde oluşması gerekir. İTK Anaokullarında 2003 yılında Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi akademisyenleri tarafından geliştirilmiş olan ve 60-78 aylık çocuklar için uygulanan Marmara İlköğretime Hazır Oluş Ölçeği kullanılmaktadır. Bu ölçek, Türk çocuklarına özgü geliştirilmiş olan tek ölçek olup, standardizasyonu yapılmıştır.  Çocukların okul olgunluğu hakkında İTK’lı eğitimcilerin bilgi sahibi olmasında büyük bir önemi olan bu ölçek sayesinde, çocukların farklılıkları doğru bir şekilde tespit edilebiliyor.

Bilimden Yabancı Dile, Sanattan Spora İyi Planlanmış Bir Eğitim İçeriği
İTK 3 yaştan başlayarak lise son sınıfa kadar uyguladığı, kendi içerisinde devamlılık gösteren bütüncül eğitim programının okul öncesi çocuklara yönelik ilk basamağını, tüm anaokullarında hayata geçirir. Bunun bir çıktısı olarak İzmir Özel Türk Koleji’nin tüm anaokullarında; 10 saate kadar İngilizce, Müzik ve Orf Eğitimi,  Bale ve Modern Dans çalışmaları, Beden Eğitimi ve Ritmik Jimnastik, Seramik, Satranç,  Neşeli Bilim ve  Okuma Yazmaya hazırlık çalışmaları yapılmaktadır.
 
Özel Planlanmış Günlük Program ve Eğitim Programına Uygun Tasarlanmış Fiziki Alanlar
İTK’nın tüm anaokullarında ders ve etkinlik programları günlük, haftalık, aylık olmak üzere ortak hazırlanır ve standart olarak uygulanır. Günlük akışta önemli bir yer tutan sabah ve akşamüstü kahvaltıları ile öğle yemeği mönüleri çocukların kalori ihtiyaçları, sağlıklı ve dengeli beslenmeleri dikkate alınarak pediatrik gastreontoloji uzmanı akademisyenler eşliğinde oluşturulur ve okulun gıda mühendisi denetiminde, okul mutfağında titizlikle hazırlanır. 

İç ve dış oyun alanlarında İTK’lı öğrenciler için hijyen ve güvenlik standartları dahilinde malzeme kullanılmakta olup, risk alanları elimine edilmiştir. Öğrencilerin sağlık kontrolleri İzmir Özel Türk Koleji’nin okul doktorları tarafından rutin olarak yapılır ve sağlık kartlarına işlenerek tespit edilen önemli bulgular veliler ile paylaşılır.
İTK Anaokulları bünyesinde giriş ve çıkışlar kameralarla gözetim altında tutulmakta; öğrenciler ancak veli onayı ile kimlik bilgileri veliler tarafından okul yönetimine bildirilen kişilere teslim edilmektedir.

Öğrencilerin karşılanması, servislerden alınması ve servisler bindirilmesi görevli öğretmenler tarafından yapılmakta olup, okul servisleri öğrencilerin en üst düzeyde güvenlikle ulaşımlarını sağlamak üzere sürekli denetlenmekte ve servis görevlilerine rutin olarak eğitim verilmektedir.

Erken Dönem Çocuk Gelişiminde Uzman ve Çocuklar İçin Oyun Grubunda Lider Bir Etkinlik Merkezi
İTK Mavişehir Anaokulu yerleşkesinde ayrıca;  30 yıldan fazla bir süredir 0-5 yaş grubu çocuklar için anneler ile birlikte çok özel interaktif programlar ve ekipmanlar geliştirerek, çocukların yaşlarına uygun aktivitelerle sosyal, bilimsel, fiziksel yeteneklerini oynayarak geliştirmelerine yardımcı olan “Gymboree Play&Music Etkinlik Merkezi” de yer almaktadır. Anneler ile çocukların bir arada keyifli ve kaliteli zaman geçirmelerini, zengin paylaşımlarda bulunmalarını, ömür boyu sürecek kuvvetli bağların oluşmasını sağlayan programlar ayrıca, ebeveynlerin çocukların gelişimini anlama ve desteklemesine olanak sunmaktadır. İTK Anaokullarında ve Gymboree Play&Music Etkinlik Merkezi’nde hafta sonları 1-6 yaş grubu çocuklara yönelik temalı doğum günü partileri yapılmaktadır.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Arşiv