24'nci İzmir Avrupa Caz festivali Başlıyor

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği 24. İzmir Avrupa Caz Festivali 01-18 Mart 2017 tarihleri arasında yapılacak.

  • 0
  • 803
24'nci İzmir Avrupa Caz festivali Başlıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği 24. İzmir Avrupa Caz Festivali 01-18 Mart 2017 tarihleri arasında yapılacak.
        
İzmir İtalya Konsolosluğu, İzmir Slovakya Fahri Konsolosluğu, İstanbul Avusturya Kültür Ofisi,  İzmir Fransız Kültür Merkezi, Goethe Enstitüsü İzmir, Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ve Polonya Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosluğu, İsviçre İzmir Fahri Konsolosluğu ve İstanbul Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi işbirliği ile düzenlenen Festival, 1 Mart 2017 Çarşamba günü AASSM’de yapılacak sergi açılışı ve Manuel Magrini Konseri ile başlayacak.
        
24. İzmir Avrupa Caz Festivali, on bir konser, bir sergi, bir seminer, bir film gösterisi, atölyeler ve yan etkinliklerin yer aldığı programıyla İzmirlilere muhteşem bir caz şenliği yaşatacak.  

Açılış Konseri Magrini’den
24. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin 1 Mart 2017 Çarşamba günü saat 20.00’de AASSM Konser Salonunda yapılacak açılış konserinde sahneye İtalyan cazının sıra dışı yeteneklerinden biri, piyanist Manuel Magrini çıkacak. Olağanüstü yeteneği henüz çok küçük yaşlarda fark edilen, gerek solo gerekse grup olarak girdiği her yarışmadan önemli ödüllerle çıkan Manuel Magrini günümüz İtalyan Cazının genç sesi olarak özel bir yere sahip. Magrini, üstün virtüözitesi ile İzmirli caz dinleyicilerini etkilemeye hazırlanıyor.
İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliği ile yapılacak konserden önce İKSEV, Festival partnerlerine teşekkür plaketlerini sunacak. Ayrıca 15. Caz Afişi Yarışması’nda ödül kazanan ve sergilenmeye değer görülen afişlerin sahipleri de ödül ve katılım belgelerini alacak.

Doğaçlamanın Doruğunda Canlı Video Performansı
Her geçen gün kendisini aşan ve yenileyen video performans sanatı, 24. İzmir Avrupa Caz Festivali’nde limitleri zorlayan iki özel gösteri ile çağdaş sanatın bu en aktif alanını, uluslararası bir sahnede izleyicisi ile buluşturacak. Bu sanatın önde gelen isimleri Aras Özgün ve Yiğit Eygi’den oluşan, caz müziğinin kurucu ögelerinden olan doğaçlamayı deneysel dijital etkileşim araçlarıyla, seslerle ve görüntülerle kurmayı amaçlayan bir kolektif olan Odyø Vijul, Choronographs: Improvisations on Marey adlı çalışmalarında Etienne Jules Marey’in sinemanın öncülü olan görüntülerini başka bir zaman akışında ve başka bir teknolojik platformda yeniden yorumlayacak. 
         
3 Mart 2017 Cuma günü saat 20.00’de AASSM Küçük Salonda yapılacak etkinliğin ikinci bölümünde Burak Erdeniz, Hazal bayar ve Talat Savaşkan, video görselleri ile deneysel elektronik müziğin etkileştiği ve izleyiciye sınır tecrübesi yaşatmayı hedefleyen interaktif projeleri Expérience limite’ i sunacak. Bu çok özel etkinlik, davetiye ile izlenebilecek.

“Otto Hejnic Trio”- Original Modern Jazz
24. İzmir Avrupa Caz Festivali 4 Mart 2017 Cumartesi günü Fantastik Çekoslovak Trio Otto Hejnic’i ağırlayacak. Ondrej Krajňak (piyano), Stefan Pista Bartus (kontrbas) ve Otto Hejnic’den (davul) oluşan Üçlü, bu güne kadar başta All About Jazz dergisi olmak üzere pek çok övgü aldı. Üç albüm yapan ve dünyanın en prestijli caz sahnelerinde çalan Otto Hejnic Trio, İzmir Slovakya Fahri Konsolosluğu işbirliği ile AASSM Küçük Salonda yapılacak konserde hayranlık uyandıran albümlerinden seçtikleri örnekleri sunacak.

Avusturya’dan Cazın Renkleri
Oliver Kent (piyano), Uli Langthaler (kontrbas), Dusan Novakov’dan (davul)oluşan, Triple Ace- Colours in Jazz, günümüz Avusturya Cazının renklerini 24. İzmir Avrupa Caz Festivali’ne taşıyacak. İstanbul Avusturya Kültür Ofisi işbirliği ile 6 Mart 2017 Pazartesi günü AASSM Küçük Salonda yapılacak konserde, Triple Ace-  - Colours in Jazz son albümleri “Faces” ı tanıtacak. Bireysel yetenekleri sınır tanımayan, birlikte çalarken yarattıkları güçlü enerjiyle dinleyenlerini olağanüstü bir yolculuğa çıkaran Üçlü, özgün, özgü ve akıcı stilleriyle İzmir’i büyülemeye geliyor.

Şansonların Kraliçesi Marie Mifsud
Caz şarkıcısı, yorumcu, besteci, Fransız şansonlarının kraliçesi Marie Mifsud iki farklı konserle 24. İzmir Avrupa Caz Festivali’nde olacak. İzmir Fransız Kültür Merkezi işbirliği ile ilk konser 8 Mart 2017 Çarşamba günü AASSM Küçük Salonda yapılacak. Marie Mifsud (vokal), Adrien Leconte (davul), Victor Aubert (kontrbas), Thibault Gomez (piyano) ve Quentin Coppalle’den (flüt) oluşan Beşli, 9 Mart 2017 Perşembe günü İzmir Fransız Kültür Merkezi Salonunda Fransız yazar, şair, müzisyen, şarkıcı Boris Vian’ın şiirlerinden kompozisyonlar sunacak.
 
Arap Şiirselliği ve Çağdaş Caz
Almanya’nın kültürlerarası öncü müzik grubu Masaa, Arap Şiirselliğini çağdaş caz ile buluşturdukları özel projeleri ile 24. İzmir Avrupa Caz Festivali’ne katlıyor. Goethe Enstitüsü İzmir işbirliği ile 10 Mart 2017 Cuma günü AASSM küçük salonda yapılacak konserde Rabih Lahoud (vokal), Marcus Rust (trompet), Clemens Pötzsch (piyano) ve Demian Kappenstein’dan (davul) oluşan Grup, caz, yeni klasik, dünya müziği ve pop yelpazesinde seyreden, oryantal seslerle ve Arap şiiriyle bütünleşen sıra dışı bir müzik sunacak.
Polonya Cazının Büyükelçisi
Jazz Forum dergisi Aralık 2012 sayısında "Polonya cazının büyükelçisi", “yurtdışındaki en etkin Polonyalı caz müzisyenlerinden biri” olarak nitelendirilen Artur Dutkiewicz 24. İzmir Avrupa Caz Festivali’nde. Polonya’nın yetiştirdiği en büyük caz piyanistlerinden biri olan Artur Dutkiewicz’e Michał Barański (bas) ve Łukasz Żyta (davul) eşlik edecek. Dünyanın en iyi sahnelerinden konserler veren Artur Dutkiewicz Trio, Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ve Polonya Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliği ile 11 Mart 2017 Cumartesi günü AASSM Küçük Salonda yapılacak konserde “Prana” projesinden örnekler sunacak.

İsviçre Cazının Önemli Olayı: Mats-Up
İsviçreli trompet sanatçısı Matthias Spillmann’ın alto saksafoncu Reto Suhner, piyanist Marc Méan, basçı Raffaele Bossard ve davulcu Dominic Egli ile kurduğu ve “İsviçre Cazının önemli Olayı” olarak nitelendirilen Matthias Spillmann – Mats- Up 14 Mart 2017 Salı günü AASSM Küçük Salonda konser verecek. İzmir İsviçre Fahri Konsolosluğu işbirliği ile gerçekleştirilecek konserde Mats- Up, kadim ve çağdaş malzemeleri eşsiz bir şekilde birleştirdikleri The Nature Of The Blues projesi ile gönülleri fethedecek,

Sorin Zlat ve Endurance
Sorin Zlat Quartet, orijinal kompozisyonlar, John Coltrane, Dizzy Gillespie ve Thelonious Monk gibi bazı caz efsanelerinden yeniden düzenlenen standartlar ve caz ritimlerinin üzerine yeniden yazılmış Romanya folklorunu içeren Endurance Albümü ile 24. İzmir Avrupa Caz Festivali’nde. İstanbul Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi işbirliği ile 15 Mart 2017 Çarşamba günü AASSM Küçük salonda yapılacak konserde piyanoda Sorin Zlat, vokalde Mihaela Alexa, basta Michael Acker ve davulda Claudiu Purcarin, harmonik ve ritmik derinlikleriyle dinleyicilerinde kalıcı bir etki bırakan şarkılarını sunacak.
 
 
Ozan Musluoğlu ve En İyi Arkadaşları
Günümüz Cazının en etkili müzisyenlerinden biri olan kontrbas sanatçısı Ozan Musluoğlu ve Türk cazı denince akla ilk gelen isimlerden oluşan “En İyi Arkadaşları” 18 Mart 2017 Cumartesi günü AASSM Konser Salonunda 24. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin kapanış konserini yapacak. Ozan Musluoğlu House Band ve Ayşe Gencer (vokal) / Ece Göksu (vokal)/ İlham Gencer (vokal) / Orçun Sünear (vokal) / Önder Focan (gitar) /Sibel Köse (vokal)/ Su İdil (vokal), Bulut Gülen (trombon) / Can Çankaya (piyano) / Engin Recepoğulları (saksafon) / Ferit Odman (davul) / Ozan Musluoğlu (kontrbas) / Şenova Ülker (trompet), dinleyenlerini inanılmaz bir caz yolculuğuna çıkaracak.

FESTİVAL İÇİNDE FESTİVAL – YAN ETKİNLİKLER
24. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin tamamı ücretsiz yan etkinlikleri İzmirlilere festival içinde festival yaşatacak.

15. Caz Afişi Sergisi
İKSEV’in 24. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin afişini belirlemek için açtığı 15. Caz Afişi Yarışmasını Suzan Kıryaman’ın afişi kazandı. Emre Karacan ikinci, Sevda Ateş ise üçüncü oldu. Jüri Özel Ödülü Çağkan Küçükdağaşan’a verildi. Seçici kurulun sergilenmeye değer bulduğu 33 afiş ile 15 yıldır birinci gelen afişler 1- 18 Mart 2017 tarihleri arasında AASSM Alt galeride sergilenecek.

İğne ve Mekik
Ali Kızmaz, Yiğit Eygi ve Aras Özgün, 1-18 Mart 2017 tarihleri arasında AASSM alt galeride “The Needle and the Loom” (İğne ve mekik) adlı bir interaktif video enstalasyonu yapacak. Bu interaktif video enstelasyonunda, izleyenler enstrümanlarla İzmir’e dair görsel bir düzenlemenin katmanlarını yaratacak ve o ana dair görsel-işitsel kompozisyonlar üretecek.

Biraz Caz Biraz Plak
Ülkemizde cazın plak formatındaki ilk kayıtlarından ilk DVD konserine olan yolculuğu... Türkiye’deki yayınlanan ilk caz plağına neden İngilizce tanıtım metni koyuldu? Albümlerini yayınlamak için plak firması kuran müzisyenlerimiz... Yabancı plak firmalarından albümü yayınlanan yerlilerimiz… Genç cazcıların amatör kayıtları gibi pek çok konu, caz yazarı ve araştırmacı Devrim Dikkaya’nın 4 Mart 2017 Cumartesi günü İKSEV’de yapacağı sohbete konu olacak. Saat 14.00 başlayacak etkinlikte Dikkaya, yerli cazın dününü ve bu gününü ayrıntılarıyla anlatacak. 
 
Cazın Dans Hali Lindy Hop Dans Atölyesi
Jazz, Tap, Breakaway ve Charleston danslarından esinlenen, Jive, Boogie-Woogie ve akrobatik Rock and Roll’ un öncüsü kabul edilen Lindy Hop, 24. İzmir Avrupa Caz Festivali’nde. Lindy Hop İzmir Derneği, 5 Mart 2017 Pazar günü saat 14.00’de İKSEV’de dans etmek isteyen herkesi Lindy Hop Dans Atölyesine bekliyor.

Canlı Video Performans Ve Video Maping Atölyesi
Dijital medya teknolojilerinin ve kültürünün bize kazandırdığı yeni bir yaratıcılık alanı olan Canlı Video Performansı Atölyesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İletişim Fakültesi Sinema ve Dijital Medya Bölümü işbirliğiyle, 6.7.8.9 Mart 2017 tarihlerinde saat 10.00 – 13.00 arasında İKSEV’de yapılacak. Atölyeyi, bu alanın en iyi isimleri Aras Özgün, Yiğit Eygi ve Ali Kızmaz yürütecek.

Masaa Caz Atölyesi
Almanya'nın öncü ve kültürlerarası müzik grubu Masaa, çağdaş caz, yeni klasik, dünya müziği ve pop yelpazesinde seyreden,  oryantal seslerle ve Arap şiiriyle birleşen müziklerini 11 Mart 2017 Cumartesi günü genç cazcılarla paylaşacak. Saat 09.30 – 13.00 arasında İKSEV’de yapılacak atölyede Lübnanlı şair Rabih Lahoud,  trompetçi Marcus Rust, piyanist Clemens Pötzsch ve davulcu Demian Kappenstein atölyeyi yürütecek.

Publik Market, Caz Edisyonu
Lokal üreticileri, zanaatkârları, tasarımcıları, sanatçıları; komüniteler, destekçiler ve kurumlar ile buluşturan alanlar yaratmayı hedefleyen Publik Market, 11 Mart Cumartesi günü 12.00’den itibaren Edit'te kurulacak. 24. İzmir Avrupa Caz Festivali kapsamında yer alan Publik Market, Caz Edisyonu, caz müziği ve tasarım kültürünü sokağa taşıyacak.

Müziği Ambalajlamak
Prof. Dr. Betül Atlı, Murat Meriç ve Emin Sonad 11 Mart 2017 Cumartesi günü İKSEV’de Müziğin Ambalajı konulu söyleşide yürütücü Ömer Durmaz’ın konuğu olacak. Saat 14.00’de başlayacak söyleşide, müzik endüstrisi ile grafik tasarımcıların sıkı bağı, grafik tasarımın uygulama alanları içerisinde müziğin görsel tasarımının bir uzmanlık alanına dönüşümü, grafik ürün olarak müzik ambalajı tasarımı, tanıtımı yapılan müzik, albüm ve sanatçı ile arasındaki ilişkiyi konu edilecek.

Arthur Dutkiewicz Trio Caz Atölyesi
Polonya cazının “Büyükelçisi” Arthur Dutkiewicz ve Trio’su 12 Mart 2017 Pazar günü saat 14.00’de İKSEV’de atölye çalışması yapacak. Genç cazcılar günümüz cazının en büyük piyanistlerinin biri olan Dutkiewicz ile çalışma fırsatı bulacak.

Matthias Spillmann Mats –Up Caz Atölyesi
İsviçreli trompet sanatçısı Matthias Spillmann, alto saksafoncu Reto Suhner, piyanist Marc Méan, basçı Raffaele Bossard ve davulcu Dominic Egli’den oluşan Mats-Up, 14 Mart 2017 Salı günü saat 13.00 – 15.30 arasında İKSEV’de genç caz sanatçılarıyla atölye çalışması yapacak.

Seminerin Konusu: Dizzy Gillespie  
Festival Danışmanı, caz tarihçisi, gazeteci-yazar Francesco Martinelli, İzmir Avrupa Caz Festivallerinin en az konserler kadar ilgi gören geleneksel Caz Seminerinde bu yıl efsanevi trompetçi Dizzy Gillespie’yi konu ediyor. 16 Mart 2017 Perşembe günü saat 18.00’de İKSEV’de yapılacak semineri Ümit Tuncağ Türkçe’ye çevirecek.

Genç Yetenekten Caz Standartları
Genç Yetenek Hakan Başar Jr. Üçlüsü ve ve “Tribute to Oscar Peterson & Michel Petrucciani” konseri 24. İzmir Avrupa Caz Festivali’ne taze bir soluk getirecek. 12 yaşındaki caz piyanisti Hakan Başar Jr, basta Nezih Yeşilnil ve davulda Adnan Başar eşliğinde 17 Mart Cuma günü saat 18.00’de Fransız Kültür Merkezi salonunda çalacak. Konseri izlemek isteyenler davetiyelerini AASSM’deki İKSEV gişesinden ve Fransız Kültür Merkezinden alabilecek.

Mississippi Blues Fransız Kültür Merkezi’nde
Fransız Yeni Dalga akımının önemli isimlerinden Bertrand Tavernier ve Amerikalı Yönetmen Robert Parrish’in Mississippi Nehrinin kıvrımları arasında caz müziğinin ruhunu aradıkları efsanevi gezinin belgeseli Mississippi Blues, 17 Mart 2017 Cuma günü saat 19.00’da Fransız Kültür Merkezi’nin yenilenen sinema salonunda gösterilecek. Saf blues’un tadına varmak isteyenler için güzel bir fırsat sunan film diğer yan etkinlikler gibi ücretsiz izlenebilecek. Filmi izlemek isteyenler davetiyelerini AASSM’deki İKSEV gişesinden ve Fransız Kültür Merkezinden alabilecek.

Festival Teaserı Gençlerden
Geçen yıl Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Animasyon Bölümü işbirliği ile yapılan Jazz- Motion Animasyon Atölyesi üretimlerinden biri 24. İzmir Caz Festivali’nin teaserı olarak seçildi. Atölyeyi yürüten Öğr. Gör. Zeynep Akçay ile Araştırma Görevlisi Can Pekin bu yıl programları elvermediği için atölye yapamadıklarını ancak öğrencilerine ikinci dönem projesi olarak İzmir Avrupa Caz Festivali temasını verdiklerini söyledi. Öğrencilerin hazırlayacağı 30 saniyelik animasyonlar İKSEV’in sosyal medya kanallarında yayınlanacak ve en başarılı olan 25. İzmir Avrupa Caz Festivali teaserı olarak kullanılacak.
 
Biletler Biletix’te
24. İzmir Avrupa Caz Festivali biletleri 15 Şubat 2017 Çarşamba gününden itibaren Biletix gişelerinden alınabilecek. Davetiyeli etkinliklerin davetiyeleri de aynı gün AASSM’deki İKSEV gişesinden alınabilecek.

BİLET BİLGİLERİ
İnternetteBilet Satışı                  www.biletix.com  
Telefonla BILETIX                      0 216 556 98 00
Bilet Gişeleri
İKSEV Ana Gişe AASSM            0 232 247 80 03
Bornova Palme Kitabevi
Çankaya Migros
Karşıyaka Pan Kitabevi
Bilet Fiyatları
Tam:
Tüm Konserler: 30 TL
İndirimli Biletler: Öğretmen, öğrenci, emekli ve 60 yaş üstü: 15 TL
(Sınırlı sayıda ve belirli kategoride)
Toplu Biletler:
En az 20 kişilik gruplara %10 indirim* uygulanır.
Tel: 0 232 482 00 90 / 106
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv