2.Sezer Doğan Ödülleri sahiplerini buldu

  • 0
  • 770
Yazı Boyutu:

İzmir basınının duayen isimlerinden EgeTelgraf Gazetesi Onursal Başkanı Sezer Doğan, ölümünün 10. yılında SelahattinAkçiçek Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreni ile anıldı

Ege TelgrafGazetesi Onursal Başkanı Sezer Doğan’ın ölümünün 10’uncu yılında, Teknik MeslekLiseleri arasında gerçekleştirdiğimiz ve gelenekselleşmesini arzu ettiğimiz2.Sezer Doğan ‘İzmir’in kadınları’  başlıklıHaber, Afiş ve Fotoğraf yarışması düzenlendi. Haber, Fotoğraf ve Afiş dalında1., 2. ve 3. ile Ege Telgraf Gazetesinin kurucuları Nedim Çapman , GürbüzKipkurt, Süha Tekil adına mansiyon alan eserler açıklandı. Liseler arasındadüzenlenen yarışma büyük ilgi görürken, yarışmaya İzmir’deki Bayraklı Ali OsmanKonakçı Teknik Meslek Lisesi, Çınarlı Endüstri Teknik Meslek Lisesi, Çiğli İMKBTeknik Meslek Lisesi, Bayındır Teknik Meslek Lisesi’nden 75 öğrenci 3 daldakatılım gösterdi. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene, SezerDoğan’ın eşi Ege Telgraf Gazetesi İmtiyaz Sahibi Nurten Doğan olmak üzere ailesi,İzmir Basınının önde gelen temsilci isimleri, meslek dostları, İzmirgazeteciliğine kazandırdığı isimler ve Ege Telgraf Gazetesi Çalışanlarıkatıldı.

129 eser değerlendirildi
SezerDoğan’ın kızı ve Ege Telgraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aylin Suphandağlı,törende yaptığı konuşmada “Geçtiğimiz yıl teknik meslek liseleri arasındayaptığımız 1.Sezer Doğan ‘İzmir’idüşlüyorum’ yarışmasındançok güzel sonuçlar çıktı. Yaşadığımız gurur tablosunu bu yılda devam ettirmek amacıyla yola çıktıkve arkadaşlarımızla bir konu üzerinde karar kıldık. Aklıyla mücadeleci ruhuylakendine olan güveniyle ve tabi ki güzelliğiyle her zaman şehrimize ilkleriyaşatmış İzmir’in kadınlarını haberiyle, fotoğrafıyla, afişiyle gençlerimizdenbizlere anlatmasını istedik. Gençlerimiz hazırlandılar, eserlerini bizlere teslim ettiler Ege Telgrafçatısı altıda birbirinden değerli 8 gazeteci dostumuzla Haberde 35,fotoğrafta 46, afişteyse 48 eser arasından biraz sonrasonuçlarını sizlerle paylaşacağımız sonuçları elde ettik” dedi.

“Sezer Doğan’ca yaşatmak zorundayız”
Babasınıkaybetmesinin ardından 10 yıl geçmesine rağmen hala o kor ateşi içindetaşıdığını ifade ederek duygularını paylaşan Suphandağlı, “Amacım sizleri hüzneboğmak değil ama minicik de olsa sizlerle duygularımı paylaşmak istedim. Evet,dostlarım Aylin’in babası Sezer Doğan’dan başka bir de Gazeteci Sezer Doğanvardı. İzmir medyasının Sezer abisi. Dosttu, dara düşenin yardımcısı, işarayanın, işten atılanın, ekonomik sıkıntıya düşenin, senelerce çalışıp basınkartı hakkı elde edemeyenin, yanındaki, arkasında ki Sezer abi. İşte bizlergazetecilerin Sezer abisini yaşatabilmek, kaybettiğimiz bir sevgiliyi dostumuzuanmak ve her sene aynı duygu selini yaşamak için Sezer Doğan’ı Sezer Doğan’cayaşatmak zorundayız” diye konuştu.

Dereceye giren isimler
2. SezerDoğan “İzmir’in Kadınları” başlıklı haber, afiş ve fotoğraf yarışmasında haberdalında birinciliği Aysel Şahin, ikinciliği Zişan Taş, üçüncülüğü ise RabiaDumlu alırken, mansiyon ödülü de Enfal Duran’a verildi.Fotoğrafdalında ise Kezban Toprak birinci olurken, ikinci Onur Artagan, üçüncü iseGamze Öner oldu. Mansiyon ödülünü ise Hazel Sunal aldı.

Afiş dalındaödüllerin sahiplerinin de belirlendiği yarışmada birinciliği Lidya Gürler,ikinciliği Ayça Nur Bakırcıoğlu, üçüncülüğü ise Caner Kelici alırken, mansiyonödülü ise Onur Yılmaz ve Ferhat Kara’ya verildi. Ayrıca yarışmaya katılanöğrencilere katılım belgesi takdim edilirken, dereceye girenlere laptop,tablet, mp3 player ve fotoğraf makinası hediye edildi.

Sezer Doğan

Ege TelgrafGazetesi’nin Onursal Başkanı, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin eski GenelSekreteri, Sezer Doğan, İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere Türkiye’ninbirçok yerinde görev yapan gazeteciyi yetiştirmişti. 2004 yılında vefat edenSezer Doğan, gazetecilik mesleğine 1963 yılında Sabah Postası’nda spor muhabiriolarak başlamış, 1966 yılında da yıllar sonra sahibi olacağı Ege TelgrafGazetesi’ne geçmişti. 1984 yılından beri Ege Telgraf’ın sahipliğini de üstlenenDoğan, vefatına kadar burada gazetecilik mesleğini sürdürmüş ve aynı zamandayüzlerce gazeteciye de hocalık etmişti. İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin de uzunyıllar yönetiminde yer alan Sezer Doğan, yönetim kurulu üyeliği ve genelsekreterlik görevlerinde bulunmuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv