3 BOYUTLU KUKLA GÖSTERİSİ ALİAĞA’DA SAHNELENDİ

  • 0
  • 628
3 BOYUTLU KUKLA GÖSTERİSİ ALİAĞA’DA SAHNELENDİ
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Aliağa Belediyesi’nin de destekçileri arasında bulunduğu ‘9. Uluslararası İzmir Kukla Günleri’nde eğlence ve heyecan devam ediyor. Kukla Günleri’ kapsamında; dünyada ilk defa üç boyutlu sinemayla entegre edilerek sergilenen ‘Yol Arkadaşım’ adlı kukla gösterisi Aliağa’da sahnelendi.

HAYAL DÜNYASINA SEYAHAT
‘9. Uluslararası İzmir Kukla Günleri’ etkinlikleri çerçevesinde;  Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde sahneye konulan ücretsiz kukla gösterisini salonu dolduran yaklaşık 250 çocuk aileleri ile birlikte izledi.9. İzmir Uluslararası Kukla Günleri’ne Romanya’dan katılan Teatrul De Marionete Gepetto’nun
Türkçe seslendirmeyle sahnelediği kukla gösterisi; 3 boyutlu sinema teknolojisiyle izleyenlerini dağların, tepelerin üzerinde uçurup, nehirlerin üstünde gezintiye çıkardı ve adeta büyülü bir hayal dünyasına götürdü.

 
3 BOYUTLU GÖZLÜK İLE İZLENDİ
Christian Andersen’in masalından uyarlanan eseri, muhteşem bir kukla gösterisi ile taçlandıran ve 3d teknolojisiyle zenginleştirerek izleyicilerine sunan Romanya ekibinin sergilediği kukla gösterisi büyük beğeni topladı. Aliağa Belediyesi’nin katkılarıyla sergilenen oyunu 3d gözlüğü ile izleyen Aliağalı çocuklar keyifli dakikalar yaşadı. Özellikle çocuklardan yoğun ilgi gören oyun, izleyenlerden tam not aldı.

ZOAN’IN MACERALARI
Yaklaşık 50 dakika süren etkinlikte, ‘Yol Arkadaşım’ adlı oyunun başkahramanı olan yetim Zoan, prensesini bulmak üzere yolculuğa çıkıyor. Zoan, en büyük hazinesi olan cesaret ve iyi niyetiyle yolda edindiği arkadaşlarıyla birlikte amacına ulaşana kadar pek çok macera yaşıyor.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv