3 Fidan saygıyla anıldı

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, idam edilişlerinin 46. yılında Buca’da Üç Fidan Anıtı önünde anıldı.

  • 0
  • 308
3 Fidan saygıyla anıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, idam edilişlerinin 46. yılında Buca’da Üç Fidan Anıtı önünde anıldı. Ellerinde meşalelerle Üç Fidan anıtına yürüyen yüzlerce İzmirli, idam saati olan 04.00’de anıt önünde toplanıp, devrim şarkılarıyla şehitlerini andı. 

Türkiye'de gelişen gençlik hareketinin en önemli önderlerinden olan Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan 1972’de Cebeci Sivil Kapalı Cezaevinde idam edildikleri saatte Buca’da derin hatıraları anısına yapılan Üç Fidan Anıtı önünde anıldı.
Sabah saat 03.30’da Buca Tenis Kulübü önünde toplanan yüzlerce İzmirli, ellerinde devrim şehitlerinin ışığını simgeleyen meşalelerle Üç Fidan Anıtı’na marşlar eşliğinde yürüdü. Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın 46 yıl önce idam edildikleri saat 04.00’de Üç Fidan anıtına ulaşan İzmirliler, anıta kırmızı karanfil bırakıp türkülerle şehitlerini andı.
Anma törenine ;CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, Buca Belediye Başkan Yardımcısı Murat Işık, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan, 68’liler platformu üyeleri ve çok sayıda İzmirli katıldı.

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının ülkeleri için yaptığı bağımsızlık mücadelelerini anlatan video gösterisinin ardından anma törenine katılan kitle temsilcileri tek tek söz alarak bağımsızlık mücadelesini yılmadan sürdüreceklerini dile getirdiler.
Anma töreninde konuşan Buca Belediye Başkan Yardımcısı Murat Işık, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının verdiği tam bağımsızlık mücadelesinin takipçisi olacaklarını vurgularken, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, 3 fidanın kimsenin kılına zarar vermeden ülkenin bağımsızlığı ve özgürlüğü için mücadele verdiğini belirttiği konuşmasında “ Bu yürekli gençler böylesi bir cezayı hak etmediler. Egemen güçlerin siyasi kararlarıyla yaşamları ellerinden alındı. Bizler de aynı cesaretle, hiç yılmadan mücadeleyi sürdüreceğiz. Bizim mücadelemiz kişilerle değil, zihniyetledir ve bu mücadele hiç bitmeyecektir” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv