3. Made In Manisa'ya Candan Erçetin rengi

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nin 3. Made in Manisa konseptli Gala ve Ödül gecesi bölge sanayicilerinin başarılarına ithafen Kaya İzmir Thermal & Convention’da düzenledi. “Gücümüze Güç Katanlar” ve “Değerlerimize Değer Katanlar” ödüllerin dağıtıldığı gece Candan Erçetin’in şarkılarıyla renklendi.

  • 0
  • 1.658
3. Made In Manisa'ya Candan Erçetin rengi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Turgut Onarır ile Yüksel Ak Rimer’in sunduğu geceye Manisa Valisi  Ahmet Deniz, Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet ataç, Vestel Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, İtalya İzmir KonsolosuValerio Giorgio Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Naciye Gökçen Kaya ile Sanayiciler, eş ve çocukları ile davetliler katıldı.



ZAMAN ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMA DÖNEMİDİR
Gecede konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Sait C. Türek, 2019’a siyasi krizlerin, terör saldırılarının, şiddet olaylarının, doğal afetlerin gündeme damgasını vurduğunu söyledi. 2020’nin ikinci ayına girildiği bu günlerde ise o tatlı heyecanlar ve güzel başlangıç dilekleri ne yazık kı pek karşılık bulamadığını ifade eden Türek, “Çin’de Corona virüsü ile başlayan felaket haberlerinin ardından peşpeşe yaşanan Manisa, Elazığ, Malatya depremlerinde, Van’daki çığ ve uçak kazasında kaybedilen vatandaşlarımıza, İdlib’deki şehitlerimize tanrıdan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) olarak ülkemizde yaşanan felaketlerden dolayı üzgünüz. Zaman yara sarma moral düzeltme, üzerimize düşen görevleri yapma dönemidir. Şahsım, yönetim kurulum ve bölge sanayicileri olarak bunların üstesinden gelmeye hazırız” dedi.

Zeynep Tiryaki Gürkan, Semra Kaplan Kıvırcık                       Hilmi Anıl Şakrak,Valerio Giorgio                 
İstanbul Havalimanı, İstanbul – İzmir otoyolu ve yerli otomobil ile tanışıldığına dikkat çeken Yönetim Kurulu Başkanı Türek, Türkiye’nin otomobili girişim grubu adına, yönetim kurulu üyesi olan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu’yu tebrik ederek Otomobil sektöründe çok güçlü temsilcileri bünyesinde barındıran MOSB’nin ihtiyaç duyulan her kademede canla başla çalışılabileceğini ekledi.
 
Ahmet Nazif Zorlu, Ahmet Deniz                                          Rıza Seyyar, Naciye Gökçen Kaya
 
11 MİLYON METREKAREYE ÇIKACAK
55 yıldır faaliyet gösteren ve MOSB hizmet alanının 2020 sonunda alt yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla 1 milyon metrekare daha büyüyerek 11 milyon metrekareye çıkacağına dikkat çeken Türek, yeni nesil osb kimliğine sahip olan bölgenin 2020 itibariyle teknoloji odaklı ve girişimci dostu bir OSB olacağını vurgulayarak şöyle konuştu:  “Eğitim ve ARGE vakfımız MOSEV ortaklığında kurulacak olan yeni şirketimiz Intrak A.Ş.  yurt içi ve yurt dışındaki üniversitelerle işbirliği yapacak ve bölge firmalarımızın inovasyon, teknoloji ve girişim kapasitesini geliştirmek üzeri bir arayüz modelini hayata geçirecek.”
 
Sait C. Türek, Ahmet Deniz, Dalyan Alp Türek
 
Türkiye’deki OSB ler arasında yapılan değerlendirmeler sonucunda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler kalkınma programı UNDP tarafından Türkiye’de yenilik merkezi kurulmak üzere pilot OSB seçilmelerinin heyecanını yaşadıklarını dile getiren Türek, bu yıl bölge firmalarımızın iç ve dış ticaretlerini arttırmaya yönelik farklı projelerini anlattı: “Firmalarımızın bilgileriyle dijital ortamda AOSB Ticaret ortamı oluşturacağız. Bu verilerimize dayanarak, önce komşum kazansın konseptli yeni bir fuuar düzenleyerek Manisa’da ve bölge firmalarımız arasında güçlü bir sinerji, farkındalık yaratmak istiyoruz. Projemizin üçüncü fazında ise bölgemizin dış ticaret kapasitesinin ivmelenmesi konusunda ticaret bakanlığımız ile belirlenen hedef sektör ve hedef ülkeler bazında çalışmalar başlatacağız.”
“GÖZ BEBEĞİMİZ ZEKİ PROJESİ”
Zihinlerdeki engelleri kaldırarak hayata geçirilen Zihinse Engelliler Koruma ve Yaşam Merkezi aracılığıyla gerçekleştilen ve Türkiye’de bir ilk olan “Göz Bebeğimiz Zeki Projesi” ele Manisa’da yaşayan ve özel eğitim kurumlarından mezun olduktan sonra evlerine geri dönmek zorunda kalan geçlerin sanayicilerin paydaşlığıyla istihdama katıldığını, sayıları 55’e ulaşan gençlerin üretip  kazandığını, bu yıl sosyal sorumluluk alanındaki bu açılış ve oluşum modelini biraz daha geliştirerek bu gençlerin bir kısmının ana üretim tesislerinde isdihdam edilebilirliği hususunda yeni bir proje hayata geçireceklerini müjdeledi.
 Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliğiyle “Göz Bebeğimiz Zeki Projesi”nin tüm OSB’lerde yaygınlaştırılması için nisanda planladığımız çalıştay için çalışmalarda CB Üniversitesi’nin akademisyen ve öğrencilerinin işbirliğiyle yol alınacağını ekleyen Sait C. Türek, Konuşmasını şöyle noktaladı: “Bizler için alt yapı üretim ve istihdam kadar önemli.  3 yılda bir yapılan ve 15 yaşındaki yaratıcı düşünme becerisinin test edildiği Uluslararası öğrenci değerlendirme programı PISA 2018  yılı sonuçlarında Türkiye maalesef 36 OECD ülkesinin ortalamasını yakalayamadı. PiSA 2021’de matematiksel düşünme ve akıl yürütmeye, 2024’te bilim değerlendirmesine odaklanacak.  Konu PİSA sonuçları değil, Pisa’nın bize gösterdiği gerçekler. Biz Manisa OSB olarak okumayan, araştırmayan, icat çıkarmayan, hele hele hayal etmeyen bin nesil yetişsin istemiyoruz. Biz bu konuda kendimizi sorumlu hissediyoruz ve gelecek nesillerimize yapılacak yatırımın en değerli yatırım olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda devletimizin yanında olduğumuzu göstermek üzere farklı bir proje hayata geçiriyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü’müz işbirliğiyle projemizin pilot olarak uygulanacağı iki köy okulu seçtik.  ‘Küçük Yıldızlar’ projemiz ile bu okullarda çocuklarda çocuklarımızın ilgisini çekecek, okumalarını heveslendirecek yeni mekanlar yaratacak,  kuracağımız kütüphanelerde 3 boyutlu kitaplarla, sanal gerçekleşlik görüntüleriyle onların daha çok hayal etmesini, başka dünyaların var olduğunu görmelerini, tasarım ve beceri atölyeleriyle icat çıkarmalarını istiyoruz. Pilot okullarımızda fedakar öğretmenlerimizle birlikte Mostem lise öğretmenlerimiz, sanayicilerimiz, akademisyenlerimiz hep birlikte yüreğimizi koyarak çalışacağız ve çocuklarımıza ilham vereceğiz.”
Türek’in konuşmasının ardından “Gücümüze Güç Katanlar” ve “Değerlerimize Değer Katanlar” ödülleri sahiplerini buldu. Gece Candan Erçetin’in şarkılarıyla renklendi.  MOSB Küçük Yıldızlar Projesi’ni hayata geçireceği iki okuldaki kütüphanelere konulmak üzere gecenin katılımcıları adına alınan 600 kitap gecenin katılımcıları tarafından imzalandı.

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Tekstil’e Platin Ödül

Yeşil Hidrojen'in kamuda tek adresi olmalı

İspanya'ya WindEurope çıkarması

Marka başvurularının yüzde 7’si İzmir’den

Meyve suyu sektörü 2028 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedefine kilitlendi

Batı Anadolu Serbest Bölgesi kapılarını açtı

Arşiv