3. Uluslararası Fotoğraf Yarışmasının Konusu Barış

Göztepe Rotary Kulübü'nün İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği işbirliği ile 3. sünü düzenlediği Uluslararası Fotoğraf yarışmasının bu yılki konusu "Barış ve Hoşgörü" oldu.

  • 0
  • 937
3. Uluslararası Fotoğraf Yarışmasının Konusu Barış
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

 Göztepe Rotary Kulübü'nün İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği işbirliği ile 3. sünü düzenlediği Uluslararası Fotoğraf yarışmasının bu yılki konusu "Barış ve Hoşgörü" oldu.

Göztepe Rotary Kulübü sosyal sorumluluk projelerinde belirlediği konulara dikkat çekmek, farkındalık yaratmak ve bunu sanatsal projelerle pekiştirmek üzere İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) ile ortaklaşa 3. uluslar arası fotoğraf yarışması düzenliyor. İlki "Kadın; Yaşamın Kaynağı" konulu yarışmaya 38 ülkeden, 605 yarışmacı, 2200 fotoğraf ile katılırken; geçen yıl "Trafik; Hayata Bağlayan Yollar" konusunda 40 ülkeden 640 yarışmacı 2255 fotoğrafla yarışmaya katılmıştı. "Uygar toplumların vazgeçilmez ilkesi barış ve huzur dünya genelinde ulaşılmaya çalışılan bir olgu" diyen Göztepe Rotary Kulübü Proje Koordinatörü Berna Fişek Kızıltan "Biz de Atatürk'ün 'Yurtta Barış, Dünya'da Barış' sözleri ile büyüyen bir dönemin çocukları olarak bu anlamlı söze yakışır fotoğrafları Türk ve Dünya fotoğrafçılarının kadrajından görmek için yola çıktık ve konumuzu 'Barış ve Hoşgörü; Dünya'nın gülümseyen yüzü' olarak belirledik. 3 yıldır düzenlediğimiz yarışmamız, konu ve yarışma jürisi konusunda gösterdiğimiz titiz çalışma sayesinde Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu ve Uluslar arası Fotoğraf Sanatı Federasyonu FIAP'ın üst seviyelerinde yer aldı" dedi. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Üyesi ve İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) Başkanı Yard. Doç. Dr. Ali Beyhan Özdemir ise "çok değerli jüri üyelerinden seçili kurulumuz ile barışın fotoğrafa nasıl yansıdığını görmek istedik.  Barışa ve hoşgörüye her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğu düşüncesiyle katılımın bu yıl her yılkinden daha üst seviyelerde olacağını düşünüyor, tüm yarışmacılarımıza şimdiden başarılar diliyorum" dedi.

Yarışmaya //www.tfsfonayliyarismalar.org ve //rotagraphycontest.com adreslerinden başvuru yapılabilir. 1 Eylül 2016 tarihinde başlayacak yarışmanın son katılım tarihi 9 Ocak 2017 olarak belirlendi. 14 Ocakta toplanacak jürinin belirleyeceği ödül alan ve seçilen fotoğraflar 20 Ocak 2017 tarihinde yarışma web sayfasından, Rotary 2440 web sayfasından, yarışma facebook sayfasından ve basın aracılığı ile duyurulacak. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv