30 AĞUSTOS İlk Öğretim 1565 FİDANA CAN VERDİ..

  • 0
  • 596
30 AĞUSTOS İlk Öğretim 1565 FİDANA CAN VERDİ..
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sürdürülebilir bir çevre bilinci için faaliyet gösteren Uluslararası küresel sanal okul ağı olan ENO’nun Türkiye üyesi 30 Ağustos İlk Öğretim Okulu Ege Orman Vakfı ile birlikte  bin 565 fidanlık koru oluşturdu.Torbalı-Taşkesik ağaçlandırma sahasında oluşturulan koruda  fidan dikim töreni düzenlendi.

Fidan dikim törenine İzmir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ertan Sözer, 30 Ağustos İlk Öğretim Okulu Müdürü Ergün Dur, Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Perihan Öztürk,öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gençol; “Böyle bir organizasyon yaptığı için okul müdürümüze teşekkür ediyorum.Bu faaliyetlerimiz ne kadar çok kişiye ulaşırsa ormanlarımızın korunması yenilenmesi daha fazla olacaktır. Her öğrenci burada aldığı bilgileri evinde paylaşacaktır. Ve ileride yönetici oldukları zamanda doğaya daha çok önem vereceklerdir.” dedi.

İzmir il Milli Eğitim Şube Müdürü Ertan Sözer, böyle anlamlı bir etkinliğe katıldığı için duyduğu mutluluğu vurgulayarak öğrencilere ormanların öneminden bahsetti.

30 Ağustos İlk Öğretim Okulu Müdürü Ergün Dur ise ; “Biz eğitimciler olarak öğrencilerimizle ancak geleceğimizi inşaa ederiz.Bu işte doğayı sevmekle başlar çünkü bir zaman sonra tabletlerin yenilmediğini öğreneceğiz. İnşallah o zaman vakit geç olmaz. Çünkü doğa hepimizin.Buraya yaptığınız katkının ne kadar büyük olduğunu yıllar sonra öğreneceksiniz.” dedi.

Konuşmaların ardından 30 Ağustos İlk Öğretim okulu öğrencileri ormanlarla ilgili şiir ve şarkıları ile  fidan dikim törenine renk kattı.

Ardından öğrenciler ve öğretmenleri büyük bir coşku ile  fidanları toprakla buluşturdu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Demir, A takımı ile bir araya geldi

Mine Piriştina son yolculuğuna uğurlandı

Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Haftaya asfalt çalışmasıyla başladı

Dikili’de yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Arşiv