30 güçlü kadının 2'si İzmir'li

  • 0
  • 891
30 güçlü kadının 2'si İzmir'li
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Capital ve Ekonomist dergileri, Türkiye'nin en güçlü 30 Süper İş Kadını'nıbelirledi. Güler Sabancı'nın İlk sırada yer aldığı listede İzmir'den de İdilYiğitbaşı ile Perihan İnci girdi. 

Ekonomi dünyasının önde gelen dergilerinden Capital ve Ekonomist, ilkini 2000yılında yaptığı 'Türkiye'nin 30 Süper İş Kadını' çalışmasını 14 yıl sonratekrarladı. Listede Türkiye'nin en büyük şirketlerini yöneten 30 iş kadınısıralanırken, İzmir'den Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı14'üncü; İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Perihan İnci ise 26'ncı sıradalisteye girmeyi başardı. Türkiye'nin en güçlü kadını ise Güler Sabancı olurkenonu Suzan Sabancı Dinçer ve Serpil Timuray izledi.

 
YAŞAR'DA KADININ ADI VAR
Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Türkiye'nin en güçlü 30 işkadını arasında yer almasında Yaşar Topluluğu'nun büyüme, yatırım, istihdamgibi hedeflere başarıyla ulaşmasının etkili olduğunu söyledi. Kadınçalışanların iş yaşamına katılımını desteklemek amacıyla çeşitli politikalaratam destek verdiklerinin altını çizen Yiğitbaşı, "2013 yılında 2'nci İzmirİstihdam Zirvesi'nde "En Çok Kadın İstihdamı Sağlayan İşletme" ödülünüaldıklarını vurguladı. Kadın istihdamının artması, yönetim kademelerindekadınların yer almasının kendisini mutlu ettiğine değinen Yiğitbaşı,"Kadın istihdamının ülke ekonomisine çok büyük katkı sağladığıgörüşündeyim. Çalışma hayatı ve aile arasındaki dengenin kurulmasında kadınlarakolaylıklar tanınması kadınların yaşamını daha da kolaylaştıracaktır"dedi. 


 
ÇALIŞAN ANNE DESTEKLENSİN
Günümüzde kadının yer almadığı veya faaliyette bulunmadığı bir iş kolununneredeyse kalmadığını hatırlatan Yiğitbaşı sözlerini şöyle sürdürdü:"Sayıları her geçen gün hızla artan kadın girişimciler de Türkiyeekonomisine çok önemli katkılarda bulunuyorlar ve gelecekte de bulunacaklar.Nitelikli işgücü olarak tanımlanan nüfusun artmasına yönelik olarak kızçocuklarının eğitimlerinin teşvik edilmesi, ailelerin bu konudabilgilendirilmesi gerekli. Çalışan kadını ve çalışan anneyi destekleyen, hayatıkolaylaştıran düzenlemeler yapılması kadının iş dünyasındaki varlığınıgüçlendirecektir."


 
3.6 MİLYARI YÖNETİYOR
Listede 14'üncü sırada yer alan Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdilYiğitbaşı, 20 şirket, 19 üretim tesisi ve 7 bini aşkın çalışanıyla Türkiye'ninen büyük sanayi guruplardan birini yönetiyor. Yiğitbaşı, ekonominin yüzde 4büyüdüğü 2013 yılında grubun toplam cirosunu yüzde 15 arttırarak 3.6 milyarTL'ye çıkarmayı başardı.


 
YÜZDE 20 BÜYÜDÜ
Listede 26'ncı sırasında yer alan diğer İzmirli iş kadını ise İnci HoldingYönetim Kurulu Başkanı Perihan İnci oldu. Türkiye'nin lider akü ve jantüreticisi İnci Holding'in yönetimini devralan Perihan İnci, bu süreçte holdingiyüzde 20 büyüttü. Verimli yatırımlar ve satın almalarla büyümeyi hedefleyenİnci, 1.2 milyar TL'lik bir ciro başarısı elde etti.



NASIL BELİRLENDİ?

Her iki derginin yayın kurulunun ön elemesiyle Türk iş dünyasının"Türkiye'nin 30 Süper İş Kadını" aday listesi belirlendi. Liste, CEOve CMO Club üyelerinden oluşan üst ve orta düzey yöneticilerin oylamasınasunuldu. Anket oylamasına iş dünyasından 167 profesyonel katıldı ve 30 iş kadınındanoluşan nihai liste belirlendi. 

 
İŞTE 'SÜPER 30'

1- Güler Sabancı
2- Suzan Sabancı Dinçer
3- Serpil Timuray
4- Ümit Boyner
5- Begümhan Doğan Faralyalı
6- Galya Frayman Molinas
7- Gülsüm Azeri
8- Pınar Abay
9- Semahat Arsel
10- Emine Kamışlı
11- Ayşegül İldeniz
12- Zeynep Bodur Okyay
13- Demet Sabancı Çetindoğan
14- İdil Yiğitbaşı
15- Arzuhan Doğan Yalçındağ
16- Gülden Yılmaz
17- Ebru Özdemir
18- Vuslat Doğan Sabancı
19- Serra Akçaoğlu
20- Meriç Uluşahin
21- Canan Çelebioğlu
22- Ümran Beba
23- Meral Eredenk
24- Güldem Berkman
25- Canan Özsoy
26- Perihan İnci
27- Jaklin Güner
28- İpek Ilıcak Kayaalp
29- Evrim Aras
30- Oya Sener

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Tekstil’e Platin Ödül

Yeşil Hidrojen'in kamuda tek adresi olmalı

İspanya'ya WindEurope çıkarması

Marka başvurularının yüzde 7’si İzmir’den

Meyve suyu sektörü 2028 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedefine kilitlendi

Batı Anadolu Serbest Bölgesi kapılarını açtı

Arşiv