33. Uluslararası İzmir Festivali’ni Gülsin Onay açıyor

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) düzenlediği 33. Uluslararası İzmir Festivali 25 Mayıs 2019 Cumartesi günü saat 21.00’de AASSM’de yapılacak “Gülsin Onay ile Chopin Akşamı” konseri ile başlayacak.

  • 0
  • 590
33. Uluslararası İzmir Festivali’ni Gülsin Onay açıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) düzenlediği 33. Uluslararası İzmir Festivali 25 Mayıs 2019 Cumartesi günü saat 21.00’de AASSM’de yapılacak  “Gülsin Onay ile Chopin Akşamı” konseri ile başlayacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı’nın katkıları, Eczacıbaşı Topluluğu’nun ana sponsorluğu, Portekiz Büyükelçiliği, İzmir İtalya Konsolosluğu ve İzmir Goethe Enstitüsü işbirliği ile düzenlenen 33. Uluslararası İzmir Festivali, 1 Temmuz 2019 Pazartesi akşamı yine AASSM’de yapılacak “Şanghay Filarmoni Orkestrası& Fazıl Say” konseri ile sona erecek.
 
EN İYİ CHOPIN YORUMCUSU
Polonya Cumhuriyeti’nin “En İyi Chopin Yorumcusu” nişanının sahibi Gülsin Onay,  çok başarılı geçen Kanada ve ABD’yi kapsayan “19 Mayıs İlk Adımın 100. Yılı” Konser serisinin hemen ardından 33. Uluslararası İzmir Festivali’nin açılışını yapacak. Chopin’in doğuştan ruh ikizi olduğunu söyleyen Sanatçı, Açılış Konserinde bestecinin,  Scherzo si minör op. 20/ Mazurka la minör Op.17 no.4/ Ballad no.2 fa majör, op.38/Noktürn mi bemol majör, op.9 no.2/ Ballad no.3 la bemol majör op.47/ Hérold ve Halévy'nin 'Ludovic' teması üzerine parlak çeşitlemeler/Sonat si minör, op.58 adlı eserlerini seslendirecek.
33. Uluslararası İzmir Festivali, 28 Mayıs 2019 Salı saat 21.00’de DEÜ Sabancı Kültür Merkezi’nde yapılacak Concertgebouw Caz Orkestrası Konseri ile devam edecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv