34 ay sonra Güzelbahçe'ye otoyol ücretsiz oldu

  • 0
  • 557
34 ay sonra Güzelbahçe'ye otoyol ücretsiz oldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Güzelbahçe Kent Konseyi Başkanı Ozan Parlar, otoyolun ücretsiz olması için 34 ay önce topladıkları imzaların sonunda amacına ulaştığını söyledi. Parlar, “Topladığımız imzalar gecikmeli de olsa işe yaradı” dedi.

Güzelbahçe Kent Konseyi Başkanı Ozan Parlar, İzmir- Çeşme Otoyolu’nun Güzelbahçe çıkışının ücretsiz olacağına ilişkin Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamayı olumlu bulduklarını söyledi. Parlar, şunları söyledi:  “5 Ocak 2013 tarihinde gerçekleştirilen Güzelbahçe Yalı Balıkçı Barınağı'nın temel atma  törenine katılan dönemin Denizcilik ve Ulaştırma Bakanı’na ilçemizde yaşanan ulaşımla ilgili en büyük sorunlardan birinin otoyolun ücretli olmasını belirtmiş ve belediyemizin de desteğiyle topladığımız beş bine yakın imzayı kendisine vermiştik.Güzelbahçe’nin metropol kentin içinde yer aldığını, kent içi ulaşımın ücretsiz olması gerektiğini Karşıyaka, Buca, Çiğli, Narlıdere ve Bornova’ya ulaşımın ücretsiz olduğunu eşitlik ilkesi gereğince bizim de ücret ödemememiz gerektiğini; Mithat Paşa Caddesi'nin trafik yoğunluğunun çok fazla olduğunu  özellikle hafta sonları konvoylar oluştuğunu, bunun çözümünün trafiği otoyola yönlendirmek olduğunu dönemin bakanı Sayın Yıldırım’a iletmiştik. Sayın bakan konuyla ilgileneceğini ve en kısa zamanda sorunu çözeceğine ilişkin söz vermişti. Ancak aradan bir yerel ve bir genel seçim geçti, bu vaatler her iki seçim öncesinde de tekrarlandı. Otoyolumuz ücretsiz olmadı. Ancak 1 Kasım seçimleri öncesinde otoyol gişelerinin kaldırılacağı ve Güzelbahçe’ye otoyol çıkışının ücretsiz olacağı haberini almaktan çok mutlu olduk. Böylece imzalarımız 34 ay gecikmeli de olsa işe yaradı. Güzelbahçe Kent Konseyi olarak uygulamayı hayata geçirenlere teşekkür ediyoruz.”
Ozan Parlar, 1 Kasım seçimleri öncesinde otoyolun ücretsiz yapılmasının zamanlama açısından oldukça manidar olduğunu söyledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv