35 Gazeteci Şair

  • 0
  • 610
35 Gazeteci Şair
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Gazeteci yazar Okan Yüksel, İzmir’in ozanlarını, gazeteci ozanlarını  anlattığı “35 Gazeteci Şair” kitabı raflarda yerini aldı.

Yüksel,  İzmir’i konu alan, İzmirli ozanları, gazeteci ozanlarını anlatmak için “35 Gazeteci Şair” isimli kitabını kaleme aldı. Anadolu’nun binyıllar boyu ozanlar yarattığını dile getiren Yüksel kitabın önsözünde  “Dünya büyük. Dünya güzel. İnsan, dünyadan güzel. Dünyanın büyüklüğünü ve güzelliğini, insanın  güzelliğini kim anlatır en güzel? Ozanlar… Dünyanın dört bir yanında dünyanın güzelliğini, insanın güzelliğini anlatmak görevini yüklenenler arasında bizim de ozanlarımız var. İzmirimizin de ozanları var. Türkiye’nin dört bir yanından İzmir’e gelen, İzmir’den Türkiye’nin dört bir yanına giden, “İzmirli Ozan” kimliğini yüklenen. Adlarını anmaya çalışsak sayfayı dolduracak denli ozan yaratmış İzmirimiz” diyor.

“İZMİRİMİZİN OZAN GAZETECİLERİ VAR”
Dünyanın büyüklüğünü ve güzelliğini, insanın güzelliğini en güzel ozanların anlattığını söylüyor Yüksel. İzmir’in ozan gazetecilerinden bahseden Yüksel, “İzmirimizin bir de ozan gazetecileri, gazeteci ozanları var. İzmir’in ozan gazetecileri “güldeste” yaratabilecek denli çok. Şiir tarihimize bu anlamda katkıda bulunabilemek ereği ile İzmir’in ozan gazetecilerini anlatmaya çalıştığımız bu yapıtta, değerlendiremediklerimiz var. Bu değerlendirememe, çalışmalarımızın yetersiz veya eksik oluşundan kaynaklanmaktadır. Bunun ileride değerlendirileceğine tüm ozan gazetecilerin unutulmazlıklarının sağlanacağına inancım tamdır” dedi.

Yüksel, ozan gazetecilerin  sadece haber yazmadıklarını, fotoğraf çekmedilerini, aynı zamanda şiir atlasında da yer aldıklarını ve edebiyatımıza yeni bir soluk kazandırdıklarını söylüyor.
 
Ve Okan Yüksel, son sözünde;

“Şairin sözü bitmez.
Gazetecinin  de sözü bitmez.
Gazeteci şairin sözü hiç bitmez”
İzmirli Ozan Gazeteciler olarak başladığımız serüvende bir kalemde 35’e vardık…
Kısa bir süre sonra bu çalışmanın daha da genişleyeceğini belirtmekte yarar var..” diyor. Demekki bu güzel çalışmanın devamı da gelecek. Sabırsızlıkla bekliyoruz büyük ozan gazeteci. Kalemine sağlık…
İZMİR(Ege Ajans/Gizem Çiçekçioğlu-Cem Tekkeşinoğlu)
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv