44 yaşa ortak kutlama

  • 0
  • 1.070
44 yaşa ortak kutlama
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’de aynı mahallede üç gün arayla dünyaya gelen,  ortaokulda birbirlerine aşık olup liseyi bitirdiklerindeaileleri yüzünden ayrılan, kaderin 22 yıl sonra yeniden bir araya getirip“böbrek kardeşi” yaptığı 21 Eylül 1971 doğumlu Hayati Güven ile 24 Eylül 1971doğumlu Melike Güven çifti ilk kez ortak doğum günü kutladı, 44 yaşına bastı.Eski çocukluk aşkı, şimdi ise kocası olan Hayati Güven’e bir böbreğini vererek canaşısı olan Melike Güven, “Eşime en güzel doğum günü hediyesini verdiğimisanıyorum.  Ucuza getirdim biraz ama!Ömür boyu sağlıkla kullanmasını diliyorum” derken, Hayati Güven ise “Hayatımınen paha biçilmez hediyesini aldım” dedi.

İzmir'in Çiğliİlçesi'nde komşu çocukları olan Hayati Güven ile kendisinden 3 gün küçük olanMelike Başaran, ortaokul ikinci sınıfta birbirlerine aşık oldu, birbirleriniçok sevip evlilik hayalleri kuran gençler liseyi bitirince, ailelerinin karşıçıkması üzerine ayrılmak zorunda kaldı. Aşklarını kalplerine gören gençlerinyolları ayrılırken ikisi de başka kişilerle evlenip yuva kurdu. Oya ve nakışişleri yapan Melike Başaran bu evlilikten iki oğul sahibi oldu, ancak çeşitlinedenlerle birkaç yıl önce bu evliliğe nokta koydu. Melike Başaran 1990 yılındaevlenirken, Hayati Güven 1996’da yuva kurdu. Bu evliliğinden bir oğlu olanhayati güven de Melike Başaran gibi boşandı. Birbirlerini yıllarca görmediklerigibi birbirleri hakkında tek haber dahi almayan Melike Başaran ile HayatiGüven’in yolları 22 yıl sonra yeniden kesişti. Bir arkadaşından, eşindenboşanan Hayati Güven'in depresyona girdiğini öğrenen Melike Başaran, ona moralvermek için, çocukluk arkadaşlarınca düzenlenen doğum günü partisine katıldı. Çeyrekasra yakın süre bir kez bile karşılaşmayan Başaran ile Güven’in mazide kalanaşkları yeniden canlanırken, sağlık sorunları çifti birbirine daha dayakınlaştırdı.18 yıldır diyabetle yaşayan Hayati Güven bu kavuşmanın ardından 4kez göz ameliyatı olup böbreğinden de kitle alınırken, yanından bir an bileayrılmayan çocukluk aşkı Melike Başaran oldu. İlk evliliklerinden olançocuklarına durumu anlatan çift, aile ve çevre baskılarına karşın ilişkilerinesahip çıkıp, sağlık sorunlarını çözmeye çalıştı. Son göz ameliyatında 'böbrekyetmezliği' tanısı konulan Hayati Güven'e Melike donör oldu. Çocukluktabaşlayan sevgilerinin gerçek olduğunu anlatan çifte etik kurul da nakil vizesiverirken, Hayati Güven, İzmir Kent Hastanesi'nde Melike Güven'in bir böbreğininnakledilmesiyle hayata tutundu. Çift, nakilden iki gün önce de nikah masasınaoturup karı koca oldu.

Opr. Dr. Işık Özgübaşkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirilen nakil sonrasında hiç diyalizegirmeden böbrek yetmezliğinden kurtulan Hayati Güven ve eşi Melike Güven öncekigün taburcu oldu. Karaburun’daki evlerine dönüp çocuklarıyla buluşan Güvençifti bugün nakil sonrası ilk muayene için Kent Hastanesi’ne geldi. Tetkikleriçok iyi çıkan, herhangi bir sağlık sorunu saptanmayan çifti, hastanede sürprizdoğum günü kutlaması şaşırttı. 21 Eylül 1971 doğumlu hayati Güven ilekendisinden üç gün sonra 24 Eylül 1971’de doğan eşi Melike Güven “ortak doğumgünü” kutladı, birlikte pasta kesti. Çiftin ortak doğum günü sevincine Opr. Dr.Işık Özgü, Uzm. Dr. Ebru Sevinç Ok ve Nakil Koordinatör Hemşiresi Havva Karaortak oldu. 

PAHA BİÇİLMEZ HEDİYE
44 yaşına basan, nakil sonrasında kutladığı ilk doğum günüolduğunu belirten hayati Güven, “Eşimle üç gün arayla doğmuşuz. Bu bile bizibirbirimize daha da yakınlaştırıyor. 21 Eylül 1971 dünyaya geldiğim tarih. 29 Ağustos2014 ilk göz ağrımın, ilk aşkımın bana verdiği böbrekle yeniden hayat bulduğumtarih. Bugün yeni bir yaş, yeni bir hayat kutluyorum.  Bana eşimin verdiği en büyük hediye oldu. Banabir böbrek hediye etti. Bir hayat, bir yaşam tarzı hediye etti. Paha biçilmezbir hediye verdi. Bundan sonra herşeyin hayırlısını istiyorum, her şey sağlıklıolsun” dedi. Son üç yıldır doğum günlerini birbirlerine sürprizler yaparaktarihlerinde kutladıklarını belirten Melike Güven, “Aramızda üç gün var. İlkkez ortak bir doğum günü kutluyoruz. Eşime en güzel doğum günü hediyesiniverdiğimi sanıyorum.  Ucuza getirdimbiraz ama, hoş bir hediye olduğunu düşünüyorum. Ömür boyu sağlıkla kullanmasınıdiliyorum” diye konuştu.

Uzm. Dr. Ebru Sevinç Ok da hastalarının ikisinin de sağlıkdurumlarının çok iyi olduğunu belirtirken, çiftin doğum gününü kutlayıp sağlıkve mutluluklar diledi; “pastayı kontrollü yeme şartıyla” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv