5 bin 300 kamyon malzeme çıktı

  • 0
  • 394
5 bin 300 kamyon malzeme çıktı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Büyükşehir’e bağlanan 9 ilçede yıllardır temizlenmeyen, taşkınlara neden olan derelerde İZSU adeta seferberlik başlattı. Bir yılda 66 kilometre uzunluğunda dere temizlenirken, dere yataklarından da 80 bin ton malzeme çıkarıldı.

Bütünşehir Yasası ile birlikte 30 Mart 2014 tarihinden itibaren İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarına bağlanan Bergama, Beydağ, Çeşme, Dikili, Karaburun, Kınık, Kiraz, Ödemiş ve Tire kısa sürede ilçe tarihinde görülmemiş hizmetleri de almaya başladı. İZSU Genel Müdürlüğü’nün derelerde yürüttüğü çalışmalar ise muhtarların ve ilçe halkının yüzünü güldürdü. Bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde 9 ilçenin derelerinde 66 kilometre uzunluğunda temizlik, bakım ve onarım çalışması yapılarak,  80 bin ton yani 5 bin 300 kamyona eş değer (bir kamyon 15 ton) malzeme dere yatağından çıkarıldı. İZSU ayrıca yıllardır taşkınlara, kokuya ve kötü görüntüye neden olan dereleri de ele alarak sorunları giderdi. Dereler Bakım ve Körfez Tarama Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda Bergama, Ödemiş, Dikili, Çeşme ve Beydağ’da 7 dere gerçekleştirilen çalışmalarla hem pırıl pırıl oldu hem de kış aylarında yaşanan taşkınlardan kurtuldu.

Neler yapıldı?
Bergama ilçesine bağlı Topallar Mahallesi’nden geçen derede kış aylarında şiddetli yağışlardan zarar gören yol geçişi yeniden yapılarak dere akışı rahatlatıldı.

Dikili’deki Müsellim Deresi’nde geniş çaplı temizlik çalışması yapıldı ve 2 bin 385 ton malzeme dere yatağından alındı.

Bugüne kadar hiç temizlik çalışması yapılmamış Ödemiş Ovakent’te bulunan Çayiçi Deresi bir ay süren temizlik çalışmalarıyla hem temizlendi hem de yürütülen bakım onarım çalışmalarıyla sele karşı önlem alındı. Sadece bu dereden 2 bin 500 ton malzeme çıkarıldı. Ödemiş Küre Mahallesi’nden geçen ve yaklaşık 50 yıldır köylülerin mezarlığa ulaşmakta güçlük çekmesine neden olan Tandır Teresi’nde temizlik çalışması yapıldı.

Çeşme’de Musalla Deresi’nde yaşanan taşkınları önlemek için hem dere temizlendi hem de bariyer kurularak denize çöplerin ulaşması engellendi. Beydağ Tasavra ve Beyköy Deresi temizlenerek araçlar ve yayalar için güvenli geçiş imkanı sağlandı.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

İzmir Aşkına kostüm şampiyonu

Festivalde muhteşem final

Başkan Tugay'dan İzmir Valisi Elban'a ziyaret

Aytaç Sefiloğlu anıldı

Bayraklı’da 23 Nisan coşkusu

Arşiv