5’inci Yılında 5 Kat Büyüdü

  • 0
  • 839
Yazı Boyutu:

2015 yılında düzenlenecekMINEX Fuarı için ilk danışma kurulu toplantısı yapıldı. İki yılda bir organizeedilen MINEX - Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı2015 yılında 14 – 16 Mayıs 2015 tarihlerinde 6’ncı kez gerçekleştirilecek.

Fuara ilişkin çalışmalarınbaşlatıldığı ilk danışma kurulu toplantısı İZFAŞ’da gerçekleştirildi.Toplantıya İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, TMMOB Maden MühendisleriOdası İzmir Şubesi Yönt. Krl. Başkanı Muhammet Yıldız, TMMOB Maden MühendisleriOdasıYönt. Krl. Üyeleri Mehmet Torun, Nahit Arı veTMMOB Maden MühendisleriOdasıGenel Sekreteri Necmi Ergin ile İZFAŞ yöneticilerikatıldı.

İzmir BüyükşehirBelediyesi ev sahipliğinde İzmirFuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ) tarafından TMMOBMaden Mühendisleri Odası’nın desteğiyle düzenlenen MINEX Fuarı 5’inciyılında 5 kat büyüdü. Düzenlendiği ilk yıl 2005’te, net 1.521 metrekare alanüzerinde 112 firmanın katılımıyla gerçekleştirilen fuar, 2013 yılında net 8 bin737 metrekare alanda 207 firmanın katılımıyla organize edildi. Metraj olarak5’inci yılında 5 kat büyüyen fuar, katılımcı sayısını da ikiye katladı.

Oda ve sektörle yapılanverimli işbirliğinin sonucunda bugünlere gelindiğini söyleyen İZFAŞ GenelMüdürü Mehmet Şakir Örs, “Fuarımızda istikrarlı bir yükseliş var,geçtiğimiz yıl katılımcı sayısında bir patlama yaşadık. Ziyaretçilerimizinyarısı yabancıydı. Sektör ve fuar adına gelecekten umutluyum. İZFAŞ olarakfuarımızın önünün çok açık olduğunu düşünüyoruz. 2015 yılında yeni fuaralanında düzenleyeceğimiz MINEX’in çıtasının daha da yükseleceğine inanıyoruz”dedi.

Kongre ve sempozyumlarınfuarlara katkısının önemli olduğunu belirten Örs, bir sonraki MINEX Fuarı içinkongre, sempozyum çalışmalarında destek beklediklerini dile getirdi.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönt. Krl. Başkanı Muhammet Yıldız “MadenMühendisleri Odası olarak fuara katkı koymaya hazırız. İş makinaları veyükleyici firmaların fuarda daha fazla yer almasına yönlenmemiz gerektiğinidüşünüyoruz. Muğla, DEÜ ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi gibi maden,jeoloji mühendisliği bölümü öğrencilerinin  fuarı ziyaret etmesinisağlamalıyız” dedi.

TMMOB Maden Mühendisleri OdasıYönt. Krl. Üyesi Mehmet Torun “Bebek gibibüyüttüğümüz fuarımızda kol kola girerek zoru başardık, katkı koyan herkeseteşekkür ediyorum. Bu sektörde bu fuara ihtiyaç var. Bu ihtiyacın adresi olarakda İzmir’den yola çıktık. İZFAŞ’ın doğru adres olduğuna karar verdik. Bugüngeldiğimiz noktada yanılmadığımızı gördük. Bunu daha ileri götürmek bizimelimizde” dedi.

TMMOB Maden Mühendisleri OdasıGenel Sekreteri Necmi Ergin, tedarikçilerinfuarda yer almasının önemli olduğunu vurgularken, TMMOB Maden MühendisleriOdasıYönt. Krl. Üyesi Nahit Arı, katılımcı veziyaretçilerin anket verileri, görüş ve düşünceleri 2015 yılında yapılacakfuarın yolunu açacaktır diye konuştu.

2013 yılında düzenlenenMINEX - Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı’na 22 ülkeden 69’uyabancı toplam 207 firma katılmış, fuarı 17 ülke ve 46 ildengelen profesyonel kişi ziyaret etmişti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Tarım Fuarındaki hedefler katlandı

Marble İzmir 29’uncu kez açıldı

Tarım fuarı üreticinin ayağına gidiyor

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

Arşiv