5 yıl için planlandı 9 ayda faaliyete geçti

  • 0
  • 465
5 yıl için planlandı 9 ayda faaliyete geçti
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Selçuk Belediyesi’nde başkanlık koltuğunu devralan Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, 5 yıllık dönem için planlanan sosyal sorumluluk projelerinin 9 aylık süre içerisinde tamamına yakınının faaliyete geçtiğini açıkladı. Bakıcı, büyük çoğunluğu kadınlara yönelik geliştirilen projeler kapsamında açılması planlanan Kadın Emeği Pazarı’nda da kadınların el emeği ürünleri satarak gelir elde etmesinin sağlanacağını ifade ederek, “Kültür ve Sosyal İşler Başkanlığımız proje üretim merkezi gibi çalışıyor. Bir yandan üretip, bir yandan tamamlayarak faaliyete geçiriyoruz. Faaliyete geçen ve geçecek olan sosyal sorumluluk projelerimiz şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Kadın Emeği Pazarı açılıyor
Projeler hakkında detaylı bilgiyi Selçuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel verdi. Selçuk’ta 5 yıl içerisinde faaliyete geçmesi hedeflenen sosyal sorumluluk projelerinin yüzde 85’inin hayata geçtiğini ve hazır olan diğer projelerin de yakın zamanda faaliyete geçeceğini müjdeleyen Cinel, projelerin en önemlisini kadınlara yönelik olanların oluşturduğunu söyledi. Kısa süre önce törenle açılan Kadın Danışma Merkezi ve Kadın Akademisi bünyesinde çeşitli kurslar açtıklarını, yoğun taleple karşılaştıklarını ve kursların başladığını hatırlatan Başkan Yardımcısı Cinel, “İlk olarak dört ana branş ve 85 kişinin başvurusuyla açtığımız kurslarda Sim Sırmacılık Sanatçılığı, çini seramik, kabak oymacılığı ve cam yapımcılığı alanlarında eğitmenleri tespit ettik ve kursları hemen başlattık.  Bu kapsamda kadınlara yönelik 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde “Kadın Emeği Pazarı”nı da açıyoruz. Bugüne kadar toplam 100’ün üzerinde başvuru yapıldı. Kadın Emeği Pazarında söz konusu kurslara katılan kadınların kendi ürettikleri el emeklerini ve evlerinde yaptıkları hamur işlerini pazarda sergileyerek satışa sunabilecekler.  Böylece kadınlarımız kendi bütçelerine de katkı sağlayabilecekler” diye konuştu. 

‘Sosyal Market’ geliyor
Selçuk’un markalaşması yönünde yapılan çalışmalarla Kadın Emeği Pazarını daha ulusal bir alana taşıyarak ilçe dışından gelecek olan yerli ve yabancı misafirleri de bu pazarla tanıştıracaklarını sözlerine ekleyen Cinel, şöyle devam etti: “Seçim öncesi hazırlamış olduğumuz proje kitapçığında 5 yıl içerisinde tamamlanması planlanan sosyal sorumluluk projelerimizin yüzde 85’ini gerçekleştirdik. Bunlardan “Hoş Geldin Bebek”, “Kadın Emeği Pazarı”, “Kadın Danışma Merkezi”, “Selçuk Kadın Akademisi” , “Hizmet Masası” ve “Cenaze Hizmetleri” en önemli projelerimiz. Yakın zamanda hayata geçirmek istediğimiz diğer önemli sosyal sorumluluk projemizde gün sayıyor.  “Sosyal Market” adını verdiğimiz projemizle de Selçuk’da yaşayan dar gelirli vatandaşlarımıza önemli bir hizmet gerçekleştirmeyi planlıyoruz.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

İzmir Aşkına kostüm şampiyonu

Festivalde muhteşem final

Başkan Tugay'dan İzmir Valisi Elban'a ziyaret

Aytaç Sefiloğlu anıldı

Arşiv