5’inci akademik yıl törenle başladı

  • 0
  • 976
Yazı Boyutu:

İzmir Üniversitesi’nde 2012-2013 akademik yılı İzmir Üniversitesi’nde düzenlenen törende, Prof. Dr. Hüseyin Hatemi’nin verdiği dersle başladı.
 
İzmir Üniversitesi 5’inci akademik yılı, İzmir Üniversitesi’nde düzenlenen törenle başladı. Törene, Mütevelli Heyeti Başkanı Necdet Doğanata, Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Erdoğan, eski Devlet Bakanı Işılay Saygın, İzmir Milletvekili Rifat Sait, Medical Park İzmir Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Başhekimi Op. Dr. Zafer Beken, Genel Müdürü Veysi Kubba, Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tancan Uysal, İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyeleri, dekanlar, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
 
Kısa zamanda büyük gelişme
Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, 5’inci eğitim yılına başlayan İzmir Üniversitesi’nin kuruluşundan bu yana büyük gelişme gösterdiğini söyledi. 2008-2009 akademik yılına 526 öğrenci ile başlayan üniversitenin bugün 3 bin 500’e yaklaşan öğrencisi ve 242 akademik personeli bulunduğunu belirten Rektör Erciyeş, Tıp Fakültesi’nin ise 70’ten fazla Türk ve yabancı öğrenci ile ilk kez eğitim vermeye başladığını hatırlattı. İzmir Üniversitesi’nde her 3 öğrenciden birinin tam burslu olarak eğitim aldığına dikkat çeken Erciyeş sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Türkiye’de 62’si kamu, 16’sı vakıf üniversitesine ait olmak üzere toplam 78 tıp fakültesi bulunmaktadır. İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi, vakıf üniversiteleri tıp fakülteleri tercih sıralamasında 4’üncü sıraya oturarak önemli bir başarıya imza atmıştır. İzmir Üniversitesi ile afiliasyon anlaşması çerçevesinde bir ilki gerçekleştirerek İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kuruluşuna olanak sağlayan Medical Park İzmir Hastanesi’nin de gelecek günlerde özellikle organ nakli ve onkoloji alanlarında bir merkez olması beklenmektedir.”
 
İzmir Üniversitesi’nin araştırma odaklı bir üniversite olması nedeni ile ön lisans ve lisans eğitimine ek olarak yüksek lisans ve doktora alanlarında da eğitim verdiğini vurgulayan Rektör Erciyeş, Türkiye’de ikincisi açılan Sağlık Hukuku Yüksek Lisans Programı ve Ege Üniversitesi ile birlikte Bilgisayar Bilimleri ve Bilişim Teknolojileri Ortak Doktora Programı’nın da bu yıl eğitim vermeye başladığını ifade etti. Erciyeş, 2012-2013 akademik yılında Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nün de ilk kez eğitim vermeye başladığını sözlerine ekledi.
 
“75 yaşını aşmış olmama rağmen içimde hala öğrenme arzusu var”
İzmir Üniversitesi’ni kurarken karşılaştığı engellere rağmen 15 yıllık mücadelenin mükâfatını İzmir Üniversitesi öğrencileri ve mezunlarını gördükçe aldığını söyleyen Mütevelli Heyet Başkanı Necdet Doğanata konuşmasında öğrencilerin kendilerine hedefler koymalarını istedi. “75 yaşını aşmama rağmen içimde hala sizler kadar öğrenme arzusu var” diyen Doğanata, “Hayatta ne istediğinize karar verin, kararınızda ısrarlı ve istikrarlı olun. Hayatta hedeflerinize giden yolda karşınıza pek çok engel çıkacak. Bu engelleri aşacak ısrar ve azmi gösterin. Gençlik yıllarınızda edindiğiniz alışkanlık ve tecrübeler sizlere başarıyı getirecek. Gençliğinizde güzel alışkanlıklar edinmek için çabalamalısınız” dedi.
İlk ders Prof. Dr. Hüseyin Hatemi’den
İzmir Üniversitesi’nde 2012-2013 akademik yılı, Prof. Dr. Hüseyin Hatemi’nin ilk dersi vermesi ile başladı. İslam düşüncesi ve hukuk konusunda 50’den fazla telif ve çeviri kitabı, makaleleri ve çeşitli konularda 9 kitabı bulunan Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, açılış dersi olarak “Hukukun Evrensel İlkeleri” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Birinci sınıf öğrencilerine Hukuk’a Giriş dersi vermeyi özellikle sevdiğini belirten Hatemi konuşmasına, hak ve hukuk kavramlarının terimsel anlamlarını açıklayarak başladı. Konuşmasında hukukun kaynakları, ahlak, insan onuru, eşitlik, sosyal adalet ve sosyal devlet kavramlarına değinen Hatemi, sevginin hukuk ve ahlak felsefesinin her seviyede eğitim kurumunda okutulması gereken bir ders olduğunu söyledi. Rektör Erciyeş konuşmasının sonunda Hatemi’ye bir teşekkür plaketi takdim etti.   

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv