62 milyon TL’lik proje

  • 0
  • 590
62 milyon TL’lik proje
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Japonya Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Re-Inventing Japan- Japonya’yı Yeniden Keşfet” proje çağrısı kapsamında “Türkiye-Japonya Sürdürülebilir Tarım ve Gıda Üretimi Yüksek Eğitim ve Öğretiminde Küresel Kapasite Geliştirilmesi’’ projesi destek almayı hak kazandı.

Proje; Japonya tarafında; Niigata Üniversitesi ve Fukushima Üniversitesi; Türkiye tarafında Ege Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi tarafından ortaklaşa yürütülüyor. Projenin 5 yıl süreli destek miktarı yaklaşık olarak 300 milyon jpy (yaklaşık 62 milyon TL) olacak.
 Japonya Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Re-Inventing Japan- Japonya’yı Yeniden Keşfet” proje çağrısı kapsamında destek alan “Türkiye-Japonya Sürdürülebilir Tarım ve Gıda Üretimi Yüksek Eğitim ve Öğretiminde Küresel Kapasite Geliştirimesi’’ projesinin amacı  2’si Japonya ve 3’ü Türkiye’den partner üniversiteler arasında oluşturulan tamamlayıcı güç ile sürüdürülebilir tarım ve gıda alanında bilgi, tecrübe ve modern teknolojinin entegrasyonu olarak biliniyor. Bu proje’nin ortakları Japonya tarafında; Niigata Üniversitesi ve Fukushima Üniversitesi; Türkiye tarafında Ege Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi. Projenin 5 yıl süreli destek miktarı yaklaşık olarak 300 milyon jpy (yaklaşık 62 milyon TL).

Bu proje ile Niigata Üniversitesi afet riski ve azaltma, tarımsal iyileştirme konularında; Fukushima Üniversitesi felaketler sonrası  tarımsal, sosyal ve çevresel rehabilistasyon konularında; Ege Üniversitesi organik- sürdürülebilir tarım ve  gıda konularında Ankara Üniversitesi genel tarım eğitimi konusunda, Ortadoğu Teknik Üniversitesi doğal  afet eğitimi konularında sahip oldukları birikim ve tecrübelerle Türk-Japon insan kaynaklarını geliştirecek bir sinerji oluşturulacak.

Projenin yürütücü kurumu Niigata Üniversitesi bünyesinde uluşturulacak “Kontrol Merkezinde’’ tüm ortak üniversitelerin ziraat fakültelerinin dekanları bu heyette yer alarak, proje faaliyetlerinin gerçekleşmesi, elde edilen çıktıların değerlendirilmesi, öğrenci değişim programlarının işleyişini düzenleme ve kararlar almaya yetkili olacak.

Projede ortak üniversitelerin lisans ve lisansüstü öğrencilerinin  kısa süreli (4 haftalık) ve orta-uzun süreli (3-12 ay)  programlar ile eğitim almaları ve tezlerini tamamlamaları mümkün olacak. Eğitim programları staj kapsamındaki değişimi de kapsamakta olup,  ortak ülke tarım ve gıda sektörlerinin projeye katılımını da sağlayacak.

Projenin ilk üç yılında gerçekleştirilecek olan kısa ve orta süreli eğitim programları ile, ortak üniversitelerin lisansüstü programlarının arttırılması, kredi transfer sisteminin düzenlenmesi sağlanarak, 2018 yılından itibaren çift doktora programlarının başlatılması planlanıyor.İZMİR(Ege Ajans)
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Arşiv