7. Ulusal İzmir’in Renkleri Resim Yarışmasının ödül töreni 25 Nisan’da

  • 0
  • 539
7. Ulusal İzmir’in Renkleri Resim Yarışmasının ödül töreni 25 Nisan’da
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

81 sanatçının 112 eserle katıldığı 7. Ulusal İzmir’in Renkleri Resim Yarışması 25 Nisan’da sona eriyor. Ödül töreni sonrası ödüle ve sergilenmeye layık bulunan eserler İzmir Üniversitesi Necdet Doğanata Sanat Galerisinde İzmirli sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

İzmir Üniversitesi ve İzmir Suluboya Ressamları Derneği tarafından İzmir Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı merhum Necdet Doğanata anısına düzenlenen 7. Ulusal İzmir’in Renkleri Resim Yarışmasında eser teslimleri tamamlandı. 81 sanatçının toplam 112 eserle katıldığı yarışmada, İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Rıza Doğanata, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Ulufer Teker, Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Cem Güzeloğlu ile İzmir Suluboya Ressamları Derneği’nin belirlediği üç üyeden oluşan seçici kurul, ödüle layık görülen eserleri belirledi. Ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan eserler, 25 Nisan’da İzmir Fatih Koleji Kültür Merkezinde düzenlenecek törenin ardından 3 Mayıs’a kadar İzmir Üniversitesi Necdet Doğanata Sanat Galerisi’nde sergilenecek.

Yarışma ile suluboya resim tekniğine dikkat çekilmesi ve bu tekniğin Türkiye’de hak ettiği yeri bularak, dünya standartlarına ulaştırılması amaçlanıyor. Sergilenmeye değer bulunan eser sahiplerinin sertifika ile ödüllendirileceği yarışmada, birincilik ödülü 2 bin TL, ikincilik ödülü bin 500 TL ve üçüncülük ödülü bin TL.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv