8 bin kitap toplandı, kütüphane açıldı

Şair ve yazar Zeki Büyüktanır, Karşıyaka Belediyesi çalışanları ve vatandaşların bağışladığı 8 bin kitapla oluşturulan “Büyüktanır Homeros Kütüphanesi”, Çarşı Kültür Merkezi içerisinde törenle hizmete açıldı.

  • 0
  • 434
8 bin kitap toplandı, kütüphane açıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

 Karşıyaka Belediyesi, halkın edebi eserlere erişimini kolaylaştırmak ve kitap okuma alışkanlığının artmasına katkı sağlamak amacıyla, kente yeni bir kütüphane kazandırdı. Şair ve yazar Zeki Büyüktanır, Karşıyaka Belediyesi çalışanları ve vatandaşların bağışladığı 8 bin kitapla oluşturulan “Büyüktanır Homeros Kütüphanesi”, Çarşı Kültür Merkezi içerisinde törenle hizmete açıldı.

KAMPANYA SÜRÜYOR
Törene katılan Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve eşi Öznur Tugay, Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler ve kütüphaneye adı verilen Zeki Büyüktanır, açılış kurdelesini birlikte kesti. Tarihten kişisel gelişime, çocuk öykülerinden romana kadar her türde kitabın yer aldığı kütüphane, konukların büyük beğenisini kazandı. Büyüktanır Homeros Kütüphanesi için başlatılan kampanyanın devam ettiği ve kitap bağışında bulunmak isteyenlerin Karşıyaka Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile kültür merkezlerine başvuru yapabileceği belirtildi.

TUGAY’DAN ÇAĞRI
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Karşıyaka bugün önemli bir kitap merkezi daha kazanmıştır. Bu toprakların yetiştirdiği büyük ozan Homeros ile ömrünü yazı emekçiliğine adamış Zeki Büyüktanır’ı buluşturan kütüphanemizin çekirdeği, sayın Büyüktanır ile kitabın önemini bilen hemşehrilerimizin ve çalışma arkadaşlarımızın bağışladığı kitaplardan oluşuyor. Umuyorum ki sizlerin bu yaklaşımı örnek olacak, kitaplarımız çoğalacak, her kütüphane bir kültür ocağına dönüşecek. Hemşehrilerimizi kitap bağışlamaya davet ediyorum. Kütüphanemiz içinde ayrıca bir kitap kulübü oluşturduk. Burada da kitaplar üzerine düşünüp tartışabileceksiniz. Ayrıca edebiyat günlerimiz olacak. Bu kütüphanenin oluşturulmasında emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyor, Zeki Büyüktanır Hocamıza saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

KİTABA İLGİ ARTMALI”
Zeki Büyüktanır ise “Çok mutluyum, insanın istedikleri gerçekleştiğinde hissettiği duygu tarifsiz. Bu benim dördüncü kütüphanem. Belediye Başkanımız Cemil Tugay’a teşekkür ederim. Burada amaç benim adımın verilmesi değil, kütüphane kurulmasıdır. Umarım bu vesileyle kütüphanelere ve kitaplara olan ilgi artar. Kitap okumamanın acısını gelecek kuşaklarımız çekecektir. Herkese bol kitaplı günler diliyorum” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv