9 dereye İZSU neşteri

  • 0
  • 675
Yazı Boyutu:


İzmirBüyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Seferihisar-Ürkmez’deki 4 dere ileAliağa-Çaltı, Kızan ve Çakmaklı ile Karabağlar-Çamlık ve Urla-Sivrice’deki  derelerde toplam 6.5 kilometrelik ıslahçalışması başlatıyor.  


İZSU Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı projedoğrultusunda Seferihisar, Aliağa, Karabağlar ve Urla’da kış aylarındataşkınlara neden olan dereler ıslah edilerek güvenli hale getirilecek.  Islah programında Seferihisar Ürkmez’debulunan 4 adet dere yer alıyor. Yağışlarda sıkıntılara neden olan bu derelerbahçeler arasından geçerek merkezde son buluyor. 4 kilometrelik ıslahkapsamında, derelerin merkezden geçen kısmında betonarme kanal üzerine ızgaradöşenecek. Bahçelerden geçen bölümlerinde ise dere duvarları yükseltilerekkorkuluk takılacak. Ürkmez dereleri için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacakolan İZSU, ihale sürecinin tamamlanmasının ardından imalat çalışmalarınabaşlayacak. İmalat çalışmaları da 10 ay sürecek.


Aliağa Çaltılı Köyü’nde yer alanÇaltı Deresi ve yan kolu Kızan Deresi de ıslah edilecek. Yağışlarda taşkınlarınyaşandığı bu derenin tabanı betonlanacak, duvarları yükseltilerek korkuluktakılacak. 875 metrelik ıslah çalışmaları için ihaleye çıkan İZSU, ihalesürecinin tamamlanmasının ardından imalat çalışmalarına başlayacak. Dere ıslahı5 ayda tamamlanacak. 

İZSU, Karabağlar’ın merkezindengeçen Çamlık Deresi’nde 233metre uzunluğunda ıslah çalışması yapacak. Bu çalışmakapsamında 50 metrelik kanal hattı da dere dışına alınacak. Dere kenarınakorkuluk imalatı gerçekleştirilecek. İZSU; Çamlık Deresi ıslahı için de Mayısayında ihaleye çıkacak. İmalat çalışmaları 4 ay sürecek.

Urla’nın Çamlıçay Mahallesi’ndengeçen Sivrice Deresi ve yan kolları ıslah edilecek. 601 metrelik ıslah çalışması kapsamında Çamlıçay Mahallesi’ne 613metre yağmur suyu kanalı, 387metre de kanal hattı döşenecek. Böylece ÇamlıçayMahallesi’nde yağışlarda yaşanan sıkıntılar son bulacak.

Ayrıca Urla’nın Kalabak Köyü3275, 3278, 3281 ve 3285 sokaklara 510metre ızgaralı yağmur suyu döşenerek yağışlarda subirikintilerinin önüne geçilecek.  AliağaÇakmaklı Köyü’ndeki Papazkuyusu Deresi’nde de 876 metrelik ıslah çalışmasıyapılacak. İZSU, bu iş kapsamında ayrıca 510metre yağmur suyu kanalı döşeyecek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv