9 Eylül'e görkemli resepsiyon

  • 0
  • 6.888
Yazı Boyutu:

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 90'ıncı yıldönümü nedeniyle İnciraltı Kent Ormanı'nda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bir resepsiyon düzenlendi. 
Resepiyona, İzmir Vali Vekili Ardahan Totuk, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Güney Saha Deniz Saha komutanı Koramiral Atilla Kezek, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Akın Öztürk, Hava Teknik Okulları Komutanı Tümgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, İkinci Anajet Üs Komutanı Hava Pilot Tüm General Mehmet Özlü, İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, CHP İzmir Milletvekilleri Oğuz Oyan, Rahmi Aşkın Türeli, Mustafa Moroğlu, Adalet Komisyonu Başkanı Akar Karasu, Baro Başkanı Av. Sema Pekdaş, Nato Hava Müttefik Komutanlığı Fransız Hava Kuvvetleri Nato Komutan Yardımcısı Vincent Tesniere ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile iş, siyaset ve sanat dünyasından çok sayıda kişi katıldı. 

KAPIDA KARŞILADILAR
Resepsiyona eşi Türkegül Kocaoğlu ile birlikte gelen Başkan Kocaoğlu'nun yanı sıra, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakaya, Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün,  Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşleri davetlileri birlikte kapıda karşıladı.

 9 EYLUL İZMİR’İN VE ÜLKEMİZİN KURTULUŞU
Resepsiyona katılan konuklara hitap eden Başkan Kocaoğlu, 9 Eylül'ün önemine dikkat çekerek, "9 Eylül hepimizin bildiği gibi İzmir'in ve ülkenin kurtuluşu, ülkenin de kuruluşudur. Hasan Tahsin tarafından 15 Mayıs 1922'de düşmana ilk kurşun atıldı. Son kurşunda 9 Eylül'de İzmir'den atıldı. Bu 9 Eylül bir başka etkinlikle kutlanıyor. Alınan kararla 9 Eylül'ü İzmir Büyükşehir Belediyesi hemşerileri ile birlikte kutluyor. Bugün 09.30'da kurtuluş yürüyüşü gerçekleştireceğiz. Valiliğe her zamanki gibi Türk Bayrağı çekilecek. Türk Bayrağı'nın çekilmesi konusunda Kültür ve Turizm Bakanımı Ertuğrul Günay'ın büyük çabaları oldu. Kendisine teşekkür ediyorum" dedi. Kocaoğlu'nun bu konuşması davetlilerce alkışlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop-Caz orkestrası  ve solistleri Esen Şeyda batı ve pop eserlerden, Gamze Matracı ise ağırlığını İzmir ve Ege Türkülerinin oluşturduğu Türk Halk Müziği’nin en güzel örneklerini verdi.  
Türkegül- Aziz Kocaoğlu, Ardahan- Sevgi Totuk, Serdar, Türe Tunçbay, Aslı Sakıpağa Erden - Okan Erden
22)Fikret Kahraman, Akın Öztürk, Ali Bilkay, AbdullahAtay, Atilla Kezek, Akar Karasu, Emin Atik, Osman Ermumcu
 
02) Vincent Tesniere, Şehnaz- Mehmet Özlü, Zeynep Gürel, Hikmet- Olgun Atila, Feryal- mehmet Şakir Örs
Ahsen Çiftçi, Hülya Pilor, Ferda Demirbaş, Ayten Çetin, Şeyda Çiftçi, Bilgin İpekoğlu, Güvenç Erkan Erdem,

Kamil Okyay – Rana Sındır, Ahmet- Havva Çakır, Lütfiye- Rıdvan Karakayalı, Selçuk – Feyza Karaosmanoğlu

Hüsnü Kaya, Bahriye- Hasan Karabağ, Afet- İsmail Uygur, Ergün- Huriser Özgün, Gamze Matracı

Mustafa- Nilüfer İnce, Abdül Batur, Turgut- Emine Oğuz, Veysel Çıldır, Begüm- murat Özel

Selami Özpoyraz, Mehmet Tiryaki, Çiğdem Karabulut, Nail Yavuz, )Ali- Pınar Meriç, Aslı- Onur Şentürk

Şeyda Çiftçi, Muzaffer- Sedef Tunçağ, Neptün- Tunç Soyer, Nimet Haytabay, Mustafa Dal, Dilek Olcay
Hüsnü Kaya, Ali Engin, Abdül Batur,                                 Cafer Yarkent, Murat Kılıçarı, İbrahim Irmak
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

8 Mart buluşması

Mübeccel ile İrfan yaşamlarını birleştirdi

31. İzmir Avrupa Caz Festivali başladı.

Cesaretin İvmesi

Ekol Sağlık Grubu 17 Yaşında

Arşiv